Darr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Darr
RežijaYash Chopra
ProdukcijaRakesh Roshan,
Sunaina Roshan
ScenarioYash Chopra
UlogeSunny Deol
Shahrukh Khan
Juhi Chawla
MuzikaShiv-Hari
PremijeraDecember 24, 1993
Jezikhindi
Trajanje178 min.
DržavaIndija Indija
Kompanija
DistributerYash Raj Films, Eros International Ltd.
Darr na Internet Movie Database

Darr (Hindi: डर, Urdu: ڈر, prevod: Strah) je 1993 Bolivud film, koji je režisirao Yash Chopra. To je priča o opsesivnom ljubavniku (Shahrukh Khan) i opisuje kroz šta sve prolazi kako bi stigao do svoje prave ljubavi (Juhi Chawla) koja je već udata za (Sunny Deol).

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Strah da ljubav neće biti uzvraćena, strah da se može izgubiti voljena osoba, strah da ona može zavoljeti drugog, ukratko, strah je negativna u svakoj ljubavnoj priči.

Oficer Sunil (Sunny Deol) je oženio lijepu Kiran. Problem je taj što nju uhodu opsesivni ljubavnik Rahul (Shah Rukh Khan), sin Sunilovog komadanta u mornarici.

Kada stvari postanu nesnošljive, Sunil vodi Kiran u Švajcarsku, u strogoj tajnosti. Tragajući za njima Rahul nailazi na školskog druga, kod kojeg su bile sačuvane njegove pjesme i slike Kiran. On ga vješa, i rasprostire slike Kiran oko njega, da izgleda da se ljubavnik ubio zbog nje. Kada se vijest proširila Kiran, kao i njena porodica su konačno u miru, a Rahul im se pokušava približiti kako bi se sprijateljio sa njima. Tu saznaje da je Kiran u Švajcarskoj i on ide za njom.

Tamo se susreće sa njima "slučajno" i nastavljaju zajedno druženje u Švajcarskoj. Sunilu postaje sumnjiv Rahul, kada mu Kiranin brat kaže da je Rahul često posjećivao njihovu kuću. Sunil ide u šumu i tamo čuje muziku koju svira Rahul i shvata da je on taj koji uhodi Kiran. Tu Rahul teško rani Sunila, a Kiran vodi na brod, i onda je ćera da se uda za njega. U zadnjem momentu, Sunil dolazi na brod i puca u Rahula. Rahul umire, izgovarajući riječ Kiran.

Uloge[uredi | uredi kod]

Nagrade[uredi | uredi kod]

Film je nominovan za tri nagrade: Filmfare Awards za Best Director, Best Villain i Best Comedian ali je jednu dobio. Takođe je dobio i National Film Award

Vanjske veze[uredi | uredi kod]