Wikipedia:Administratori/Prijedlozi za davanje statusa

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Za rad na Wikipediji je neophodno imati određeni broj korisnika sa administratorskim (sysop) i upravnim (bureaucrat) pristupom, koji imaju veća ovlaštenja od običnih korisnika. Da bismo osigurali da osobe koje neće zloupotrijebiti svoj položaj, vršiti kroz proces nominacije i javnog izjašnjavanja, nominacija i izjašnjavanje se vrši na ovoj stranici.

Napomena: Izjašnjavanje okvirno traje mjesec dana.

Korisnik:Igorwindsor[uredi kôd]

Kandidujem se za administratora na period od šest meseci, počev od prvog dana eventualnog izbora na tu dužnost, nakon čega ću na Meti zatražiti uklanjanje svojih administratorskih ovlasti. Odmah da kažem, tu treba uračunati i mesec dana kad ću biti na odmoru, od kraja 7. meseca do kraja 8. meseca.

Uglavnom, pre svega, želeo bih istaći da je ovo moja "matična" wikipedija i da drugih nikad nisam imao :) Takođe, želeo bih videti kako izgleda wikipedija "s druge strane" te u tom smislu pomoći, koliko mogu, održavanju naše wikipedije. Mislim da imam strpljenja i za to da uputim nove korisnike u osnove uređivanje. Maternji jezik mi je srpskohrvatski (i drugih nemam), a kao dokaz za to rado ću, ako treba, priložiti svedočanstvo iz gimnazije. :) Moji interesi su antika, Vizantija i latinski srednji vek i u slučaju bilo kakvog spora u vezi s tim pitanjima obavezujem se ovde da neću ni na koji način koristiti administratorske ovlasti, u slučaju da mi budu dodeljene. Što se tiče pitanja skorije prošlosti, tu dužnost, ako na nju budem izabran, neću koristiti bez konsultacija s redovnim korisnicima sh.wiki. I inače, u obavljanju svojih dužnosti trudio bih se da delujem u saglasnosti sa zajednicom redovnih korisnika sh.wiki. Rado ću odgovoriti na sva pitanja. Eto, i hvala na pažnji. (I, svakako, no hard feelings za glasanje "protiv", to je sasvim OK!) --Igor Windsor (razgovor) 00:36, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Za[uredi kôd]

 1. Za --Kolega2357 Razgovor 00:44, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 2. Za  Do sada je bio veoma konstruktivan suradnik. --Mladifilozof (razgovor) 10:13, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 3. Za  --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:28, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 4. Za --Seiya (razgovor) 15:07, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 5. Za  Na ovo je trebalo čekati dugo vremena i vjerujem da će nam se svima isplatiti. --OC Ripper (razgovor) 17:43, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 6. Za --Orijentolog (razgovor) 19:35, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 7. Za --Soundwaweserb (razgovor) 23:45, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
 8. Za Sretno u moderiranju, da pridonesiš da nam sh Wiki bude čim bolja i vjerodostojnija.--SadarMoritz 02:09, 18 svibanj-мај 2014 (CEST)
 9. Za --Vitek (razgovor) 14:12, 18 svibanj-мај 2014 (CEST), hajd skinite onu žutu obavijest o izboru (smeta mi)- valjda je skupljeno dovoljno glasova, da možemo zaključiti da je kolega izabran.
 10. Za  Njegove izjave su u redu. --Stebunik (razgovor) 20:54, 18 svibanj-мај 2014 (CEST)
 11. Za  The more the merrier--DobarSkroz (razgovor) 23:44, 18 svibanj-мај 2014 (CEST)
 12. Za  --Alekol (razgovor) 17:03, 19 svibanj-мај 2014 (CEST)

Protiv[uredi kôd]

Komentari[uredi kôd]

Da li znaš da praviš abusefilter? --Kolega2357 Razgovor 00:45, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

E pa ne znam... Gde se i kako to može naučiti? Uostalom, ti ćeš mi pokazati, ako zatreba. :D --Igor Windsor (razgovor) 00:53, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
Prvo ja sam krenuo i kopirao filtere sa raznih Wiki projekata pa sam ih dorađivao za našu wiki preko [1] The Test Wiki sajta. [2] Imaš ovde rules format pa tu imaš razno razne opcije za filter. --Kolega2357 Razgovor 00:58, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)


S obzirom da sam ranije glasovao protiv, a sada za, smatram se obveznim objasniti isto da ne bi došlo do konfuzije. Prvo, želio bih istaknuti da, kao i u prethodnom slučaju, cijenim doprinose kolege Igora i smatram ga, zajedno s ostalima, nezamjenjivim stupom ove Wikipedije i korisnikom bez kojeg stvari ne bi bile iste. Ipak, isto sam mišljenje imao i o kolegi Dcirovicu pa sam glasao protiv... zašto? Kao što sam prethodno objasnio, kandidatura kolege Dcirovica došla je u "nezgodnom trenutku" i ona je bila trajna. Politika biranja administratora bila je prilično kaotična, broj istih pretjerano visok tako da sam smatrao da nam trajna kandidatura ne treba. U međuvremenu je došlo do odlaska nekih administratora (što glasovanjem, što, nažalost, dobrovoljno; neki su se i, smatram neopravdano, zadržali na toj funkciji i nastavili praviti probleme, ali to je druga tema), a predložen je i novi model izbora za nove administratore. Koliko se sjećam, kolega Igor je bio jedan od onih koji su zagovarali/podržali takav model i moram reći da me veseli što je upravo on odlučio dosljedno primjenjivati vlastito stajalište! :) Ja se ne bih pretjerano brinuo oko tehničke strane Wikipedije, na čemu Kolega inzistira, smatram da ima onih koji će se time baviti, već da je puno bitnije brinuti se oko održavanja i unapređenja kvalitete pisanoga teksta na Wikipediji. Dakle, sumarno, činjenica da je kolega Igor jedan od "Nezamjenjivih" (a šef mu je, valjda, Eliot Ness? :P), kao i činjenica da je dosljedno primjenjivao vlastito stajalište te da je kandidatura privremena trajanja, dajem svoj glas ovavkoj inicijativi što da ju isprobamo, što jer mislim da može donijeti određeni pozitivni pomak --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:39, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Glasanje o oduzimanju administratoriskih prava je odbijeno na Meti tako su ti korisnici i dalje administratori. --Kolega2357 Razgovor 13:46, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Toliko o mojoj informiranosti, no... sada nema veze. Izložio sam svoj glas gore tako da ću pri njemu i ostati --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:50, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Pitanje za Igorawindsora: 1. Kada vidiš da se dva administratora svađaju kako bi postpupio u tom trenutku? 2. Da li bi blokirao obojicu na neki kraći vremenski period ili bi blokirao samo jednog? --Kolega2357 Razgovor 15:38, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Koliko se mogu setiti, nisam dosad video neku priliku ovde kada je trebalo blokirati bilo kojeg registrovanog korisnika, pa mislim da je mala verovatnoća da bi do toga i u bliskoj budućnosti moglo doći. Uglavnom, mogu zamisliti da bi nekog stalnog korisnika trebalo blokirati jedino u slučaju kakvih ozbiljnih uvreda, pretnji ili nečeg takvog. Ne mislim da "svađa", u smislu spora oko nekog članka ili njegovog dela, predstavlja osnovu za blokadu. --Igor Windsor (razgovor) 17:59, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)
Zahvaljujem svima koji su glasali i izražavam žaljenje što par aktivnih korisnika nije glasalo. Takođe, može li se sad ovo glasanje zaključiti i proglasiti "pobednik"? Jer, mislim da su svi koji su hteli, rekli šta su imali. Inače, primećujem da je najveći odziv bio kad je postojala notifikacija o glasanju -- znam da se Viteku to nije svidelo, ali mislim da je to dobra praksa, i da bi trebalo takvu notifikaciju držati po pravilu, i to ne samo u vezi s izborom administratora, nego možda i u vezi s drugim stvarima koje se dešavaju na wikipediji. --Igor Windsor (razgovor) 01:43, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Da sam ja birokrata ja bi ti odmah dao da budeš administrator ali ostalo je još 10 dana. --Kolega2357 Razgovor 01:52, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Zapravo, kaže "okvirno mesec dana", a okvirno je možda toliko i prošlo ;) pod uslovom da ce OC Ripper složi. Da budem iskren, nije meni toliko stalo da što pre dobijem administratorske ovlasti, koliko mi je sve više smor što sam ih uopšte i zatražio, čak i takve privremene :P Znači, mislim da je 4 nedelje glasanja možda predugo, posebno ako nema one notifikacije gore, pa korisnici niti ne znaju da se o nečemu glasa. A posebno ako su ovlasti zatražene za ograničeni vremenski period. Ali OK, sačekaćemo još koliko treba. xD --Igor Windsor (razgovor) 02:08, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Pa 4 nedelje jeste predugo smatram da bi ubuduće trebalo da glasamo 7 dana kada se biraju novi administratori ja sam o tome govorio Ripperu ali se on ne slaže sa time. --Kolega2357 Razgovor 02:11, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

E pa OC Ripper posmatra stvari na duže staze, on mora da misli i na dugoročnu stabilnost sh wikipedije. Sedam dana je prekratko. Uostalom, to nije sad tema. --Igor Windsor (razgovor) 02:18, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Zaključak[uredi kôd]

Mislim da u ovom konkretnom slučaju (a uzimajući i obzir i organičeno vrijeme obavljanja dužnosti koje je samom sebi odredio kandidat) možemo zaključiti da o administratorskom statusu Igorwindsora postoji konsenzus zajednice. Za kandidaturu Igorwindsora se izjasnilo 12 korisnika (od toga 3 administratora). Protiv se nije izjasnio nitko. Svi korisnici koji su se izjasnili su aktivni na ovoj Wikipediji. Na temelju gore navedenih kriterija se može zaključiti kako Igorwindsor uživa podršku sh.wiki zajednice da postane novi administrator. Glasanje je zaključeno. Igorwindsor dobija administratorske ovlasti. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik OC Ripper (razgovordoprinosi)

Korisnik:Orijentolog[uredi kôd]

Budući da se mojoj administratorskoj strahovladi približava kraj (tokom koje nije da nije bilo grešaka, naprotiv, i nije isključeno da će ih biti još za ovih mesec dana), želeo bih iskoristiti priliku i predložiti Orijentologa za dužnost administratora, takođe na period od šest meseci. Mislim da je njegova marljivost u sređivanju kategorija na sh.wiki ne samo doprinela boljoj organizaciji tema koje je sređivao, nego je i općenito ukazala na to kako treba raditi na izgradnji hijerarhije kategorija na wikipediji. Orijentolog je stručnjak u sređivanju šablona i rešavanju skrivenih, nikome nevidljivih problema koji se tu javljaju. Dokazao je da, kad se ne slaže s nečim u nekom članku, ima strpljenja da potanko iznese razloge svog neslaganja i argumentuje ih referencama. Zbog svega ovoga, predlažem ga za administratora na period šest meseci od trenutka preuzimanja te dužnosti i, ako na nju pristaje, toplo ga preporučujem. --Igor Windsor (razgovor) 00:31, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Za[uredi kôd]

 1. Za  - Ovo dajem za samo zato što je rekao da će odbiti kandidaturu pa moj glas ionako neće biti bitan, a ne zato što ga podržavam :P Dapače, misim da bi bio grozan admin :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:59, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Protiv[uredi kôd]

Komentari[uredi kôd]

Još se jednom iskreno zahvaljujem na ponudi, ali ostajem pri argumentima koje sam iznio na Igorovoj SZR, tako da odbijam kandidaturu. Razlog je taj da uz Igora (na odlasku) trenutno imamo još četiri aktivna administratora (OC Ripper, Edgar Allan Poe, Mladifilozof, Dcirovic), često marljiva i u gluho doba noći, koji bez velike muke obavljaju blokiranja, brisanja, zaštićivanja, vraćanja datoteka i sl. Pregledavajući evidencije, vidio sam da su Mladifilozof, Dcirovic i Igor zajedno u čitavoj administratorskoj karijeri zabilježili prosječno dva blokiranja sedmično i dvije zaštićene stranice mjesečno, stoga ne treba biti veliki analitičar za skužiti da nove administrature nisu prijeka potreba (bilo moja, bilo nečija druga). Usto, ozbiljnih sporova i svađa nemamo dugo vremena, a sitne vandalizme patroliraju Munjanes i Kolega2357. Zaokruženo, imamo jednu održivu organizacijsku strukturu koja funkcionira bez nedostataka. Jedino kad poželim biti administrator jest kada naletim na zaključan šablon ili pri nemogućnosti preusmjeravanja stranica, a takvo nešto događa se jednom mjesečno i da tražim specijalni status na temelju toga bio bi sitničar. Ukoliko eventualno dođe do manjka ljudstva ili intenziviranja zlonamjernih uređivanja, mogu se lako kandidirati samostalno. Ako pak do takve situacije uopće ne dođe, to implicira da nikada neću ni biti admin. Pisati velike članke, kategorizirati, sređivati šablone ili upozoravati na sporne članke, mogu bez problema i s trenutnim korisničkim statusom. Za kraj bi još samo pozdravio kolege sa starog projekta koji su si utuvili u glavu da su korisnički stupnjevi stvar prestiža i društvenog položaja, ili da su neki napuštali projekt jer nisu napredovali u hijerarhiji. How yes no. Glasovanje je zaključeno, hvala još jednom. --Orijentolog (razgovor) 01:34, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Buuuuuuuu! :( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:39, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Ovo je stvarno urnebesno :-). Na hr wiki se lome koplja i preokrću nebesa samo da bi administratori zadržali svoje statuse, a ovdje su ljudi tako ležerni i cool da čak i dobrovoljno odbijaju i samu kandidaturu.--Seiya (razgovor) 13:53, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Volio bih da Orijentolog prihvati nominaciju. --Munjanes (razgovor) 16:39, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Korisnik:Munjanes[uredi kôd]

Glasanje završeno. Korisnik nije postao administrator.

Želio bih na kraći period dobiti adminske ovlasti u cilju bolje kontrole pri ispravljanju nedavnih izmjena. Inače patroliram u zadnje vrijeme nedavne izmjene pa mi smeta što određenu stranicu ne mogu obrisati (ako je duplikat ili ako krši pravila). --Munjanes (razgovor) 18:39, 12 mart-ожујак 2015 (CET)

Za[uredi kôd]

#Pictogram voting support.svg ZA! Istina, nisam dugo na ovom projektu i ne znam još štošta kako funkcionira, ali smatram da bi se korisniku Munjanesu trebalo omogućiti da postane administrator na kraći rok. Eto, dajem svoj glas da vrši adminsku dužnost na 6 mjeseci. Mislim da je to sasvim u redu. Argumenata naravno nemam ni za ni protiv (ponavljam, novak sam ovdje!), ali ako čovjek želi raditi, neka radi. Face-smile.svg

P. S. Jao ti se Munjanesu ako imaš u planu za to vrijeme formirati ovdje kamarilu! Jahve će na te puštati prokletstvo, zabunu i kletvu u svemu na što pružiš ruku svoju da uradiš, sve dok ne budeš satrt i brzo ne propadneš zbog zloće svojih djela kojima si me napustio. (Pnz 28, 20) Mislim, tako barem govori Dobra Knjiga. Face-badtooth.svg Ako tko ima primjedbe na napisano, adresat je gore negdje u stratosferi (tamo negdje iznad meteoroloških balona), molit ću lijepo. Face-wink.svg Munja, just don't forget, He loves you no matter what. Movicons2-hugsandkisses(3).gif --Conquistador (razgovor) 18:30, 26. marta 2015. (CET)

Protiv[uredi kôd]

 1. Protiv  - Korisnik je prekratko ovdje da bi dobio povjerenje zajednice za obavljanje ove funkcije, čak i na kraći rok. Tokom nekoliko izmjena koliko sam ja imao priliku vidjeti, pokazao je blagoreći nespretnost i brzopletost, pri čemu je uglavnom vrlo nonšalantno odgovarao na primjedbe oko izmjena koje je vraćao bez da ih je kontrolirao (znam, jer su neke od njih bile moje izmjene dok nisam bio prijavljen, potpuno uredne, ali je iste revertao jer ih je unip IP pa su, valjda, po defaultu, loše). Uz to, razlog kojega je naveo za svoju iznenadnu samokandidaturu je potpuno sulud, jer tehnički poslovi koje bi obavljao zahtijevaju trajno patroliranje, a ne privremeno. Admin nije netko tko će 6 mjeseci obavljati kontrolu i onda otići, to je suludo. Korisnik je otkako je došao ovdje izrazio, potpuno neosnovano, želju da bude admin (samo on zna razloge tomu), tvrdeći valjda da mora biti i jedan admin Bosanac, neovisno o očitom nedostatku kvalitete i kriterija. Ovo ovdje mi djeluje kao pokušaj da se upravo to inzistiranje progura preko tobožnjeg zahtjeva za privremenom administraturom. Svakako, mislim da dotični ne udovoljava osnovnim kriterijima, a ionako imamo previše admina, među kojima je serija neaktivna pa nam još jedan nije potreban u danom trenu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:46, 12 mart-ожујак 2015 (CET)
Evo još jedan primjer njegovog revertiranja izmjena samo zato što ih je unio IP: mehanički je bez gledanja što radi vratio u slici ".JPG" u ".jpg" pa je fotografiju učinio nevidljivom. Ja sam to slučajno uočio i vratio na stanje kakvo je IP unio s velikim slovima "JPG".--Argo (razgovor) 18:23, 26 mart-ожујак 2015 (CET)
Ima li kakve veze račun Argo Navis i još jedan sa imenom i prezimenom sa ovim tvojim Argo računom? --Munja (razgovor) 23:31, 14 april-травањ 2015 (CEST)
"Admin nije netko tko će 6 mjeseci obavljati kontrolu i onda otići..." Ne kontam ovu tvoju izjavu obzirom da je svaka vrsta pomoći dobrodošla, a ovo je projekat koji se radi po principu "radi koliko možeš i želiš". To jest nije niko obavezan da radi ikako. Druga stvar, nađi izmjenu (osim one jedne) koju sam ja revertao, kao dokaz. Revertao sam izmjene koje su, po mojoj logici, neispravne u bilo kojem smislu (nisam sve izmjene vraćao - neke sam i ispravljao, osim onih koje su baš bile za vratiti što zbog gramatike, što zbog tehničkih nedostataka). Moj problem nije višak neaktivnih admina, to je problem birokrata. "Trajno patroliranje" - ne, ne zahtijevaju trajno patroliranje! Ja ovdje ispatroliram izmjene kad se nakupi određen broj. Nema potrebe visiti za računarom i pratiti svaki dan izmjene. Jer, ako je tako kao što ti kažeš, zašto onda i dalje ima toliki broj nepatroliranih izmjena, tj. zašto sve nisi ispatrolirao. Ako je ovo neki vid "osvete" što sam glasao protiv izbacivanja Rjecine2, onda mislim da znamo o čemu se radi. --Munjanes (razgovor) 19:56, 12 mart-ожујак 2015 (CET)
Nije ovo osveta, ovo je samo potvrda da sam u pravu :) Ja nemam blage veze kako si ti glasovao u glasanju koje ja nisam ni pokrenuo :) Ali, hvala na divnom i zrelom odgovoru, sigurno će upaliti jednom :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:41, 12 mart-ожујак 2015 (CET)
Sve uredu drug, hvala na sugestijama i primjedbama. Nisam ja ni rekao da si skroz ukrivu, ima tu i istine. Međutim, ne znači da se neću vremenom popraviti. --Munjanes (razgovor) 22:55, 12 mart-ожујак 2015 (CET)


 1. Protiv  - Per Argo. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 11:55, 29 mart-ожујак 2015 (CEST)

Neutralni[uredi kôd]

 1.  neutralan Nisam nužno niti protiv niti za. Munjanes je sazrio u svojem djelovanju na sh wiki. Međutim, za stjecanje statusa administratora treba ipak još akumulirati većih zasluga (npr. kada je zadnji put napisao jedan izabrani članak?). U zadnje vrijeme nije bio osobito aktivan ovdje, što je isto tako minus, a i relativno je nov aktivan korisnik. Ako baš želi, može ostvariti taj status u budućnosti, ali treba se još potruditi.--Seiya (razgovor) 12:20, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

Komentari[uredi kôd]

Ja sam svoje stajalište o administraturama već objasnio gore. --Orijentolog (razgovor) 12:20, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

Pretpostavljam da je to to. Ništa onda, šteta da se niko ne izjašnjava. Ja ovaj projekt više neću smetat. Good bye. --Munjanes (razgovor) 03:15, 24 mart-ожујак 2015 (CET)
Polako nemoj da imas takve predrasude. Bas si lepo radio sta ti bi od jednom? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 03:20, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Ako Conquistador sam kaže da "argumenata naravno nemam ni za ni protiv" onda nije lijepo glasati jer glasanje je odgovorna stvar. Obavijesti se o doprinosu korisnika o kojem je riječ. Danas sam recenzirao članak koji je htio da bude "izabrani" (94 posto bajtova tog članka je on unio).--Argo (razgovor) 19:05, 26 mart-ожујак 2015 (CET)

Argo, hvala ti na ovom komentaru. Budući da sam ovdje novak, još uvijek nemam širu sliku projekta, tj. ne znam tko se čime bavi i tko kako piše, a kamoli da li se pridržava enciklopedijskih standarda ili ne. Tvojoj recenziji zaista nemam ništa dodati. Svoj sam glas stoga odlučio prekrižiti. No moram reći da se nadam Munjanesovu odgovoru na tvoju recenziju na SZR-u. Još jednom hvala na opasci. Uostalom, ovaj odjeljak tomu i služi. Face-smile.svg --Conquistador (razgovor) 19:38, 26. marta 2015. (CET)
La ilahe ilallah! Ne sekiraj se ti Conquistadore za moje namjere. Meni je čudnije što nemaš argumenata, a glasaš, pa kasnije križaš glas. --Munjanes (razgovor) 19:24, 30 mart-ожујак 2015 (CEST)
Nema boga osim FSM-a i Bobby (pašta bila nad njim) njegov je poslanik! Munjanesu, nemoj čitati doslovno sve što pišem jer ti možda promakne smisao dijela poruke. Mogao sam i ne prekrižiti glas, tj. ostaviti da bude za, ali odlučio sam ipak da je bolje suzdržati se od glasanja dok ne upoznam malo bolje zajednicu i projekt. (Posljednje je razlog zašto nemam argumenata.) Eto, ovako nisam dao ni glas za ni glas protiv. Nemoj da te to obeshrabri! Problemi se ionako mogu riješiti samo* razgovorom i zato me raduje što si odlučio odgovoriti na SZR-u spornog članka. Face-smile.svg Možda i drugi promijene mišljenje! Povjeriti korisniku adminska prava na 6 mjeseci i dalje smatram benignim.
* Postoje naravno i drugi načini rješenja problema kao npr. blokiranje suradnika, ali hvala bogu – Špagetnomu dakako! – pa ovdje još nisam vidio znakove totalitarnog ophođenja prema suradnicima. Štoviše, ponekad se pitam gdje su suradnici na ovom projektu!? Face-badtooth.svg Eto kakav spokoj ovdje vlada! Zelena i mirisna, cvjetna sva i nevina – livada iz sna... Idila gotovo nalik pivskom vulkanu i tvornici striptizeta što nas čekaju u raju. ~;;o;°°;;o;~ --Conquistador (razgovor) 20:55, 30. marta 2015. (CET)

Evo zašto mi trebaju adminske ovlasti [3] --Munjanes (razgovor) 22:33, 31 mart-ожујак 2015 (CEST)

Munjo, vidiš da možeš i bez ovlasti riješiti stvar. Face-wink.svg --Conquistador (razgovor) 23:10, 31. marta 2015. (CET)
Ma kakvi, radije bih ga blokirao. --Munjanes (razgovor) 23:16, 31 mart-ожујак 2015 (CEST)
Conquistadore ja ipak mislim da atomska bomba i gvozdena vrata otvara. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 23:26, 31 mart-ожујак 2015 (CEST)

Korisnik:Vojvoda Živojin Mišić[uredi kôd]

Želio bih da postanem administrator na srpskohrvatskoj vikipediji.

Upoznat sam sa politikom srpskohrvatske vikipedija i načinu funkcionisanja zajednice. Mislim da nisam do sada prekršio niti jedno pravilo. Upoznat sam i sa administratorskim pravilima i dužnostima, i pošto sam već admnistrator na srpskoj vikipediji znam koristiti sva administratorska ovlašćenja.

Administratorska funkcija mi, naravno, treba radi tehničkih ovlašćenja: brisanja stranica, vraćanja stranica, zaključavanje stranica, blokiranje vandala itd.

Smatram da sam jedan od aktivnijih ovdje, redovno vršim patroliranja nad skorašnjim izmijenama i to mi pomaže da stanem vandalima na kraj.

Ako imate pitanja za mene, pitajte. A sada, dajte svoj sud. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 01:00, 25. april 2016. (CEST)

Za[uredi kôd]

Protiv[uredi kôd]

 1. Protiv  - Ne znam je li ovo uopće propisno predloženo, ali sve i da jest, moj glas će ovakav. Korisnik je prekratko tu, pokazuje izrazitu nezgrapnost u nekim uređivanjima i vrši sitna uređivanja kojima opterećuje nedavne izmjene, umjesto da sve uradi odjednom, imao je incident sa spamiranjem korisničke stranice za razgovor, a i vršio je potpuno neopravdane izmjene slika na pojedinim stranicama. Naravno, par potonjih su, više-manje, sitnice, ali radi se, uz sve ostalo, stvarno o novom korisniku kojemu ja osobno ne bih dao povjerenje za administratorsku funkciju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:07, 25 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]
 2. Protiv  Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 08:25, 25 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]
 3. Protiv  --Orijentolog (razgovor) 15:30, 27 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]

Neutralni[uredi kôd]

 1.  neutralan Drago mi je da je korisnik administrator na jednog drugoj Wikipediji - međutim, doprinosi i zasluge na SH Wiki su jedini relevantni za nečiji status na SH Wiki. Bez uvrede, ali po čemu bi ja trebao korisniku dati glas za? Koliko je izabranih članaka napisao ovdje? Koliko je dugo aktivan ovdje? Pozicija administratora se mora zaslužiti. Sve su to relevantni faktori, a dok se ne stekne solidan staž i pouzdanost, ne bi htio brzati po ovom pitanju. --Seiya (razgovor) 11:21, 25 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]

Komentari[uredi kôd]

Imao sam puno posla,pisao sam članke na srpskoj vikipediji,pa nisam mogao da pišem na srpskohrvatskoj vikipediji.Tamo ima puno posla,puno vandala,ja sam na srpskoj vikipediji od 2005,od sad sam ovde po ceo dan pisaću članke ja i ovde nadgledam vandale nisam početnik kao što mislite. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 16:06, 25. april 2016. (CEST)
Nitko nije ni osporio da da je u pitanju početnik, jednostavno je prerano za takvu poziciju ovdje. Sve funkcije koje obavljaš možeš obavljati i bez adminskih ovlasti, a one koje ne možeš rado će obaviti drugi admini --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:21, 25 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]
U pravu si,još je rano --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:07, 25. april 2016. (CEST)
Inače, išao sam malo provjeriti da li je korisnik doista administrator na Sr Wiki, kako tvrdi, i ispada da tamo jedino ima neki korisnik:Vojvoda. Ako je to doista g. Živojin, mislim da bi bilo korektno da je rekao da Vojvoda više nije administrator od 2012. [4]--Seiya (razgovor) 15:52, 27 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]
As the great philosopher Tifa would say... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:57, 28 april 2016 (CEST)Odgovor[odgovori]

Zaključak[uredi kôd]

Korisnik:Igor Windsor[uredi kôd]

Ako je ovo i dalje ispravna stranica za traženje administratorskih ovlaštenja, podnosim svoju molbu ovde. Znam, reći ćete, nije ga bio 6 godina i odmah se hvata za administratora. Ali, nije to, nego stvarno mislim - koliko god nas malo bilo - treba svakodnevnog rada na pospremanju ovde. I, iskreno, nije da ni ja imam previše vremena - štaviše, treba u narednih par meseci da "masteriram" (u ovim svojim poznim godinama!), a o poslu da i ne govorim - ali kad sam već svratio opet ovamo i izgleda se zadržao, voljan sam u slobodno se vreme pozabaviti pospremanjem, čišćenjem i održavanjem, koliko je to u okviru mojih skromnih mogućnosti. Ukratko, znate me, znam vas, nema iznenađenja. --Igor Windsor (razgovor) 21:45, 3 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]

Za[uredi kôd]

 1. Za  -- Vrtleska225 (razgovor]) 10:46, 4 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 2. Za  - Sve samo da ne moramo Beduinu davati nikakve ovlasti :D --E.A.Poe 13:30, 4 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 3. Za  - Trebalo je ovo odavno. --OC Ripper (razgovor) 15:06, 4 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 4. Za  - Po meni, nije trebalo ni skidati, bez obzira na dužinu odmora (isto kao kod MladogFilozofa). --Orijentolog (razgovor) 11:23, 5 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 5. Za  --Igor W. je po mom ukusu --Vitek (razgovor) 00:02, 6 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 6. Za  -- anonimni korisnici divljaju, administratora nikad dosta :) --Mladifilozof (razgovor) 09:41, 6 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 7. Za  -- može. --Alekol (razgovor) 12:17, 6 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 8. Za  -- može. ----Zavičajac (razgovor) 12:54, 6 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]
 9. Za  -- Nemam ništa protiv. -- Belirac (razgovor) 23:38, 8 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]

Protiv[uredi kôd]

Neutralni[uredi kôd]

Komentari[uredi kôd]

Zahvaljujem svima koji su glasali i ukazali mi poverenje. Ako je 20 dana dovoljno, predlažem da je, što bi OC Ripper rekao, "došlo vreme da se i ovo glasanje zaključi"? Hvala još jednom. :) --Igor Windsor (razgovor) 19:29, 23 decembar 2020 (CET)Odgovor[odgovori]

Zaključak[uredi kôd]

Za kandidaturu Igorwindsora se izjasnilo 9 korisnika (od toga 3 administratora). Protiv se nije izjasnio nitko. Svi korisnici koji su se izjasnili su aktivni na ovoj Wikipediji. Na temelju gore navedenih kriterija se može zaključiti kako Igorwindsor uživa podršku sh.wiki zajednice da postane novi administrator. Glasanje je zaključeno. Igorwindsor dobija administratorske ovlasti. --OC Ripper (razgovor) 14:28, 3 januar 2021 (CET)Odgovor[odgovori]