Maurice (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Maurice
Žanrdrama, romantična drama
RežijaJames Ivory
ProdukcijaIsmail Merchant
Paul Bradley
ScenarioE.M. Forster (roman)
Kit Hesketh-Harvey
James Ivory
UlogeJames Wilby
Hugh Grant
Rupert Graves
Denholm Elliott
Simon Callow
Billie Whitelaw
MuzikaRichard Robbins
Premijera1987.
JezikEngleski jezik
Trajanje140 min.
Država UK
Maurice na Internet Movie Database

Maurice je film iz 1987. godine, snimljen po istoimenom romanu E.M. Forstera. Priča o gej ljubavi s početka 20. veka u Engleskoj, prati život Maurice Halla od njegovih školskih dana nadalje.

Film, u produkciji Merchant Ivory Production i Channel Four Films, režirao je James Ivory, a producirao Ismail Merchant. U glavnim ulogama su James Wilby, Hugh Grant i Rupert Graves. U sporednim ulogama se pojavljuju Denholm Elliott, Simon Callow, Billie Whitelaw i Ben Kingsley.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Za kratak prikaz radnje filma, vidi: Maurice (roman).

Razlike u odnosu na roman[uredi | uredi kod]

Maurice je na početku filma prikazan kao dečak od 11 godina, dok u romanu ima 14. U filmu su izostavljeni gotovo svi filozofski dijalozi i mnogi sporedni zapleti, kao na primer, Mauriceova zaljubljenost u školskog druga, Dickiea. U filmu je posvećeno više pažnje Risleyju, koji je osuđen na 6 meseci teškog rada zbog homoseksualnosti (u romanu nije zatvoren) kako bi se dramatizovala opasnost koju je homoseksualnost nosila u edvardijanskoj eri i da bi se obezbedio jasniji kontekst savremenoj publici zbog koga Clive oseća da mora da odbije Mauricea.

Scena poslednjeg sastanka Mauricea i Aleca prikazana je u pseudo-elizabetanskom kupatilu uz aluzije na Arts and Crafts sa kojim je povezan Edward Carpenter (E.M. Forster je dobio inspiraciju za roman kada je posetio Carpentera i njegovog partnera George Merrilla), ali i na Christophera Marlowea i Shakespearea.

Uloge[uredi | uredi kod]

Cameo

DVD[uredi | uredi kod]

DVD je izdat 2002. godine i sadrži scene koje nisu ušle u konačnu verziju kao i komentare reditelja.

Nagrade[uredi | uredi kod]

Venecijanski filmski festival[uredi | uredi kod]

Oscar[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]