Nacionalni park Nechisar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nacionalni park Nečisar
Lokacija
PoložajRegija Južnih naroda, narodnosti i etničkih grupa
Najbliži gradArba Minč
Država Etiopija
Koordinate6°2′0″N37°35′0″E
Historija
Osnovan1974
Karakteristike
Površina51.400 ha
Karta
Nacionalni park Nechisar na mapi Etiopije
Nacionalni park Nechisar

Nacionalni park - Nečisar je park u Regiji Južnih naroda, narodnosti i etničkih grupa u Etiopiji, pored grada Arba Minč udaljen oko 500 km južno od glavnog grada Adis Abebe.

Geografske osobine[uredi | uredi kod]

Park se najvećim dijelom prostire duž prevlake između dvaju jezera; Abaja (čije su vode crvenkaste) i Čamo (njegove vode su azurno plave) i visoravni Nečisar (to na amharskom znači bijela trava) koja se nalazi istočno od prevlake. Visoravan Nečisar na kojem se nalazi najveći dio parka, prostire se duž istočnih obala jezera Abaja i manjim dijelom i uz obale jezera Čamo, nju presjeca rijeka Kulfo. Tako da je ukupna površina parka 514 km².

Najniži dijelovi parka su na nadmorska visini od 1108 m (razina jezera Čamo) a najviši dosežu do 1650 m (Planina Kalija na jugu parka).[1]

Flora i fauna parka[uredi | uredi kod]

Najveći dio parka je bez visokog raslinja - tipična afrička savana, postoje i dijelovi parka sa šumama; oni se prostiru uz rijeke, obale jezera i na višim planinskim dijelovima. Najviše ima šuma sikomora (Ficus sycamorus), visine do 30 m.

Grantove gazele

Među biljožderima u parku najviše ima stada Stepskih zebri, Grantovih gazela, Dikdik antilopa, i posebne rijetke endemske vrsti Svajne antilopa (Alcephalus buselaphus) to je posljednje stado u Etiopiji. Od većih sisavaca mesoždera , u parku žive lavovi, donedavno je bilo čopora Afričkih divljih pasa (Lycaon pictus) ali su izgleda istrijebljeni i izumrli. Obalu jezera Čamo zovu krokodilska tržnica, zbog velikog broja krokodila, uz jezero Čamo ima puno nilskih konja.

Park Nečisar je dom preko 200 vrsta ptica.

Krokodili i pelikani na jezeru Čamo

Historija parka[uredi | uredi kod]

Nacionalni park Nečisar počeo se formirati od 1967, a službeno je osnovan1974 i bio je pod državnom upravom do 2005. od 2008. je pod upravom kompanije African Parks Arhivirano 2010-12-02 na Wayback Machine-u.[2]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Camerapix, Spectrum Guide to Ethiopia (New York: Interlink, 2000), str. 318.
  2. Africa Parks to Leave Nech Sar, 15. ožujka 2008., The Ethiopian Reporter, pristupljeno 22. juna 2008.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Fotografije iz parka