unravel

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
"unravel"
Singl koji izvodi TK from 凛として時雨
Datum izdanja23. srpnja 2014.
FormatCD, DVD
Žanralternativni rock
Trajanje13:44 (redovno izdanje)
15:14 (limited)
IzdavačSony
AutoriTK from 凛として時雨
TK from 凛として時雨 – kronologija singlova
"unravel"
(2014)
"Signal"
(2016)
"unravel"

Limited Edition
Limited Edition
CD+DVD izdanje
CD+DVD izdanje
(n-buna from ヨルシカ Remix) - Exhibition edit
(n-buna from ヨルシカ Remix) - Exhibition edit

"unravel" je prvi solo singl što ga je izdao japanski muzičar TK from Ling tosite sigure. Premijerno objavljen 23. srpnja 2014. godine od strane Sonyja, singl "unravel" je u startu dobio dva izdanja zbog činjenice da je korišten kao uvodna pjesma za prvu sezonu animea Tokyo Ghoul. Tako je jedno od tih izdanja bilo limited izdanje u sklopu promotivnog materijala za anime te je, uz tri osnovne kompozicije, sadržavalo i TV edit naslovnog singla, dok je drugo izdanje zapravo bilo redovno singl izdanje, koje je objavljeno kao CD i CD+DVD. Singl je bio izrazito popularan te je prodan u oko 18,000 primjeraka; na Oriconovoj ljestvici je zauzeo deveto, na Billboardovoj Japan Hot 100 ljestvici šesto, a na Billboardovoj Japan Hot Animation ljestvici čak drugo mjesto.

Sva tri izdanja sadržavala su iste tri kompozicije - naslovnu pjesmu, pjesmu "Fu re te Fu re ru" i instrumentalnu kompoziciju "Acoustic Installation". Limited Tokyo Ghoul izdanje je, uz njih, sadržavalo još i TV edit naslovne pjesme, dok je redovno izdanje na DVD-u sadržavalo i četrdesetominutni snimak s TK-jeve akustično-električne turneje Killing you softly iz 2014. godine s ukupno sedam pjesama, neke od kojih je TK izvodio samostalno, a neke koje je izvodio njegov bend, Ling tosite sigure.

TK je 15. svibnja 2020. godine objavio i posebno [HOME LIVE ver.] izdanje pjesme, snimljeno usred pandemije koronavirusa koja je zatvorila dobar dio djelatnosti u svijetu; izdanje je objavljeno na službenom YouTube kanalu benda Ling tosite sigure u formi video spota.[1] U realizaciji pjesme sudjelovali su još i ちゃんMari iz benda Gesu no Kiwami Otome (klavir), Honoka Satō iz dua alüto (violina), BOBO (bubnjevi) i Ichiro Yoshida (bas gitara). Tokom 2020. i 2021. godine izdana su još dvije posebne verzije ove pjesme - tzv. "n-buna from Yorushika Remix" i posebno "- From THE FIRST TAKE -" izdanje - koje su se pojavile na EP-u yesworld.

Popis pjesama
Br. Naslov Trajanje
1. "unravel"   4:00
2. "Fu re te Fu re ru"   3:38
3. "Acoustic Installation"   6:04
Ukupno trajanje:
13:44

Reizdanje[uredi | uredi kod]

"unravel (acoustic version)"
Singl koji izvodi TK from 凛として時雨
Datum izdanja20. svibnja 2015.
FormatCD
Žanralternativni rock
Trajanje3:48
IzdavačSony
AutoriTK from 凛として時雨
TK from 凛として時雨 – kronologija singlova
"unravel"
(2014)
"unravel
(acoustic version)"

(2015)
"Signal"
(2016)
"unravel (acoustic version)"

Dana 20. svibnja 2015. godine, "unravel" je dobio reizdanje, također od strane Sonyja, postavši tako jedini TK-jev samostalni materijal koji je doživio reizdanje. "unravel (acoustic version)" sadržavao je samo jednu kompoziciju, odnosno akustičnu verziju naslovne pjesme, koja se u toj formi pojavila na samom kraju posljednje epizode animea Tokyo Ghoul √A (zapravo druge sezone Tokyo Ghoula). Akustična verzija je ponovno reizdana i u sklopu singla "Signal", koji je izdan 2016. godine.

Popis pjesama
Br. Naslov Trajanje
1. "unravel" (acoustic version) 3:48
Ukupno trajanje:
3:48

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]