Canterbury (regija, Novi Zeland)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Canterbury
Waitaha
Regija
Canterbury Region
Lokacija Canterbury
Opći podaci
Država  Novi Zeland
Uprava
Središte Christchurch
Tijelo Regionalno vijeće
Predsjednik Margaret Bazley
Geografija
 • Ukupna površina 44,508 km2 (17,185 sq mi)
Stanovništvo (2015.)
 • Ukupno 586,500

Canterbury (maorski: Waitaha) je najveća od 16 regija na Novom Zelandu.

Geografija[uredi - уреди | uredi kôd]

S ukupnom površinom od 44,508 km2, Canterbury je daleko najveća regija na Novom Zelandu. Proteže se istočnom obalom Južnog otoka, a uglavnom ju se djeli na Sjeverni Canterbury, Središnji Canterbury i Južni Canterbury, mada je ta podjela čisto geografske prirode i nije nigdje formalizirana. Graniči sa svim regijama Južnog otoka osim s Nelsonom i Southlandom.

Administrativna podjela[uredi - уреди | uredi kôd]

Središte regije, gdje zasjeda i Regionalno vijeće je u Christchurchu, koji je ujedno i najveći grad. Canterbury je podijeljen na devet distrikta i upravno područje grada Christchurcha.

Stanovništvo[uredi - уреди | uredi kôd]

Prema procjeni broja stanovnika iz 2015. godine u regiji živi 586,500 stanovnika,[1] po čemu je Canterbury druga regija na Novom Zelandu, odmah iza Aucklanda i ispred Wellingtona; ta brojka predstavlja 13% ukupne populacije Novog Zelanda. Najviše stanovnika, 381,800, živi u Christchurchu, dok su ostala urbana područja s preko 10,000 stanovnika Timaru, Ashburton, Rangiora i Rolleston; ostala naselja imaju preko 1,000, ali manje od 10,000 stanovnika.

Velik broj stanovnika ove regije je stranog porijekla, mahom britanskog i australskog, mada ima i velik broj stanovnika azijskog porijekla (Kina, Filipini, Indija, Južna Koreja).

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi kôd]