The Nun's Story (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Nun's Story
Originalni filmski poster
RežijaFred Zinnemann
ProducentHenry Blanke
ScenarioRobert Anderson
na temelju romana Kathryn Hulme
UlogeAudrey Hepburn
Peter Finch
Edith Evans
Peggy Ashcroft
MuzikaFranz Waxman
FotografijaFranz Planer
MontažaWalter Thompson
DistribucijaWarner Brothers
Datum(i) premijere
18. 7. 1959 (1959-07-18)
Trajanje149 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

The Nun's Story je američki igrani film snimljen 1959. godine u režiji Freda Zinnemanna. Temelji se na istoimenom romanu književnice Kathryn Hulme koja je, pak, inspiraciju pronašla u životu svoje prijateljice Marie Louise Habets. Radnja opisuje život katoličke redovnice Gabriele van der Mal (čiji lik tumači Audrey Hepburn), odnosno njeno službovanje kao bolničarka u Belgijskom Kongu i rodnoj Belgiji za vrijeme nacističke okupacije.

Film, poznat kao posljednji snimljen u Kongu za vrijeme belgijske kolonijalne vlasti, je doživio veliki uspjeh i smatra se komercijalno najuspješnijim u karijeri Audrey Hepburn. Sama Hepburn, koja se za vrijeme snimanja sprijateljila sa Habets, ju je navodila kao svoj najdraži film. Neki kritičari su, s druge strane, naveli da je scenario "napuhao" seksualne tenzije između protagonistice i njenog pretpostavljenog, dr. Fortunatija (čiji lik tumači Peter Finch), a koje ne postoje u književnom predlošku.

The Nun's Story se pojavljuje u scenariju filma Batman iz 1989. godine, odnosno u sceni kada mladi Bruce Wayne odlazi u kino s roditeljima prije nego što će biti ubijeni.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]