unravel

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
"unravel"
Singl koji izvodi TK from 凛として時雨
Datum izdanja 23. srpnja 2014.
Format CD, DVD
Žanr alternativni rock
Trajanje 13:44 (redovno izdanje)
15:14 (limited)
Izdavač Sony
Autori TK from 凛として時雨
TK from 凛として時雨 – kronologija singlova

"unravel"
(2014)
"Signal"
(2016)
"unravel"

Limited Edition
Limited Edition
CD+DVD izdanje
CD+DVD izdanje

"unravel" je prvi solo singl što ga je izdao japanski muzičar TK from Ling tosite sigure. Premijerno objavljen 23. srpnja 2014. godine od strane Sonyja, singl "unravel" je u startu dobio dva izdanja zbog činjenice da je korišten kao uvodna pjesma za prvu sezonu animea Tokyo Ghoul. Tako je jedno od tih izdanja bilo limited izdanje u sklopu promotivnog materijala za anime te je, uz tri osnovne kompozicije, sadržavalo i TV edit naslovnog singla, dok je drugo izdanje zapravo bilo redovno singl izdanje, koje je objavljeno kao CD i CD+DVD. Singl je bio izrazito popularan te je prodan u oko 18,000 primjeraka; na Oriconovoj ljestvici je zauzeo deveto, na Billboardovoj Japan Hot 100 ljestvici šesto, a na Billboardovoj Japan Hot Animation ljestvici čak drugo mjesto.

Sva tri izdanja sadržavala su iste tri kompozicije - naslovnu pjesmu, pjesmu "Fu re te Fu re ru" i instrumentalnu kompoziciju "Acoustic Installation". Limited Tokyo Ghoul izdanje je, uz njih, sadržavalo još i TV edit naslovne pjesme, dok je redovno izdanje na DVD-u sadržavalo i četrdesetominutni snimak s TK-jeve akustično-električne turneje Killing you softly iz 2014. godine s ukupno sedam pjesama, neke od kojih je TK izvodio samostalno, a neke koje je izvodio njegov bend, Ling tosite sigure.

TK je 15. svibnja 2020. godine objavio i posebno [HOME LIVE ver.] izdanje pjesme, snimljeno usred pandemije koronavirusa koja je zatvorila dobar dio djelatnosti u svijetu; izdanje je objavljeno na službenom YouTube kanalu benda Ling tosite sigure u formi video spota.[1] U realizaciji pjesme sudjelovali su još i ちゃんMari iz benda Gesu no Kiwami Otome (klavir), Honoka Satō iz dua alüto (violina), BOBO (bubnjevi) i Ichiro Yoshida (bas gitara). Tokom 2020. i 2021. godine izdana su još dvije posebne verzije ove pjesme - tzv. "n-buna from Yorushika Remix" i posebno "- From THE FIRST TAKE -" izdanje - koje su se pojavile na EP-u yesworld.

Popis pjesama
Br. Naslov Trajanje
1. "unravel"   4:00
2. "Fu re te Fu re ru"   3:38
3. "Acoustic Installation"   6:04
Ukupno trajanje:
13:44


Reizdanje[uredi - уреди | uredi izvor]

"unravel (acoustic version)"
Singl koji izvodi TK from 凛として時雨
Datum izdanja 20. svibnja 2015.
Format CD
Žanr alternativni rock
Trajanje 3:48
Izdavač Sony
Autori TK from 凛として時雨
TK from 凛として時雨 – kronologija singlova

"unravel"
(2014)
"unravel
(acoustic version)"

(2015)
"Signal"
(2016)
"unravel (acoustic version)"

Dana 20. svibnja 2015. godine, "unravel" je dobio reizdanje, također od strane Sonyja, postavši tako jedini TK-jev samostalni materijal koji je doživio reizdanje. "unravel (acoustic version)" sadržavao je samo jednu kompoziciju, odnosno akustičnu verziju naslovne pjesme, koja se u toj formi pojavila na samom kraju posljednje epizode animea Tokyo Ghoul √A (zapravo druge sezone Tokyo Ghoula). Akustična verzija je ponovno reizdana i u sklopu singla "Signal", koji je izdan 2016. godine.

Popis pjesama
Br. Naslov Trajanje
1. "unravel" (acoustic version) 3:48
Ukupno trajanje:
3:48

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]