Popis gradova u Indiji

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Indiji
Rang Ime Stanovništvo Savezna država
Popis stanovništva
u 1991
Popis stanovništva
u 2001
Procjena
u 2006
1. Mumbai 9 925 891 11 914 398 12 883 645 Maharashtra
2. Delhi 7 206 704 9 817 439 11 215 130 Delhi
3. Bangalor 2 908 018 4 292 223 5 104 047 Karnataka
4. Kolkata 4 399 819 4 580 544 4 638 350 Zapadni Bengal
5. Čenaj 3 857 529 4 216 268 4 352 932 Tamil Nadu
6. Ahmedabad 2 966 312 3 515 361 3 769 846 Gujarat
7. Hajderabad 3 059 262 3 449 878 3 632 094 Andhra Pradesh
8. Pune 1 702 376 2 540 069 3 043 128 Maharashtra
9. Surat 1 498 817 2 433 787 3 022 821 Gujarat
10. Kanpur 1 879 420 2 532 138 2 898 859 Uttar Pradesh
11. Džajpur 1 518 235 2 324 319 2 817 522 Rajasthan
12. Lakhnau 1 619 115 2 207 340 2 541 101 Uttar Pradesh
13. Nagpur 1 624 752 2 051 320 2 272 891 Maharashtra
14. Indore 1 091 674 1 597 441 1 901 271 Madhya Pradesh
15. Patna 917 243 1 376 950 1 660 126 Bihar
16. Bhopal 1 062 771 1 433 875 1 643 049 Madhya Pradesh
17. Ludhiana 1 042 740 1 395 053 1 584 743 Punjab
18. Thane 803 389 1 261 517 1 548 351 Maharashtra
19. Agra 891 790 1 259 979 1 475 091 Uttar Pradesh
20. Vadodara 1 046 009 1 306 035 1 435 716 Gujarat
21. Pimpri-Chinchwad 517 083 1 006 417 1 366 010 Maharashtra
22. Nashik 656 925 1 076 967 1 348 872 Maharashtra
23. Faridabad 617 717 1 054 981 1 344 436 Haryana
24. Kalyan-Dombivli 1 014 557 1 193 266 1 278 933 Maharashtra
25. Ghaziabad 542 992 968 521 1 264 968 Uttar Pradesh
26. Merath 753 778 1 074 229 1 262 757 Uttar Pradesh
27. Rajkot 559 407 966 642 1 237 157 Gujarat
28. Varanasi 940 778 1 100 748 1 179 484 Uttar Pradesh
29. Amritsar 708 835 975 695 1 123 365 Punjab
30. Allahabad 792 858 990 298 1 094 199 Uttar Pradesh
31. Visakhapatnam 752 037 969 608 1 087 237 Andhra Pradesh
32. Aurangabad 573 272 872 667 1 055 728 Maharashtra
33. Jabalpur 764 586 951 469 1 049 768 Madhya Pradesh
34. Haora 950 435 1 008 704 1 031 223 Zapadni Bengal
35. Solapur 604 215 873 037 1 030 655 Maharashtra
36. Srinagar 702 478 894 940 996 400 Jammu i Kashmir
37. Navi Mumbai 307 724 703 947 979 458 Maharashtra
38. Ranchi 626 262 846 454 970 602 Jharkhand
39. Coimbatore 816 321 923 085 968 524 Tamil Nadu
40. Chandigarh 569 374 808 796 942 769 Chhattisgarh
41. Jodhpur 666 279 846 408 940 513 Rajasthan
42. Gauhati 590 114 808 021 923 348 Assam
43. Madurai 940 989 922 913 905 649 Tamil Nadu
44. Maisuru 480 692 742 261 902.986 Karnataka
45. Gwalior 690 765 826 919 895 900 Madhya Pradesh
46. Vijayawada 701 827 825 436 886.519 Andhra Pradesh
47. Hubballi-Dharwad 648 298 786 018 853 730 Karnataka
48. Jalandhar 509 510 701 223 807 409 Punjab
49. Selam 499 024 693 236 801 137 Tamil Nadu
50. Bhubaneshwar 411 542 647 302 794 039 Orissa
51. Thiruvananthapuram 636 928 744 739 793 841 Kerala
52. Tirucchirappalli 660 405 746 062 782 442 Tamil Nadu
53. Kota 537 371 695 899 780 296 Rajasthan
54. Aligarh 480 520 667 732 775 694 Uttar Pradesh
55. Bareli 587 211 699 839 756 432 Uttar Pradesh
56. Muradabad 465 210 641 240 742 090 Uttar Pradesh
57. Mira-Bhayandar 175 605 520 301 740 038 Maharashtra
58. Bhiwandi 379 070 598 703 736 978 Maharashtra
59. Raipur 438 639 605 131 699 683 Chhattisgarh
60. Gorakhpur 505 566 624 570 686 562 Uttar Pradesh
61. Bhilai Nagar 396 698 553 837 643 975 Chhattisgarh
62. Jamshedpur 460 577 570 349 627 761 Jharkhand
63. Amravati 421 576 549 370 617 885 Maharashtra
64. Kochi 564 589 596 473 606 223 Kerala
65. Cuttack 403 418 535 139 606 184 Orissa
66. Bikaner 416 289 529 007 587 937 Rajasthan
67. Bhavnagar 402 338 510 958 566 241 Gujarat
68. Warangal 454 291 528 570 564 826 Andhra Pradesh
69. Dehradun 293 808 447 808 542 267 Uttaranchal
70. Gunturu 471 051 514 707 534 020 Andhra Pradesh
71. Ulhasnagar 369 077 472 943 527 749 Maharashtra
72. Shiliguri 364 167 470 275 527 223 Zapadni Bengal
73. Ajmer 402 702 485 197 525 927 Rajasthan
71. Durgapur 425 836 492 996 525 047 Zapadni Bengal
74. Kolhapur 406 370 485 183 523 722 Maharashtra
76. Asansol 437 121 486 304 508 320 Zapadni Bengal
77. Sangli-Miraj 314 790 436 639 505 711 Maharashtra
78. Jamnagar 341 637 447 734 503 563 Gujarat