Cambridge

Izvor: Wikipedia
Disambig.svg Ovo je glavno značenje pojma Cambridge. Za druga značenja, pogledajte Cambridge (razvrstavanje).
Cambridge
Grb grada Cambridge
Koordinate: 52°12′29″N, 0°07′21″E
Država Engleska
Okrug Cambridgeshire
Povijesna grofovija Cambridgeshire
Regija East of England
Površina 40,70 km²
Stanovništvo 124.000
Gustoća stanovništva 3.047/km²
Vremenska zona WET
Službena stranica www.cambridge.gov.uk/
Karta
Paris plan pointer b jms.gif
Karta UK sa oznakom Cambridgea

Grad Cambridge je staro Sveučilišno mjesto u UK i administrativni centar okruga Cambridgeshirea. Udaljen je približno 80 km sjeveroistočno od Londona, okružen mnogobrojnim manjim mjestima i selima. Cambridge leži u srcu tzv. Silicijske močvari (po analogiji na Silicijsku dolinu), koja je poznata kao vodeći centar high-tech tehnologije u Velikoj Britaniji. Tvrtke poput Acorn Computers i Sinclair utemeljene su upravo ovdje.

Cambridge je najpoznatiji kao Sveučilišno mjesto, koje obuhvaća čuvenu Cavendish laboratoriju, King College kapelu i Sveučilišnu knjižnicu. Posljednje dvije dominiraju nebom Cambridgea, zajedno s dimnjakom bolnice Addenbrooke gledano s južne strane grada, dok sa sjevera to je kula kapele St. John Collegea.

Prema popisu iz 2001. godine Cambridge je brojao 108.863 stanovnika, uključujući i 22.153 studenta.

Zemljopisni položaj[uredi - уреди]

Povijest[uredi - уреди]

Kultura[uredi - уреди]

Cambridge je grad iz kojeg dolazi jedna od najpopularnijih rock skupina svih vremena - Pink Floyd. Osnivač grupe, Syd Barrett rođen je u Cambridgeu gdje je i studirao na sveučilištu. Tu je upoznao budućeg bassista grupe Rogera Watersa. Nakon kratkotrajne, ali uspješne karjere s Floydima, Barrett se vraća u rodni grad gdje i umire 2006. Poznati gitarist David Gilmour također se rodio u okolici Cmbridgea, a poznavao je Barretta još od ranih srednjoškolskih dana kada ga je i podučavao prvim akordima na gitari. Pink Floyd je jedna od najuspješnijih glazbenih institucija s preko 300 milijuna prodanih nosača zvuka.

Prosvjeta i znanost[uredi - уреди]

Promet[uredi - уреди]

Gospodarstvo[uredi - уреди]

Stanovništvo[uredi - уреди]

Sport[uredi - уреди]

Gradovi prijatelji[uredi - уреди]

Poznati stanovnici[uredi - уреди]

Zanimljivosti[uredi - уреди]


P ps.png Flag of the United Kingdom.svg Nedovršeni članak o gradu u Ujedinjenom Kraljevstvu: Cambridge treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.