Razgovor s korisnikom:Munjanes/arh1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Munjanes! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Sapunice[uredi kod]

kakve sapunice???? sekica 09:46, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)



Mehmed-paša Sokolović[uredi kod]

Vratio sam tvoje izmene na ovom članku, jer čak ni reference koje si postavio ne podržavaju tvoju tvrdnju. U jednoj od tih referenci, na primer, piše: "most renowned grand vizier was the Bosnian Serb, Sokollu Pasha...", a u drugoj: "Mehmed Pasha Sokolovic was born in Visegrad in 1505 of Serbian parents". Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 20:57, 20 jun-липањ 2014 (CEST)

Ne slaže se. Ali piše dalje u članku da se rodio kao Bajo Nenadić, od oca Dimitrija. Naravno, ostaje pitanje da li je uopšte opravdano pripisivati ljudima iz 16. veka neki nacionalni identitet ili to predstavlja anahroni konstrukt iz 19. i 20. veka. (Kao i kad, na primer, upotrebljavamo pojam stari Grci, premda se u tom smislu termin Heleni, tj. Grci, javalja tek u helenizmu.) Ja imam o tome svoje mišljenje, ali bojim se da ono nije relevantno za jednu enciklopediju, gde po definiciji treba da prevladaju opšteprihvaćena gledišta. ;) Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 21:45, 20 jun-липањ 2014 (CEST)

Sveučilište u Mostaru[uredi kod]

Opet ja :) Svako sveučilište je i univerzitet, kao i obratno. Obe su reči ravnopravne u srpskohrvatskom i nema ih potrebe prevoditi. To se rešava preusmerenjima (ako već ne postoje). Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 19:40, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

Pravopis[uredi kod]

Može se pisati bilo kojim književnim standardom, to zavisi od samog autora članka. Jedino se treba truditi da članak započet jednim standardom bude i nastavljen tom istom varijantom (dakako, u slučaju da se radi o značajnim dopunama teksta, opravdano je prebaciti ceo članak u drugi standard). Uglavnom, najvažnije je da se razumemo. --Igor Windsor (razgovor) 22:11, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

Čišćenje[uredi kod]

Ne znam na kakvo "čišćenje" ti misliš, ja sam s Kolegom razgovarao o čišćenju nekategoriziranih članaka. A tvojim se accountima nisam dalje bavio. Tako da, Munjo, ne brzati sa zaključcima. --Igor Windsor (razgovor) 10:16, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Ja kont'o: al' me frajer počisti k'o Bruce Lee. :D --♟♏unja priča 18:21, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Srebrenica[uredi kod]

Izraz "bosanskosrpske" ne utiče na neutralnost članka, nego nastoji napraviti razliku između snaga bosanskih Srba ("bosanskosrpske snage") i vojske iz same Srbije ("srpske snage"). --Igor Windsor (razgovor) 20:54, 27 jun-липањ 2014 (CEST)

Skontao sam ja to na koga se odnosi. A da ja tebe nešto pitam, šta bi onda značilo npr. srpskohrvatske snage - Srbi iz Hrvatske ili Partizani? Termin se nikad nije koristio i zbunjujući je, a vidim kolege iz RS-a ili Srbije se također protive nazivu. Na stranu ovo "masakr". --♟♏unja priča 20:59, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
Znam da je taj termin nezgrapan (ko bi npr. pogodio da se "čileanskoengleski pokret" odnosi na neki pokret Engleza u Čileu?). Ali, u konkretnom kontekstu ovog članka sasvim je jasno na šta se referira, a pretpostavljam da se radi o pokušaju da se doslovno prevede engleski izraz Bosnian Serb forces. (Ovo "masakr" na stranu, slažem se, ali ne zaboravi da je za takve stvari potreban široki konsenzus korisnika.) --Igor Windsor (razgovor) 21:04, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
Bosnian Serb forces = Snage bosanskih Srba, dakle nigdje ne kaže Bosnian-Serbian forces, što bi upravo značio ovaj prijevod. Eto vezano za naziv članka, nek stoji radi tog konsenzusa, ali nadam se da možemo bar ove segmente teksta izmijeniti, jer suštinski ništa ne mijenjaju. (Znam ja tvoje mišljenje u vezi "masakra" i rep. "šumske", da su bogdo svi k'o ti) :D --♟♏unja priča 21:12, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
OK onda, izmeni svuda "bosanskosrpske snage" u "snage bosanskih Srba" ili u "vojsku bosanskih Srba" ili slično, pa ćemo videti kako izgleda. (Bojim se i da bi, s čisto stilske tačke gledišta, prečesta upotreba tog glomaznog termina u jednom članku mogla malo opteretiti tekst.) Ali pazi da ne stavljaš samo "srpske", jer se to onda može tumačiti kao vojska iz Srbije. Tu bismo se sad ti i ja mogli složiti da se radi o istoj stvari, da je komandni lanac bio isti, da je tok novca išao istom linijom itd., ali... Ali, nije dovoljno da se nas dvojica oko toga složimo, a trebalo bi imati članak koji se u faktima ne može lako osporiti. Dakle, promeni to što misliš, pa ćemo videti. Ali, molim te, budi pažljiv i obazriv. --Igor Windsor (razgovor) 21:19, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
Nadam se da sam dobro obavio preinačavanje, po meni bi najrealnije bilo staviti snage RS na svakom dijelu, ali eto... miksao sam svašta... --♟♏unja priča 21:44, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
Što se mene tiče, tvoje su izmene sasvim u redu. --Igor Windsor (razgovor) 22:09, 27 jun-липањ 2014 (CEST)
Sve je u redu ispravio je Igor moju gresku. Pozz! --Kolega2357 (razgovor) 01:03, 2 jul-српањ 2014 (CEST)

Šablon:Federalna jedinica SFRJ[uredi kod]

Definitivno nešto ne štima sa šablonom Federalna jedinica SFRJ. Zamolio sam Orijentologa da pogleda o čemu se radi, jer se on mnogo bolje razume u šablone od mene, pa se nadam da će uspeti to popraviti kad uhvati malo vremena. Hvala, --Igor Windsor (razgovor) 20:14, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Riješeno. --Orijentolog (razgovor) 20:16, 4 jul-српањ 2014 (CEST)
Kako ja vidim, članak Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina je isti. Nešto ne štima ovdje. --Munjanes (razgovor) 21:06, 4 jul-српањ 2014 (CEST)
Nije, dobar je sad članak, nego moraš isprazniti cache. --Igor Windsor (razgovor) 21:15, 4 jul-српањ 2014 (CEST)
Sad otvorih i sve je udure. Inače zeza cache kod Chrome-a, bar mene u zadnje vrijeme. :) --Munjanes (razgovor) 21:27, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Wikipedia:Članci za brisanje[uredi kod]

Zašto uporno radiš stvari samo koje se tebi sviđaju a to je da prenosiš samo glasove za? --Kolega2357 (razgovor) 01:48, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Shvatio sam da je tvoj komentar i glas za ne povezan. Tj. da si ondje stavio minus jer kontaš da se prebaci. Izvini, sad ću dodati ako ti nisi već :) --Munjanes (razgovor) 01:50, 5 jul-српањ 2014 (CEST)
Ja sam dodao svoj glas ali pazi u buduće šta radiš. --Kolega2357 (razgovor) 02:01, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Moram da priznam da ja nisam ni znao da postoji stranica za glasanje o člancima za brisanje, tako da veliko hvala Munji što je to iskopao. Možda će negde iskopati i administratorsku tablu. --Igor Windsor (razgovor) 02:24, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Stranka vas prati, pazite šta pišete :D Ima velike planove s vama :) --Munjanes (razgovor) 02:41, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Naravno da ima još. Nakon one hrpetine kartona na hr.wiki sam pokrenuo ovo [1], al to je sad već prošlogodišnja priča. Sh.wiki je sad bitnija. --DobarSkroz (razgovor) 13:07, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Računi[uredi kod]

Koliko znam, račun se ne može obrisati, samo blokirati. Ako želiš, daj mi popis svojih računa koje želiš da blokiram, i ja ću to napraviti. Pozz, --Igor Windsor (razgovor) 23:18, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Obrisao sam sadržaj s onog "Munjawiki" (mada priznajem da nisam siguran sme li se to uopšte raditi), a na onom drugom ni nema ničega. --Igor Windsor (razgovor) 23:35, 6 jul-српањ 2014 (CEST)
Evo i blokirana su ti ta dva računa. --Igor Windsor (razgovor) 23:40, 6 jul-српањ 2014 (CEST)
@Igore druže, možeš li me odblokirati? --Munjanes (razgovor) 20:26, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Nekoliko puta već brzo izgubiš živce i onda kažeš nešto zbog čega se posle pokaješ. A vidim da na bs.wiki lepo pišeš dobre članke. Ne bi bilo u redu da te odblokiram, ali predložiću OC Ripperu da ti smanji blokadu. --Igor Windsor (razgovor) 20:32, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Što si tolika ljudina, eto ŠTO??? :'( --Munjanes (razgovor) 20:41, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Nikako da mu se smanji blokada Igore, on druge naziva kafirima sto znaci da je to uvreda za sve one koji nisu muslimani. Njegov rad se ovde kao i na ostalim Wikipedijama uglavnom svodi na provokacije korisnika. --Kolega2357 (razgovor) 23:28, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Dogovor/Deal[uredi kod]

Igore, obzirom da sam napustio bs.wiki kao matičnu, predlažem slijedeće: Da me predložiš ovdje za admina, pa ukoliko ovdje to dobijem da ostanem kao na matičnoj wiki (naravno i da se blok ukine). Ako ne možeš nešto ovako isposlovati, onda bih odlučio da napustim skroz wikipediju, jer očito je da na hr, bs, en i sr wikipedijama nisam dobrodošao, a jedina dodatna wikipedija je ova-na jeziku kojeg poznajem. Mislim da se neće ni drugi korisnici ljutiti da imaju jednog admina Bosanca koji ima iskustva sa wiki, a pritom piše dobre članke. :) Eto, fkt ako ovo isposluješ, ja ću doprinositi ovoj wikipediji. Pozdrav. --Munjanes (razgovor) 15:51, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Na sh.wiki korisnici se mogu sami kandidovati za administratora (ovde). Međutim, pre no što se kandiduješ trebalo bi da razmisliš postoji li trenutno realna mogućnost da ti zajednica ukaže poverenje i izabere za administratora. Administrator bi trebalo da je u stanju smireno reagovati u konfliktnim situacijama, pa i doprineti njihovom rešavanju. Podsećam da poenta wikipedije nije administriranje (koje je, btw., uglavnom jedna zamorna stvar), nego pisanje članaka. Usput budi rečeno, u dogovoru s Bokicom blokada ti je sad smanjena na mesec dana, tj. ističe 18. septembra. Nadam se da ne moram podsećati da se ubuduće od tebe, kao i od svih nas, očekuje ljubazna komunikacija s drugim korisnicima. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 19:53, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)
Igore, mislim da mi možeš ukinuti blokadu (pa makar mi ukinuo u autopatrol). Naučio sam lekciju i rekao već da neću ponavljati iste greške (a vrijeme će pokazati). Mah, obzirom da su me onako isprovocirali na bs.wiki, tamo se više ne vraćam, a imao sam uredne izmjene. Što se tiče admina, ovo sam u afektu izjavio obzirom da me "kolega" prijavio tamo a potom obrukao, nisam još vjerovatno od povjerenja ni ovdje. Ako ne ukineš blokadu, samo sh.wiki može imati gubitak, a imam želju da odmah počnem sa izmjenama na člancima o kojima imam znanje (jer svakako imam vremena sada, neću se baviti politikom jer loše završava). Pozdrav. --Munjanes (razgovor) 20:21, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)
Odblokirao sam te, ostalo je sad na tebi. Srećno, --Igor Windsor (razgovor) 20:39, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Dosadašnje iskustvo mi govori da od petljanja po Meti na kraju uglavnom bude više štete nego koristi. U svakom slučaju, koliko razumem, tamo je rečeno kako si potvrdio da si imao više naloga (što meni i jesi potvrdio ovde). Nakon toga, na tvoj sam zahtev blokirao te druge naloge. Zašto se sad traži checkuser provera naloga za koje si već sam rekao da su bili tvoji, ja ne znam, ali ne bih se mešao u stvari na drugim wikipedijama. Najdobronamernije ti savetujem da ni ne pratiš više tu raspravu i da se okreneš pisanju/popravljanju članaka. --Igor Windsor (razgovor) 15:59, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Dobro došao u našu dijasporu[uredi kod]

Piši i ne zaboravi!:)

Yahadzija (razgovor) 16:58, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zdravi bili[uredi kod]

Stoj mi zdravo i veselo. I produktivno. Idemo dalje!

Yahadzija (razgovor) 17:35, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Thank[uredi kod]

Ti lepo iskljuci notifikacije [2] ovde i pazi sta radis ovde. --Kolega2357 (razgovor) 22:53, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ti lepo iskljuci opciju da ti stize notifika za zahvaljivanje i bice sve u redu. [3] Obrati paznju na dosadjivanje drugima. --Kolega2357 (razgovor) 22:57, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Molba[uredi kod]

Nadam se da me nećeš pogrešno shvatiti, ali predložio bih tebi i Kolegi da se neko vreme suzdržite od međusobne komunikacije, osim ako nema baš neke preke potrebe. Ima toliko drugih stvari koje ovde treba napraviti. Na primer, pogledaj samo koliko zaostajemo s člancima o IT tehnologijama... --Igor Windsor (razgovor) 23:01, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Htio sam na kulturan način da mu kažem da me se ostavi i na bs.wiki, pošto još razglabam o svom statusu na istoj. Pozdrav Igore, poslušat ću te (kad već lijepo komuniciraš) ;) --Munjanes (razgovor) 23:12, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Računi[uredi kod]

Evo, sve sam ih blokirao, kako si i tražio. Zaboravio si da spomeneš MunjaWiki ali taj je ovde već ranije blokiran. Nadam se da ovo sad stavlja tačku na celu priču o računima i da možemo krenuti dalje. --Igor Windsor (razgovor) 00:02, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Chipset[uredi kod]

Možeš li, molim te, jednom prilikom baciti pogled na članak Chipset? Čini se kao da je radio Google Translate, ništa se ne razume... Thanks, --Igor Windsor (razgovor) 23:01, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Pogledat ću :) Ima ovdje dosta posla. --Munjanes (razgovor) 23:18, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)
 Urađeno --Munjanes (razgovor) 00:41, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)
Wow. Bravo! --Igor Windsor (razgovor) 12:24, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Slika[uredi kod]

Hellou! Ajde, molim te, znam da je Wikipedijina slika i da tehnički nema problema, ali samo sredi ovu sliku što si sad postavio (Prikaži izgled) tako što dodaš Infosliku i licencu da ne bude kasnijih birokratskih problema :) Unaprijed hvala! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:02, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

 Urađeno --Munjanes (razgovor) 14:16, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Šta ja znam?[uredi kod]

A šta mogu?

Po Vama, treba da se upitam: pa dobro ljudi - znam li ja da znam da (po Vama) ništa ne znam!

Yahadzija (razgovor)

Direktorij[uredi kod]

Možda bih radije odabrao neko drugo ime, ako bi uopće premiještao jer "Francuski Direktorij" aludira na to da je u nekoj drugoj državi postojao još koji Direktorij. Svakako, prebacit ću, ali na "Direktorij (Francuska)" jer je bilo Direktorija u drugim zemljama, a informatički pojam nek ide pod tim nazivom --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:56, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Uređivanje[uredi kod]

Ustaljena praksa je da se postojeći članak proširi, a ne da se pretvara u presmerenje na novonapisani. --Dcirovic (razgovor) 21:59, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Spojio sam istorije izmena članaka. --Dcirovic (razgovor) 22:11, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Korisnička imena[uredi kod]

Meni ne smeta u imenu ni cetnik ni ustasa jer ne vredja nikoga to je samo necije opredeljenje i ne treba da bude diskiminisan zbog toga. Sto se tice pravila o nacinalnom obelezju u imenu to je samo jedno od besmislenih pravila na hr wiki da bi se samo stvorila diktatura koja nekome odgovara. I molim te da se suzdrzis od pominjanja korisnika na mojoj stranici za razgovor sa kojima si bio u sukobu na sr wiki. --Kolega2357 (razgovor) 22:03, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ne moras opisivati izmene na engleskom jeziku jer ovo projekat zajednickog jezika koga svi razumemo iz drzava bivse Jugoslavije. --Kolega2357 (razgovor) 20:02, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Članci[uredi kod]

Ne postoje, a s obzirom na trenutno stanje ne vidim ni potrebu za tim --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:35, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Patroliranje[uredi kod]

[4] Ovake izmene nemoj da patroliras vec ih odmah vrati. Kada se izmene vrate jednim klikom one su automatski patrolirane. --Kolega2357 (razgovor) 16:02, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

Munjo ovde se previse ubacuje spoljasnjih veza ili ti vanjskih. Ne trebaju nam sajtovi koji su neozbiljni. --Kolega2357 (razgovor) 16:08, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

Takodje obrati paznju na linkove tipa koji vode ka reklama za hotele, taksije i ostale stvari za reklamiranje. --Kolega2357 (razgovor) 16:30, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

Bilo bi korisnije da si se prijavio za vraca to ipak ima mnogo vecu ulogu neko patroler. --Kolega2357 (razgovor) 23:36, 25 rujan-септембар 2014 (CEST)

Vraćačka prava[uredi kod]

Samo podsetnik da vraćačka prava pre svega služe za revertanje vandalizama i sumnjivih izmena nepoznatih korisnika, te da, kad se radi o stalnim korisnicima sh.wiki, eventualne kontroverzne izmene treba radije prvo probati raspraviti u međusobnom razgovoru i dogovoru. Pozdrav i srećno u radu, --Igor Windsor (razgovor) 01:59, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

Naravno Igore, samo vandalizam!!! --Munjanes (razgovor) 02:00, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

Safari[uredi kod]

 Urađeno --Orijentolog (razgovor) 07:12, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

P.S. U šablon {{Infokutija preglednik}} stavio sam i engleske parametre tako da u članke o preglednicima možeš slobodno prebaciti infokutije s engleske Wikipedije (uz minimalne izmjene ispunjenog), rezultat je isti. --Orijentolog (razgovor) 11:50, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

Roger that! Aferim za popravke! --Munjanes (razgovor) 19:26, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

[5] Moga bi pomoci u patroliranju meni, Igoru i ostalima i ispatrolirati ovo. --Kolega2357 (razgovor) 23:45, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

Hvala na linku! Evo ja ću sve ispatrolirati i vidjeti ako neka nije vraćena izmjena, a da ne valja! --Munjanes (razgovor) 23:52, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)
Sve sto mislis da ne valja vrati bez oklevanja. Desi se nekada da prodje po neki vandalizam. --Kolega2357 (razgovor) 23:53, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)
[6] Ako imas Facebook da li bi mogao da lajkujes nasu stranicu na Facebooku? --Kolega2357 (razgovor) 00:21, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)
Netje da može! Uhvatićeš mi identitet. :D --Munjanes (razgovor) 00:30, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ne mogu da vidim tvoj indentitet jer nisam admin na stranici. --Kolega2357 (razgovor) 00:32, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ko je admin? Je li Igor (vatreni Jugoslaven :D) --Munjanes (razgovor) 00:33, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ne znam ko je admin. Ako mislis da je Igor, onda pitaj Igora. --Kolega2357 (razgovor) 00:34, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Premještač datoteka[uredi kod]

Ne postavljaju se zahtevi za ovlaštenja na mojoj stranici za razgovor :P nego ovde. Pa onda neka prođe dan-dva, da vidimo ima li neko nešto protiv. Ipak neke procedure da poštujemo :) --Igor Windsor (razgovor) 22:23, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Pa ne znam da li je clanak uradjen po pravilima bosanskog jezika Munjo ako nije ispravi slobodno sve sto nije dobro. [7] Ovo je takodje pozeljno gledati svaki put kada udjes na Wikipediji i pocnes patrolirati. Abuse Filter koliko toliko pomaze u prevenciji protiv vandalizama i ostalih besmislica. Obrati paznju na to da kategorije i sablone ne premestas bez preusmerenja. --Kolega2357 (razgovor) 23:35, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Samo sam ti rekao ono za kategorije tako ja mogu automatski sve clanke odmah da prebacima iz jedne u drugu kategoriju preko botovskog programa. --Kolega2357 (razgovor) 23:46, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Slobodno sve ispravi i premesti clanak u glavni imenski prostor. --Kolega2357 (razgovor) 23:47, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ne treba mi stalna bot zastavica i ako imam bot nalog ovde. Bot nalog sam prestao koristi zbog nemogucnosti da odrzavam program za bota i update svih fajlova za njega. --Kolega2357 (razgovor) 00:34, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Iskreno da ti kazem ne vredi Dardaneliju dokazivati nesto. Mnogi su korisnici recimo na sr wiki pokusavali da mu objasne nesto ali bez uspeha. --Kolega2357 (razgovor) 19:49, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Odgovor Dardaneli799[uredi kod]

Pravno gledano period postojanja Krnje Jugoslavije SFRJ je službeno još uvek postojanje SFRJ iako država nije funkcionisala kako treba po tadašnjem Ustavu, u tom periodu pred sam nestanak službenog postojanja, kategorija države nestale 1992 treba zasigurno da ostane a što se tiče himne himna kada se pritisne sasvim proizbvodi autentični audio snimak himne nekadašnje SFRJ tako da himna je isparvana i koristi se u šablonima za druge jezike za članke o državi SFRJ, a i što bi bila praksa da nestoji himna kada za većinu svetskih državama na svim jezicima stoji uporedno u šablonu i himna neke države sadašnjih i bivših država.--Dardaneli799 (razgovor) 01:18, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Šta[uredi kod]

je dobro? --86.135.150.88 20:06, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pretpregled[uredi kod]

Sliku sam obrisao, ali onaj šablon za pretpregled sad ne radi? Tj. nema ga uopšte... --Igor Windsor (razgovor) 23:44, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Istina, radi :) Btw. ne treba toliko insistirati na tome da se koristi pretpregled, to bi moglo obeshrabriti nove korisnike. A nije ni toliko teško patrolirati izmene ovde, nije kao da ima na stotine izmena dnevno od korisnika koji nisu autopatroleri.... --Igor Windsor (razgovor) 23:54, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

[8] Ako te ne mrzi mogao bi popraviti ovo da se lepo vidi sacuvaj i umesto plave stavi crvenu boju. --Kolega2357 (razgovor) 00:12, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Evo, hajde sad uploadaj ponovo... --Igor Windsor (razgovor) 00:30, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Nadam se da je udure. Kolega, može li ovako (btw. komunistička crvena :P) --Munjanes (razgovor) 00:33, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Radis sve OK kao patroler dobro ti ide za sada. --Kolega2357 (razgovor) 14:50, 10 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ma to radim kategorizaciju po kontinentima za etnicke grupe. --Kolega2357 (razgovor) 19:37, 11 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Kako se zove jezik kojim govorimo[uredi kod]

Ovdje ti je link na izvor kojim ćeš brzo dobiti uvid u temu: [9].

Za ozbiljnije upućivanje, pak, valja pročitati Kordićkinu knjigu "Jezik i nacionalizam":.

Duga za čitati, ali rasvjetljuje mnoge besmislice kojima smo okruženi. Osim toga, na trenutke je urnebesno smiješna :) Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 14:33, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Zahvaljujem na linkovima, međutim ne radi se o tome da ja ne razumijem zašto je naziv srpsko-hrvatski. Mogao je biti i samo bosanski jer su sve države baš oko Bosne (baš kao što je slučaj sa engleskim, koji se ne zove englesko-irski, gdje bi Škotska bila analogna Bosni u smislu jezika srpsko-hrvatski). Stvar je u tome da se jedino ovaj jezik naziva sa 2 imena naglašava se srpski i hrvatski. Ja nemam ništa protiv s-h, ali čim to kažeš u raji, onda se odmah vezuje da si komunist, ateist, jugonostalgičar i šta sve ne... Svakako da je bezveze da imamo 4 vikipedije na istom jeziku! --Munjanes (razgovor) 16:32, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Prebacujem tvoj odgovor ovdje jer je tako lakše konverzirati. Naziv srpskohrvatskog jezika stvoren je prije 150 godina, kao što se ždral zove Grus grus, ili kamilica Matricaria chamomilla. Hrvatima je slobodno zvati ga hrvatskim, Bosancima bosanskim itd., ali znanost je svoje rekla i naziv "srpskohrvatski jezik" naprosto stoji, kao i onaj kamiličin, bez obzira na naše nacionalne mitologije i idiosinkrazije.
Nažalost, većini raje bolje je ne spominjati tu suhu znanstvenu činjenicu, po onoj "ako činjenice nisu u skladu s mojim mišljenjem - to gore po činjenice".
Dakako da je bedastoća imati četiri paralelne wikipedije, i s vremenom će razum pobijediti. Štoviše, vjerujem da je bs-wp prva na kojoj će se okupiti kritična masa razumnih ljudi i odlučiti se za neki oblik integracije sa sh-wp. Eto, imam mnogo vjere u tvoju raju :) Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 21:26, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

P.S. Ako ti je zgodnije, možemo ovu konverzaciju prebaciti na moju SZR. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 21:29, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pa Kolega to često koristi, tako da nije zabranjeno. --Igor Windsor (razgovor) 16:40, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pa ne znam kakve si izmene pravio... Izvini se i dogovori se s ostalima o korištenju tog alata i... mirna Bosna. --Igor Windsor (razgovor) 16:46, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Ma deblokiraće te i tamo, sigurno se radilo o nesporazumu, a ne o nekoj lošoj nameri. U međuvremenu, svakako radi ovde, ako želiš. :) --Igor Windsor (razgovor) 16:52, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
"Na primer" je pravilno isto kao i "naprimer", nemoj to menjati, molim te... --Igor Windsor (razgovor) 17:19, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
U srpskoj varijanti je uobičajeno "na primer", a ovde vidim da u hrvatskoj može i "naprimjer" i "na primjer". Tako da nema potrebe menjati... --Igor Windsor (razgovor) 17:20, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
E ne znam, takvim stvarima se bave Orijentolog i Kolega, ja ugl. pišem članke ;) --Igor Windsor (razgovor) 17:22, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Prvo i osnovno kada pocnes koristiti neki API alat za Wikipediju logicno da je pitas korisnike koji ga vec koriste. Da ne bi doslo do zabune pre nego sto pocnes koristiti AWB moras prvo traziti flood flag od aktivnog administratora pa tek onda poceti sa radom. --Kolega2357 (razgovor) 19:36, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Flood flag je isto što i bot, a videli smo da ne funkcioniše ;) --Igor Windsor (razgovor) 20:21, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Nisam zainteresovan za poziciju admina jer vec imam 2 pozicije admina mnogo je i treca pozicija. Ima jos jedan mnogo bolji alat a to je [10] Pywikipedia naravno njega mozes skinuti [11] ovde. Pre skidanja toga moras instalirati Python. Koji operativni sistem koristis prvo to mi moras reci da ti dam sledece instrukcije? Da li koristis sistem koji ima 32 ili 64 bita? --Kolega2357 (razgovor) 22:42, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
[12] Skini odavde 32 bitni Python i javi mi kada to zavrsis. --Kolega2357 (razgovor) 22:59, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Moras tu verziju Pythona jer samo ta radi za Pywikipedia. Ides ovako ali sve moras pazljivo raditi kako ti budem govorio ne smes da pogresis. Prvo ides ovako [13], [14], [15], [16], [17]. Kada sve ovo zavrsisi javi mi. --Kolega2357 (razgovor) 23:26, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Udjes u run i kucas cmd pa dalje u cmd kucas python i trebalo bi da dobijes [18] ovakav crni prozor. --Kolega2357 (razgovor) 23:45, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Da li si skinuo pywikipedia sa interneta? --Kolega2357 (razgovor) 23:48, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Raspakuj samo compat verziju na desktopu i nazovi taj folder Munjanes. --Kolega2357 (razgovor) 00:04, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Sada trebas taj folder da prebacis na C particiju. I dobices sledece instrukcije. --Kolega2357 (razgovor) 00:08, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Jesi li stavio da ti taj folder bude samo na C? udjes u run kucas cmd. --Kolega2357 (razgovor) 00:25, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Udji u cmd i kucas C:\Munjanes. i onda kucaj python login.py. --Kolega2357 (razgovor) 00:57, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Sta sada konkretno zelis da radis? --Kolega2357 (razgovor) 01:03, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Da li imas tamo flood flag? [19] Vidim da bs wiki to ima? --Kolega2357 (razgovor) 01:07, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pitaj administratore da li mozes probati ja i onako ne mogu da ti dam flood flag jer nisam administrator. Inace ne moras to prepravljati na bs wiki osim ako ne pretstavlja neki problem. --Kolega2357 (razgovor) 01:11, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Kod za izmenu toga ti je python replace.py -family:wikipedia -lang:bs -pt:0 -start:A , onda ce da te prvo sta zelis da zamenis a ti uneses prvo <references /> i stisnes enter, onda ce da te pita sa cim zelis to da zamenis ti onda uneses {{reference}} i stisnes enter i onda ce bot krenuti da radi. Sledece ono najbitnije je da li se sa nekim tamo konsultovao oko toga? --Kolega2357 (razgovor) 01:18, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ne znam sta ce biti sa hrvatskom Wikipedijom ali se nista nije desilo povodom toga na Meti. --Kolega2357 (razgovor) 21:20, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Gvožđe[uredi kod]

Željezo i gvožđe su sinonimi (v. npr. ovde), odnosno obe se reči na engleski prevode iron. --Igor Windsor (razgovor) 10:28, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Daj neku referencu na netu gde se vidi da se radi o dva različita pojma/stvari. --Igor Windsor (razgovor) 16:15, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
OK, a kako se na engleskom kaže "željezo", a kako "gvožđe"? Odnosno, s kojim ćemo člancima na en.wiki povezati naše članke "Gvožđe" i "Željezo"? --Igor Windsor (razgovor) 21:03, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Oprosti, ali "cast iron" je ovde povezano s "lijevano željezo" (= liveno gvožđe). Ne kažem da u biti nisi u pravu (niti bih se to ni usudio reći, budući da se u tu tematiku uopšte ne razumem), ali činjenica je da za 99,9% čitalaca železo = gvožđe i stoga bih to ostavio kao sinonime u osnovnom članku, a ti bi se detalji eventualno mogli razjasniti u fusnoti koja bi se stavila u svaki od tih članaka (Željezo, Gvožđe, Lijevano željezo). --Igor Windsor (razgovor) 21:42, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Nije stvar u tome kako ja hoću, nego, najiskrenije, mislim da bi odvajanje članka "Željezo" od članka "Gvožđe", u koji bi bio preimenovan sadašnji članak "Lijevano željezo", među prosečnom publikom pre stvorilo dodatnu zabunu nego što bi postojeću razjasnilo. Zaista mislim da bi najbolje bilo te fine razlike objasniti u jednoj fusnoti koja bi se stavila uz uvodnu rečenicu svakog od ta tri članka. Pa, ako te ne mrzi, mogao bi da sastaviš jedno takvo kraće objašnjenje... --Igor Windsor (razgovor) 22:05, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Pa ne baš... I dalje mislim da bi trebalo da ostane ovako kako jeste, uz dodavanje objašnjenja u fusnoti uz svaki od ta tri članka. Ali, ako se ne slažeš sa mnom, najbolje je da na stranici na razgovor nekog od tih članaka staviš svoj komentar i zatražiš mišljenje ostalih korisnika. --Igor Windsor (razgovor) 22:14, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)


Revert[uredi kod]

Čemu revertanje izmjene na članku Gough Whitlam? o.O Mislim, IP koji je to unio jest promijenio imena mjeseci, ali je uniformirao podatke i dodao info u tekst... ako je i napravio eventualnu štetu, korist je višstruko veća? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:13, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ma... samo pogledaj što revertaš :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:07, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 11:58, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Kada se kaze bot zastavica onda se misli na regularnu bot zastavicu. Korisnik bot je nesto sasvim drugom. Nemoj pustati bota dok se ne resi problem oko prava. --Kolega2357 (razgovor) 14:06, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Sta god da napisu na Pijaci pod ip adresama nemoj se paliti ili ti bolje receno loziti. Zna se ciji je modus operandi pisanje pod IP adresama. --Kolega2357 (razgovor) 06:14, 1 студени-novembar 2014 (CET)

Ne zeza me bas tako cesto ali zna da pravi probleme. Gde tebi pravi probleme? --Kolega2357 (razgovor) 16:49, 1 студени-novembar 2014 (CET)

Da li mozes da mi posaljes screenshot da vidim u cemu je problem? --Kolega2357 (razgovor) 09:36, 2 студени-novembar 2014 (CET)

Ne znam koji je problem mogao da nastane ali probaj da uradis sve isto i da dodas na kraj -start:! i onda ce verovatno biti OK sve. --Kolega2357 (razgovor) 19:31, 3 студени-novembar 2014 (CET)

Common.js[uredi kod]

Daj mi kod pa ću sam uraditi to što treba. --OC Ripper (razgovor) 10:55, 12 студени-novembar 2014 (CET)

Pretpostavljam da je sada sve u redu. --OC Ripper (razgovor) 11:08, 12 студени-novembar 2014 (CET)

Reference[uredi kod]

Reference uvek stoje na samoj stranici karte: https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Serbia1918_(sr).png PANONIAN (razgovor) 10:55, 13 студени-novembar 2014 (CET)

Prvo mi moraš reći šta na mapi osporavaš? Mapa pokazuje granice Srbije nakon što su joj se priključile Crna Gora i Vojvodina, a pre stvaranja Jugoslavije. Ova mađarska karta pokazuje demarkacionu granicu srpske i mađarske vojske u novembru 1918: http://terkepek.adatbank.transindex.ro/kepek/netre/167.gif PANONIAN (razgovor) 11:25, 13 студени-novembar 2014 (CET)
Joj, pa ovu mapu sam ja crtao: http://www.hkv.hr/images/stories/Davor-Slike/02/04/05/2934-mapa.jpg To mi je bila prva verzija karte o kojoj pričamo, ali su granice prema Mađarskoj i Hrvatskoj bile pogrešne. Kasnije sam ih korigovao na osnovu novih izvora. Konkretno, granica prema Hrvatskoj u Sremu (na novoj verziji karte) čini granicu onih naselja iz kojih su dolazili delegati na zbor u Rumi, koji je proglasio priključenje Srema Srbiji. Iz zapadnog dela Srema gde su živeli Hrvati nije bilo delegata na tom zboru. PANONIAN (razgovor) 12:02, 13 студени-novembar 2014 (CET)
Što se tiče isprekidanih linija u Banatu na mađarskoj karti, to je bilo sporno područje sa Rumunijom, sa kojeg se srpska vojska povukla početkom 1919. godine. Međutim, u novembru 1918. srpska vojska je kontrolisala to područje, za čega mi nije izvor samo ta mađarska karta, već i knjige koje sam naveo u spisku referenci: https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Serbia1918_(sr).png Evo uveri se i sam, pročitaj ovo: [20] (citat: "By the end of November the Serbian army had taken Timisoara and reached the line stretching westwards from the Maros river north of Subotica and north of Baja"). PANONIAN (razgovor) 11:08, 16 студени-novembar 2014 (CET)

Bohr i nogomet[uredi kod]

Saznao upravo sada, kada sam gledao članak. Brat mu je također nogometaš, a on je s njim jedno vrijeme igrao u Akademisk Boldklub u Kopenhagenu. Pogledaj en.wiki, nevjerojatan podatak. S druge strane, zamolio bih te da sljedeći put ili provjeriš ili prvo pitaš mene prije nego revertaš izmjenu. Nije ovo prvi put da se dešavaju ovakvi reverti, a bez ikakve potrebe --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:58, 16 студени-novembar 2014 (CET)

Po toj je logici irelevantno što je Arnie bio guverner Kalifornije jer je on primarno poznat kao glumac... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:31, 17 студени-novembar 2014 (CET)

Hermann Neubacher[uredi kod]

Mladifilozof smatra da je Nojbaherova knjiga nacisticka propaganda, a ja smatram da nije, ali naravno ne moramo svi da na stvari gledamo iz iste perspektive.

--Orion1964 (razgovor) 08:30, 17 студени-novembar 2014 (CET)

Sve je OK. --Orion1964 (razgovor) 18:42, 17 студени-novembar 2014 (CET)

PDF Tools[uredi kod]

Ovde možete naći uputstva za intaliranje PDF ekstenzija:

--Dcirovic (razgovor) 02:30, 27 студени-novembar 2014 (CET)
Već je odblokiran. --Igor Windsor (razgovor) 21:15, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Tabla[uredi kod]

Čekaj, upravo Kolega pravi predlog te table. --Igor Windsor (razgovor) 23:25, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Munjo cekaj malo da to bolje preformulisem kako treba. --Kolega2357 (razgovor) 23:26, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Hajde hajde, mora da gori!!! --Munjanes (razgovor) 23:27, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Ma ne gori nista evo mozes videti kako sam uradio admin tablu za pocetak. Ako nesto nije kako treba ispravi slobodno. --Kolega2357 (razgovor) 23:36, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Bosna do Jadrana[uredi kod]

Bosna nikako ne može biti do Jadrana krajem 12.st-a, za vladavine Kulin bana. Ovaj omjer teritorija je Bosna zauzimala krajem 14.st-a za Tvrtka. 200 godina kasnije. Zar ti se zbilja moram ovako smijati u facu ? --Ceha (razgovor) 17:10, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Ne na karti piše 1184. Inače, kakva bi bila korist prikazivat granicu od 12-14 vijeka kada se ona mijenjala ? Srbija je iz te godine, a Bosna 200 godina ispred. Osim istočne granice... Ovakva karta nije nikad postojala... --Ceha (razgovor) 22:24, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

A zasto ne koristis Python za ispravke brzi je nego AWB? --Kolega2357 (razgovor) 23:16, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Mozes li poslati screenshot malo sam zbunjen kako u AWB-u Google Search? --Kolega2357 (razgovor) 00:19, 2 decembar-просинац 2014 (CET)

Hvala za pojasnjenje sada mi je jasno o cemu mi pricas. --Kolega2357 (razgovor) 00:52, 2 decembar-просинац 2014 (CET)

E da zaboravih da ti kazem da AWB moze maksimalno da ucita 25000 strana. [21] Nadam se da nisi nesto ljut. --Kolega2357 (razgovor) 23:52, 2 decembar-просинац 2014 (CET)

Ziv sam naravno ako treba neka pomoc javi uvek gledam da li imam neke nove poruke na Wiki. --Kolega2357 (razgovor) 21:16, 4 februar-вељача 2015 (CET)

Pokusaj da skines nov Pywikipedia bot. --Kolega2357 (razgovor) 23:27, 8 februar-вељача 2015 (CET)

Odgovor[uredi kod]

Ako se ne slažete sa nazivom članka promenite u predhodni naziv, ali celokupan sadržaj koji je unet ostavite ili korigujte koji se odnosi na drugi naziv. I zašto vraćate izvore za Partiju Rada, kada su relevantni? --Dardaneli799 (razgovor) 13:37, 20 decembar-просинац 2014 (CET)

Blok[uredi kod]

Nemam pojma što je taj uradio, ali što bilo da bilo - to je bilo prije 6 dana i od tog trenutka, koliko vidim, nema nikakvih izmjena, dakle nema neke opetovane namjere niti osnovanog razloga za blok. Ako se maliciozne izmjene s tog IP-a nastave, primijenit će se strože mjere --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:01, 8 februar-вељача 2015 (CET)

To je već problem (ne)aktivnih administratora. Trenutno jedino Ripper i ja odrađujemo taj posao kako spada, a to, nažalost, nije dovoljno da se sve prekontrolira i uoči --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:12, 8 februar-вељача 2015 (CET)

Slučajna pogreška[uredi kod]

Nema problema. --OC Ripper (razgovor) 13:49, 9 februar-вељача 2015 (CET)