Rab Ne Bana Di Jodi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rab Ne Bana Di Jodi
RežijaAditya Chopra
ProducentAditya Chopra
Yash Chopra
ScenarioAditya Chopra
UlogeShahrukh Khan
Anushka Sharma
Vinay Pathak
MuzikaSalim-Sulaiman
DistribucijaYash Raj Films
Datum(i) premijere
12. 12. 2008 (2008-12-12)
Trajanje167 min.[1]
Zemlja Indija
Jezikhindi
Budžet22 crorea INR
Rab Ne Bana Di Jodi na Internet Movie Database

Rab Ne Bana Di Jodi (hindi: रब ने बना दी जोड़ी, urdu: رب نے بنا دی جوڑی, prevod: Od Boga stvoren par) je bolivudski film u kome u glavni ulogama nastupaju Shahrukh Khan i debitantska glumica Anushka Sharma.[2] Režiser filma je Aditya Chopra, koji je ranije radio hitove, kao što su Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995) i Mohabbatein (2000). Premijera je održana 12. decembra 2008.[3].

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Surinder "Suri" Sahni (Shahrukh Khan) je odgovoran, iskren, stariji čovjek koji radi za Punjab power. Tania "Taani" Gupta (Anushka Sharma) je mlada, luckasta djevojka koja treba da se uda za čovjeka kojeg voli. Međutim, njen vjerenik biva ubijen u autobuskoj nesreći na dan njihovog vjenčanja, a njen otac doživljava jak srčani napad zbog toga. On odlučuje da upozna Tani sa njegovim bivšim studentom Surinderom, kako bi se njih dvoje uzeli i kako ona ne bi ostala sama kada on umre. Na samrtničkoj postelji Tani mu obećava da će se udati za Surindera i njih dvoje poslije očeve smrti odlaze i vjenčavaju se. Međutim Tani nije zadovoljna sa tom odlukom, s obzirom da ona ne voli svog muža koji je još i dosta stariji od nje i smatra da je njen život nepravedan. Surinder uviđa situaciju i isprva ne govori kolegama i drugovima o da je oženjen, jer ga je strah da oni shvate kako se zapravo odvija situacija između njih. Ipak oni dolaze kod njega na proslavu i posle nekog vremena se pojavljuje Tani kao uzorna supruga, a kasnije mu kaže da ga nikad neće moći voljeti, ali da će biti dobra supruga. Međutim on njoj uopšte ne govori da je lud za njom, već se pravi hladan i kao da je sve u redu.

Jednoga dana ona traži Surinderu da joj dozvoli da ide na takmičenje u šou "Jodi", govoreći da je to oduvijek željela, ali ako on ne dozvoljava onda ne može. On ne govori ništa već joj te večeri ostavlja pare kako bi se prijavila. Tako ona počinje da ide na časove. Surinder uz pomoć svog prijatelja Bobija frizera, mijenja svoj izgled i karakter, i tako postaje Raj. Raj je glasan, neučtiv i napadan, sve ono što Surinder nije. On se tako uključuje u dens časove i pukom slučajnošću ili pak od Boga datom, kako on misli, on biva Tanijin partner u takmičenju. Ona uopšte ne shvata da je Raj zapravo njen muž Surinder.

Ubrzo ona uviđa da joj Raj puno bolje priliči nego Surinder koji je previše ćutljiv i sa kojim nema uopšte dodirnih tačaka. Vrlo brzo njih dvoje se sprijatelje, a tokom cijelog vremena Raj flertuje sa njom. Isprva ga ona odbija, ali posle nekog vremena, ipak i ona njemu priznaje da je zaljubljena u njega iako ima muža i tu biva zatečena kad joj Raj kaže da on zna da ona ima muža, ali da ga može ostaviti i da njih dvoje mogu otići zajedno da žive. Njoj je žao Surindera, ali protiv sebe ne govori i dan prije glavnog takmičenja ona ga nalazi i govori mu da će pobjeći sa njim, al najteže joj je palo to što njen muž sve za nju čini i zbog toga se osjeća loše. Međutim Surinder ne želi da ga ona voli kao Raja već kao njega samog. Na dan takmičenja, njih dvoje odlaze u hram i Tani traži od Boga da joj da znak šta i kako da radi. Kad otvara oči ona ugleda Surindera pored sebe i tada shvata da je on zapravo njen Bog. Tokom takmičenja ona govori Raju da neće sa njim pobjeći da ona shvata da je Surinder njen muž i njen Bog, da je bila zanijeta.

Kada na scenu treba da nastupe Tani i Raj, Raj se ne pojavljuje i Tani govori voditelju da ih diskvalifikuju, jer Raj neće doći, međutim na scenu se pojavljuje Surinder i ona biva zatečena. Tokom igre Tani shvata da je Surinder zapravo glumio Raja, a sve zbog toga što je toliko voli, da joj je to pokazao na 1000 načina i poslije takmičenja mu govori da joj nije jasno kako je mogao toliko da je voli, kada mu ona nije nikakve znakove ljubavi pokazivala. Njih proglašavaju pobjednicima i Tani pred cijelom publikom govori da su oni Gospodin i Gospodja Sahni i posle toga njih dvoje zajedno odlaze na medeni mjesec u Japan, koji je Surinder dobio na takmičenju u rvanju. Na slikama iz Japana oboje izgledaju presrećno, ali ne kao Raj i Tani, već kao Surinder i Tani.

Produkcija[uredi | uredi kod]

Snimanje filma je započeto 16. maja 2008.[4]

Uloge[uredi | uredi kod]

Posebne uloge

Promocija[uredi | uredi kod]

Yash Raj je promovisao film Rab Ne Bana Di Jodi 2. novembra 2008. godine, na rođendan Shahrukh Khana, sa 70-sekundnim spotom pjesme “Haule Haule”. To je bio prvi put u istoriji Jash Raj filma da promovišu pjesmu prije nego sami film.

Pjesme[uredi | uredi kod]

Rab Ne Bana Di Jodi
Studio album by Salim-Sulaiman
Izdan
November 6, 2008 (India)
ŽanrFilmski soundtrack
KućaYash Raj Music
ProducentYash Raj Films
Salim-Sulaiman chronology
Fashion
(2008)
Rab Ne Bana Di Jodi
(2008)
Aashayein (2009)

Pjesme iz filmu Rab Ne Bana Di Jodi su objavljene 6. novembra 2008. Muziku je komponovao Salim-Sulaiman koji je takođe komponovao za Yash Raj filmove kao što su Aaja Nachle, Chak De India i Roadside Romeo. "Haule Haule", pjesma koja promoviše film, je dobro prošla i od strane kritičara i publike.

Pjesmu "Phir Milenge Chalte Chalte" izvode legendarni bolivudski glumci Raj Kapoor, Dev Anand, Rajesh Khanna, Shammi Kapoor i Rishi Kapoor. U pjesmi u filmu se pojavljuju Shahrukh Khan te posebno Kajol, Bipasha Basu, Lara Dutta, Preity Zinta, i Rani Mukerji. Svaki paragraf pjesme sadrži tekst koji predstavlja nazive pjesama snimljenih poštovanih glumaca.

Song Singer(s) Duration
Tujh Mein Rab Dikhta Hain Roop Kumar Rathod 04:44
Haule Haule Sukhwinder Singh 04:25
Dance Pe Chance Sunidhi Chauhan, Labh Janjua 04:22
Phir Milenge Chalte Chalte Sonu Nigam 06:36
Tujh Mein Rab Dikhta Hai Shreya Ghoshal 01:43
Dancing Jodi Salim-Sulaiman 03:59

Prijem[uredi | uredi kod]

Od strane kritičara[uredi | uredi kod]

Box-office[uredi | uredi kod]

Film je zaradio 7,5 crorea u cijeloj Indiji.[10] Drugi dan je zaradio 10 crora.[11] Prema prvoj nedjeljnoj kolekciji rekorda, Rab ne bana di jodi je oborio rekord za otvaranje filmora u Yash Raj Films produkciji, sakupivši 60 crorea, a samim tim premašio je i Dhoom 2 koji je najbolje prošao u prvoj nedjelji.[12] rab ne bana di jodi je najveći hit u Indiji tokom prve nedjelje sa 45 crores 56 lakhs u prvih 6 dana.[1] Rab ne bana di jodi takođe je odlično prošao i prve nedjelje u bioskopima izvan Indije. Očekuje se da će zaraditi preko 40 crores van Indije tokom prve sedmice.[2]

Film se našao na 7. mjesto top-liste najgledanijih filmova u UK tokom druge nedjelje prikazivanja.

Rab Ne Bana Di Jodi je ukupno zaradio neto 67 crorea za 13 dana. Predstavljao je najveći hit 2008. godine i prvi univerzalni bolivudski blokbaster godine.[3]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. IANS. „Shah Rukh's Rab Ne Bana Di Jodi sees heavy booking”. IBNLive. Arhivirano iz originala na datum 2009-02-08. Pristupljeno 2. 12. 2008. 
  2. Adarsh, Taran. „Rab Ne Bana Di Jodi”. Indiafm.com. Pristupljeno 16. 05. 2008. 
  3. „Yash Raj Films’ incredible line-up for 2008”. Yash Raj Films. Pristupljeno 15. 03. 2008. 
  4. „Shah Rukh Khan starts shooting for Rab Ne Bana Di Jodi”. Indiafm.com. Pristupljeno 16. 05. 2008. 
  5. Masand, Rajeev. „Rab Ne Bana Di Jodi is contrived”. CNN-IBN. Arhivirano iz originala na datum 2008-12-16. Pristupljeno 13. 12. 2008. 
  6. 6,0 6,1 Kazmi, Nikhat. „Rab Ne Bana Di Jodi”. The Times of India. Pristupljeno 13. 12. 2007. 
  7. „RNBDJ Bollywood Hungama Review”. Bollywood Hungama. Pristupljeno 13. 12. 2008. 
  8. Mayank Shekhar. „RNBDJ Mumbai Mirror Review”. Mumbai Mirror. Arhivirano iz originala na datum 2008-12-15. Pristupljeno 13. 12. 2008. 
  9. Noyon Jyoti Parasara. „RNBDJ AOL Review”. AOL. Pristupljeno 13. 12. 2008. 
  10. „Rab Ne Bana Di Jodi tokom prvog danaBusiness”. Boxofficeindia.com. Arhivirano iz originala na datum 2012-07-31. Pristupljeno 14. 12. 2008. 
  11. „Rab Ne Bana Di Jodi Second Day Business”. Boxofficeindia.com. Arhivirano iz originala na datum 2012-07-22. Pristupljeno 14. 12. 2008. 
  12. „Rab Ne Bana Di Jodi 1st week Business”. presstrustofindia.com. Pristupljeno 14. 12. 2008. [mrtav link]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]