Rod Evans

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Roderick Evans (Slough, Berkshire, 19. siječnja 1947.), bivši je britanski pjevač i jedan od utemeljitelja hard rock sastava Deep Purple, 1968. godine.

Životopis[uredi - уреди | uredi izvor]

Rana karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Prije nego što se pridružio Deep Purplu, Evans je svirao zajedno sa Ianom Paiceom u sastavu 'Maze', koji se prije zvao 'MI5'. Također je sredinom šezdesetih svirao sa sastavom 'The Horizons'.

Evans je bio jedan od osnivača Deep Purplea u Hertfordshireu 1968. godine[1]. Najpoznatija skladba i viliki hit snimljena sa Evansom bila je "Hush". Nakon snimljena tri albuma, Evans se razišao sa Purpleom, a na njegovo mjesto došao je Ian Gillan[1]. Nakon njegovog odlaska Deep Purple se okreće više hard stilu, za razliku od progresivnog i pop zvuka koji je bio postignut sa Evansom.

Nakon Deep Purple[uredi - уреди | uredi izvor]

Po odlasku iz Deep Purplea, Evans osniva sastav 'Captain Beyond', zajedno sa gitaristom Johnnyem Winterom, bubnjarom Bobbyem Caldwellom (osnivač sastava 'Iron Butterfly'), basistom Leeem Dormanom i gitaristom Larryem Reinhardtom. Ovaj sastav pokazao se vrlo utjecajnim ali njihova zarada nije se mogla odraziti na veći uspjeh. Nedostatkom komercijalnog uspjeha, nakon tri objavljena albuma sastav se raspada. Evans je iz sastava otišao nakon drugog snimljenog albuma i okrenuo se poduzetništvu. On je tada do 1980. godine postao direktor respiratorne terapije u bolnici na zapadu Amerike[2].

Kontroverze oko povratka[uredi - уреди | uredi izvor]

U 1980. godini povezuje se sa menadžmentskom kompanijom koja je bila specijalizirana za rad sa sastavima koji su prije prekida djelovanja nosila velika imena i kreče na turneju pod imenom Deep Purple, a prate ga nepoznati glazbenici. Postava sastava bila je Rod Evans (vokal), Tony Flynn (gitara), Tom de Rivera (bas-gitara), Geoff Emery (klavijature) i Dick Jurgens (bubnjevi).

Nakon nekoliko koncerata koji završavaju neredima, Evans je tužen od strane Deep Purplea zbog korištenja imena i bili su kažnjeni za nanesenu štetu sa $672.000. Kao rezultat toga u parničkom postupku, Evansu je ukinut honorar za prva tri albuma koja je snimio sa sastavom.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]