Narodna milicija Donbasa

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Združene oružane snage Donbasa)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ratna zastava Novorusije.

Narodna milicija Donbasa (rus. Народное ополчение Донбасса) je naziv za paravojne formacije samoproglašene Federativne Državne Novorusije, odnosno Donjecke (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR). Ispočetka je predstavljala paravojne formacije DNR, ali su joj se 16. septembara 2014. priključila i Narodna milicija Luganske Narodne Republike, također poznata i pod nazivom Armija jugoistoka; otada se također koristi i naziv Združene oružane snage Novorusije (rus. Объединённые Вооруженные Силы Новороссии).

Dio ljudstva Narodne milicije Donbasa čini lokalno pro-rusko stanovništvo, ali i veliki broj dobrovoljaca iz Rusije, od kojih su mnogi, prije svega Igor Strelkov, imali zapovjedne funkcije. To, kao i relativno dobra opremljenost suvremenim i teškim naoružanjem kao što su artiljerija, tenkovi i oklopna vozila, odnosno sposobnost da se tokom rata u istočnoj Ukrajini Narodna milicija ravnopravno nosi sa ukrajinskom redovnom vojskom su postali podlogom za tvrdnje iz ukrajinskih i zapadnih izvora kako separatisti primaju vojnu pomoć, odnosno predstavljaju "produženu ruku" Rusije.

U sastavu Narodne milicije Donbasa se bori i određen broj ne-ruskih dobrovoljaca, odnosno dobrovoljaca iz nekoliko evropskih država koji kao motiv imaju pripadnost radikalnoj ljevici, radikalnoj desnici, odnosno antiamerikanizam ili antieuropejstvo; među njima su srpski četnici koji čine tzv. Slavjanoserbski četnički odred; Legija sv. Stjepana koju čine dobrovoljci iz Mađarske te jedinica Unité Continental koju čine dobrovoljci iz Srbije, Francuske i Brazila.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]