Darr

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Darr
Režija Yash Chopra
Produkcija Rakesh Roshan,
Sunaina Roshan
Scenario Yash Chopra
Uloge Sunny Deol
Shahrukh Khan
Juhi Chawla
Muzika Shiv-Hari
Premijera December 24, 1993
Jezik hindi
Trajanje 178 min.
Država Indija Indija
Kompanija
Distributer Yash Raj Films, Eros International Ltd.
Darr na Internet Movie Database

Darr (Hindi: डर, Urdu: ڈر, prevod: Strah) je 1993 Bolivud film, koji je režisirao Yash Chopra. To je priča o opsesivnom ljubavniku (Shahrukh Khan) i opisuje kroz šta sve prolazi kako bi stigao do svoje prave ljubavi (Juhi Chawla) koja je već udata za (Sunny Deol).

Sadržaj[uredi - уреди | uredi izvor]

Strah da ljubav neće biti uzvraćena, strah da se može izgubiti voljena osoba, strah da ona može zavoljeti drugog, ukratko, strah je negativna u svakoj ljubavnoj priči.

Oficer Sunil (Sunny Deol) je oženio lijepu Kiran. Problem je taj što nju uhodu opsesivni ljubavnik Rahul (Shah Rukh Khan), sin Sunilovog komadanta u mornarici.

Kada stvari postanu nesnošljive, Sunil vodi Kiran u Švajcarsku, u strogoj tajnosti. Tragajući za njima Rahul nailazi na školskog druga, kod kojeg su bile sačuvane njegove pjesme i slike Kiran. On ga vješa, i rasprostire slike Kiran oko njega, da izgleda da se ljubavnik ubio zbog nje. Kada se vijest proširila Kiran, kao i njena porodica su konačno u miru, a Rahul im se pokušava približiti kako bi se sprijateljio sa njima. Tu saznaje da je Kiran u Švajcarskoj i on ide za njom.

Tamo se susreće sa njima "slučajno" i nastavljaju zajedno druženje u Švajcarskoj. Sunilu postaje sumnjiv Rahul, kada mu Kiranin brat kaže da je Rahul često posjećivao njihovu kuću. Sunil ide u šumu i tamo čuje muziku koju svira Rahul i shvata da je on taj koji uhodi Kiran. Tu Rahul teško rani Sunila, a Kiran vodi na brod, i onda je ćera da se uda za njega. U zadnjem momentu, Sunil dolazi na brod i puca u Rahula. Rahul umire, izgovarajući riječ Kiran.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Nagrade[uredi - уреди | uredi izvor]

Film je nominovan za tri nagrade: Filmfare Awards za Best Director, Best Villain i Best Comedian ali je jednu dobio. Takođe je dobio i National Film Award

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]