The Incredible Hulk (TV serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Incredible Hulk
Formatscience fiction serija
KreatorKenneth Johnson
NastupajuBill Bixby
Lou Ferrigno
Jack Colvin
Zemlja porijekla SAD
Jezik/ciengleski
Broj serijala5
Broj epizoda82 (Popis epizoda TV-serije Incredible Hulk)
Produkcija
Producent(i)James D. Parriott
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje4.11. 1977.
28.11. 1977.
10.3. 1978. – 12.5. 1982.

The Incredible Hulk je bila američka televizijska serija temeljena na istoimenom Marvelovom stripu. Započela je godine 1977. godine kao dva pilot-filma na CBS-u, da bi se od 1978. do 1982. emitirala kao dio redovnog programa. Glavni glumci su bili Bill Bixby kao znanstvenik dr. David Banner i Lou Ferrigno kao njegov alter ego Hulk.

Iako je serija kao podlogu imala znameniti strip Stana Leeja o tragičnom superheroju, njen kreator Kenneth Johnson je kao inspiraciju naveo i Hugoov roman Jadnici. Glavni junak bio je liječnik dr. David Banner, koji je teško ozračen gama-zrakama za vrijeme jednog eksperimenta, a što je posljedicu imalo drastičnu promjenu njegove tjelesne kemije. Ta se promjena odražava u tome da Banner, svaki put kada se naljuti ili uzbudi, doživljava transformaciju u orijaško humanoidno stvorenje zelene kože po imenu Hulk.

Pokušaj da u laboratoriji otkloni posljedice eksperimenta završio je uništenjem laboratorija i smrću Bannerove kolegice. Novinar Jack McGee (Frank Colvin) je vidio Hulka te je uvjeren da je zeleno čudovište ubojica. Banner je, pak, preživio, ali je prisiljen stalno se kriti, i istovremeno pokušati pronaći lijek. Banner povremeno koristi sposobnost svog alter ega kako bi pomagao ljudima, ali je na kraju svake epizode prisiljen mijenjati svoj dom i lutati na cesti.

Serija je imala daleko depresivniji i melankoličniji ton od ostalih SF-serija svog vremena, čemu je bitno doprinosio finale gdje je usamljeni Banner auto-stopirao na cesti praćen melankoličnom klavirskom temom "Lonely Man".

Snimanje serije je prekinuto godine 1981. zbog štrajka tehničkog osoblja i porasta budžeta. Plan Kennetha Johnsona da seriji da konačan kraj nisu nikada ostvareni.

Umjesto toga su kao nastavak snimljena tri TV-filma, od kojih su dva bili pokušaj tzv. "pilota na stražnja vrata", odnosno stvaranja novih serija o likovima iz Marvelovog univerzuma. U The Incredible Hulk Returns iz 1988. Banner je surađivao s Thorom, a u The Trial of the Incredible Hulk iz 1989. s Daredevilom. U trećem filmu The Death of the Incredible Hulk iz 1990. godine Banner, a zajedno s njim i Hulk, je na kraju umro. Usprkos toga su postojali planovi da se lik oživi i snimi još nekoliko TV-filmova, ali se od njih moralo odustati kada je Bill Bixby umro od raka prostate u novembru 1993.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]