Common Threads: Stories from the Quilt

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Common Threads: Stories from the Quilt
Žanr Dokumentarni film
Režija Rob Epstein
Jeffrey Friedman
Produkcija Bill Couturié
Rob Epstein
Jeffrey Friedman
Sandy Gallin
Scenario Rob Epstein
Jeffrey Friedman
Cindy Ruskin
Naracija Dustin Hoffman
Muzika Bobby McFerrin
Premijera 1989
Jezik Engleski jezik
Država Sjedinjene Američke Države
Kompanija
Distributer New Yorker Films
Common Threads: Stories from the Quilt na Internet Movie Database

Common Threads: Stories from the Quilt je dokumentarni film iz 1989. godine Roba Epsteina i Jeffreya Friedmana koji govori o projektu NAMES posvećenom sećanju na žrtve AIDS-a. Dustin Hoffman ima ulogu naratora u filmu. Film koji je napravljen za HBO delimično je zasnovan na knjizi The Quilt: Stories From the NAMES Project, koju su pripremili Cindy Ruskin (spisateljica), Matt Herron (fotograf) i Deborah Zemke (dizajnerka).

Radnja[uredi - уреди | uredi kôd]

Film se fokusira na priče nekoliko ljudi, koji su predstavljeni na panelima u projektu NAMES i čiju priču izlažu njima bliske osobe. Osobe koje su u fokusu su:

  • Dr. Tom Waddell – lekar, sportista, predstavnik SAD-a na Olimpijskim igrama 1968. i osnivač Gay Gamesa. O njemu priča njegova prijateljica i majka njegovog deteta, Sara Lewinstein.
  • David Mandell Jr. – dečak koji je bolovao od hemofilije. Njegovu priču govore njegovi roditelji David i Suzi Mandell.
  • Robert Perryman, Afroamerikanac koji je bio intravenozni narkoman. Njegovu priču izlaže njegova supruga, Sallie Perryman.
  • Jeffrey Sevcik, gej muškarac. O njemu govori njegov partner, filmski kritičar i istoričar, Vito Russo.
  • David C. Campbell – veteran američke mornarice, o kome govori njegov partner, Tracy Torrey, čija priča ujedno postaje i priča o njemu samom, jer u toku filma i sam podleže bolesti.

Uporedo sa ličnim pričama film prikazuje istoriju projekta NAMES, kao i proces pravljenja panela sa imenima preminulih od AIDS-a. Takođe, prikazuje se odgovor Reaganove vlade (ili, bolje rečeno, izostanak istog) na početak epidemije i prvi pokušaji gej zajednice da se organizuje kako bi se suočila sa problemima koje je AIDS doneo. Tu su uključeni snimci Bobbija Campbella, Larryja Kramera, koosnivača organizacija Gay Men's Health Crisis i ACT-UP, kao i mnogih drugih političara, aktivista, lekara i javnih ličnosti.

Film se završava prvim izlaganjem panela u parku National Mall u Washington, D.C.-u tokom Drugog nacionalnog marša na Washington za lezbejska i gej prava, 1987. godine.

Nagrade[uredi - уреди | uredi kôd]

Common Threads je dobio Oscara za najbolji dokumentarni film, 1990. godine. Ovo je drugi Oscar koga je dobio reditelj Rob Epstein. Film je, takođe, nagrađen na Berlinaleu, dobio je GLAAD Media Award za najbolji dokumentarni film, kao i Peabody Award.

Povezano[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]

Nagrade
Prethodi:
Hôtel Terminus
Oscar za najbolji dokumentarni film
1989
Slijedi:
American Dream