Maluku otoci

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Molučka ostrva)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Molučki otoci

Maluku Otoci (isto tako poznati kao Moluci ili Molučki Otoci) su arhipelag Indonezije, te dio većeg Malajskog arhipelaga. Smješteni su na Australijskoj ploči, odnosno istočno od Sulawesija (Celebes), zapadno od Nove Gvineje i sjeverno od Timora. Otočje je kroz historiju bilo poznato pod nazivom "Otoci začina", a to su ime koristili Kinezi i Evropljani, iako ponekad i za druge otoke.

Većina otoka su planinski, neki s aktivnim vulkanima, a imaju vlažnu klimu. Vegetacija malih i uskih otoka, koje okružuje more, je prilično bujna; uključuje kišne šume, sago, rižu, i slavne začine - muškat, klinčić, macis i dr. Veliki dio prvotnog domorodačkog stanovništva melanežanskog porijekla na otocima, pogotovo na Banda Otocima, je ubijen tokom 17. vijeka. Drugi val malajskih imigranata je započeo u 20. vijeku pod nizozemskom i nastavio se pod indonežanskom vlašću.

Maluku Otoci su u političkom smislu tvorili jedinstvenu indonežansku provinciju od 1950. do 1999. Godine 1999. regentstva Sjeverni Maluku (Maluku Utara) i Halmahera Tengah (Centralni Halmahera) su odvojena u posebnu provinciju , tako da se otoci sada dijele na dvije provincije, Maluku i Sjeverni Maluku. Između 1999. i 2002. otoci su bili poznati po žestokim vjerskim sukobima između muslimana i kršćana.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]