Bitange i princeze (sezona 2)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bitange i princeze
Sezona 2
Zemlja porijekla Hrvatska
Broj epizoda26
Emitiranje
MrežaHRT
Originalno prikazivanje21. listopada 2005.
5. svibnja 2006.
Kronologija
← Prethodna
Sezona 1
Sljedeća →
Sezona 3
Lista epizoda

Druga sezona sitcoma Bitange i princeze sadrži ukupno 26 epizoda, čime je najduža od svih pet sezona serije. Premijerno je emitirana na HRT-u od 21. listopada 2005. do 5. svibnja 2006., u prime time terminu petkom u 20:05 (uz izuzetak triju epizoda),[1] iako emitiranje nije bilo najredovitije (mijenjane su satnice emitiranja ili su epizode odgađane zbog sportskih prijenosa). Autor serije Goran Kulenović te suradnik Ivan-Goran Vitez režirali su svaki po 12 epizoda ove sezone, dok je dvije epizode režirao Vinko Brešan. Scenaristički, ova je sezona značajna jer su se seriji kao redoviti suradnici pridružili scenaristi Zoran Lazić i Tonći Kožul, koji će dati značajan doprinos seriji i u svim narednim sezonama. Uz Kulenovića, Viteza i dvojac Lazić-Kožul, kao scenaristi su na sezoni radili i Antonio Gabelić, Irena Krčelić i Natali Golušić. Velik dio epizoda imao je naslove koji su parodirali ili referirali na poznate filmove, serije, knjige ili druge segmente pop kulture.

Izvorno je ova sezona trebala biti i posljednja sezona serije te je epizoda "Bećari i kontese" (2×26) završena riječima "Svršetak serije". Vitez je na portalu Forum.hr potvrdio da je tomu doista bilo tako te je HRT izvorno ponudio premalo novca Interfilmu, ali visoka gledanost repriznih prikazivanja serije zadovoljila je HRT, koji je onda poslao bolju ponudu Interfilmu pa je serija obnovljena za treću sezonu.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Sporedne uloge[uredi | uredi kod]

Gostujuće uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Napomene: Sinopsisi epizoda preuzeti su sa službenih stranica HRT-a. Također, dio naziva epizoda druge sezone nikada nije objavljen pa su one navedene numerički.

Br.
ukupno
Br.
u sezoni
Naslov Redatelj(i) Scenarist(i) Datum Gledanost
(u milijunima)
141"Epizoda 1"Goran KulenovićGoran Kulenović21. listopada 2005.TBC

Kako bi naši junaci izbjegli da ih Unuka izbaci iz stanova, Kazo je osvojio njezino srce. Ali nije znao da je ta hladna žena ustvari nezasitna pohotnica koja će ga stajati kilaže i zdravlja. Kako bi olakšali Kazi, Teo i Lucija izvode njega i Unuku u kazalište. No predstava će imati neočekivani učinak na sve njih. Za to vrijeme na STAR TV-u bolesnog šefa zamjenjuje Inspicijent koji redom otpušta sve djelatnike. To je prilika da Robi i Irena pokažu što znaju...

152"Epizoda 2"Goran KulenovićGoran Kulenović28. listopada 2005.TBC

Kad je Unuka najavila vjenčanje, Kazo je natragom nestao i sad našim junacima ponovno prijeti deložacija. Oni uspiju pronaći Kazu i nagovoriti ga da se vrati Unuci, barem do vjenčanja, s tim da oni u međuvremanu smisle kako da se izvuče. Međutim, pokušaji s estonskom prostitutkom i metodom "inćuni na čuni" ne daju rezultata, pa će sudbina morati umiješati prste.

163"Pogodi tko ne dolazi na večeru"Goran KulenovićGoran Kulenović4. studenog 2005.TBC

Irenini roditelji dolaze na večeru i dovode njezinu sestru, čiji je zaručnik nogometaš. Irena, kako bi ostavila što bolji dojam, nagovara Tea da joj glumi partnera, na što on pristane, ali mora ostati na sudu jer je njegov klijent cijelu sudnicu odlučio uzeti za taoce. Istovremeno dok Robi pokušava snimiti prijavu za posao na CNN-u, Irena je prisiljena zamoliti njega da joj glumi partnera.

174"Epizoda 4"Goran KulenovićGoran Kulenović11. studenog 2005.TBC

Robijev školski kolega i Teov klijent Aco Tudum-Favorit kandidat je na izborima za predstavnika kvarta. Robija i Irenu to isprovocira da se i sami kandidiraju. Robi pokušava pridobiti Tea za svog glasnogovornika, a Irena Kazu. Lucija se učlani u Gong, a Gazda preko svog rođaka videoteku pretvara u izborno mjesto. Pobjednik će biti odlučen u fotofinišu...

185"Epizoda 5"Goran KulenovićGoran Kulenović18. studenog 2005.TBC

Teo je u strahu, jer je ljubavnik njegove bivše supruge pobjegao iz zatvora s namjerom da ga ubije. Istodobno se ljubavnikov brat blizanac - konobar - useljava u susjedni stan k Ireni i Luciji, što će dovesti do niza zabuna. Kako će naši junaci izmaći pogibelji?

196"Epizoda 6"Goran KulenovićGoran Kulenović25. studenog 2005.TBC

Robi i Irena dobili su od šefa zadatak realizirati reality-show «Istinite draži». Jedini problem je što su oni sami sudionici tog showa, a kako su kamere postavljene u njihovim stanovima to znači da, htjeli ili ne, i njihovi cimeri moraju izložiti svoju privatnost gledateljima. Još kad Star-TV ubaci i svog «stanara», stvari će se zbilja zakuhati…

207"Epizoda 7"Goran KulenovićGoran Kulenović
Irena Krčelić
2. prosinca 2005.TBC

Gazda videoteke rasprodaje filmove na kilogram, pa je «podesio» vagu, tako da je Irena uvjerena da se udebljala deset kila. Kreće na dijetu, što isprovocira Robija i Tea na okladu - ako Irena smršavi, Robi će morati na sudar s Konobarom. No, Robi i Teo sklapaju još jednu okladu - ako Lucija ne prođe teoriju na vozačkom, na spoj s konobarom morati će njezin mentor Teo...

218"Epizoda 8"Goran KulenovićZoran Lazić
Tonći Kožul
Irena Krčelić
16. prosinca 2005.TBC

Videoteka je u financijskim problemima, pa je Gazda odlučio otvoriti sportsku kladionicu. Erotoman, kojeg je konj udario kopitom, angažira Tea da podnese tužbu. S obzirom da je vlasnica konja Teova bivša supruga, on u tome vidi priliku za osvetu. Ali, bit će čupavo... Robi i Irena dobivaju zadatak napraviti reportažu o kladionici, što će imati katastrofalne posljedice za njihovog Šefa.

229"Sretan Božić, gospodine Hrastek"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez23. prosinca 2005.0.31 (7.56%)[2]

Kad Robijeva i Kazina pustolovina nabave božićnog drvca u Maksimirskom parku krene ukrivo, Teo, Irena i Lucija priskaču u pomoć. Hoće li uspjeti pobjeći burmanskom ljepljivom purpurnom pitonu koji je baš tu večer odlučio uteći iz ZOO vrta, gdje nestaje devino meso, koje su tajne Sokratove livade, tko je reinkarnacija Ivana Gundulića, koji je raspored Gradonačelnikovog badnjeg kretanja, saznat ćemo u božićnoj epizodi «Bitangi i princeza».

2310"Pub mrtvih pjesnika"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez30. prosinca 2005.0.33 (8.17%)[3]

Silvestarska je noć, što znači da se u pubu održava tradicionalna natjecateljska Večer poezije. Ove godine pjesme natjecatelja ocjenjuje žiri u sastavu: Predrag Raos, dipl. ing. kemije, fra Hasan Hujdur, najmlađi europski nobelovac, i akademik Tin Janović, živući hrvatski klasik. Niske strasti, uzvišene ideje, sonetni vijenci, haiku poezija, sukobi na književnoj centralnoj ljevici desne provenijencije, samo su dio uzbuđenja koja nudi novogodišnja epizoda «Bitangi i princeza». A do ponoći će biti i mrtvih (ili ipak neće).

2411"Sv. Kumerle, milosti pun"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez6. siječnja 2006.0.52 (12.8%)[3]

Nezgoda u kućanstvu će pomoći Robiju da spozna svoje istinsko životno poslanje i podijeli ga sa širom društvenom zajednicom. Ali zlokobni Bijeli čuvari neće to primiti mirno, a i novooformljene Dugine proročice imaju reći koju.

2512"Nestali u 30 minuta"Ivan-Goran VitezAntonio Gabelić13. siječnja 2006.TBC

Odluka je pala – Robi i Irena zajednički kupuju auto, a očekuju da i Kazo, shrvan smrću svoje ribice, Lucija, koja odbija posjedovati, i Teo, preko svog aktualnog klijenta, neshvaćenog spasitelja zatočenih štenaca, pripomognu u tome.

2613"Posljednje Kazino iskušenje"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez20. siječnja 2006.TBC

Nakon što Lucija i Teo putem oglasnog prostora krenu tražiti životne partnere, Kazu počne salijetati pohotna mušterija, a na Star TV dođe saborski izaslanik s misijom... više nikada ništa neće biti isto!

2714"Ljubavi u ofsajdu"Ivan-Goran VitezZoran Lazić
Tonći Kožul
3. veljače 2006.0.59 (14.4%)[4]

Dok Teo i Lucija ljubuju u ilegali, Irena i Robi uz pomoć hinjene ljubavi nastoje priskrbiti brzu zaradu, a manjak ljubavi i u Kazi budi niske strasti. Uza sve to, čini se da bi se i Gazdi mogle otvoriti svojevrsne romantične perspektive…

2815"Pasja ljubav"Ivan-Goran VitezZoran Lazić
Tonći Kožul
17. veljače 2006.TBC

Usprkos predizbornom obećanjima, nivo nezaposlenosti raste. Ali naši se junaci ne predaju! Irena se podvrgava medicinskim pokusima, Robi se okušava na glumačkoj audiciji budućeg domaćeg kandidata za Oscara, a Kazo kroči u unosne vode makaronskog akviziterstva. Za to vrijeme, ljubav Tea i Lucije nalazi se na novoj kušnji.

2916"Mačak na vrućoj drvenoj klupi"Ivan-Goran VitezZoran Lazić
Tonći Kožul
24. veljače 2006.TBC

Veza Tea i Lucije morat će otrpiti reakcije njihovih cimera, koji i sami imaju dovoljno svojih problema. Robi se nađe u situaciji da bira između posla i časti, pri čemu će mu pomoći neočekivani spasitelj. Kazo se za to vrijeme suočava sa neuspjesima pri pokušajima putujuće prodaje tjestenine, dok novi zaposlenik, a stara mušterija videoteke otkriva Gazdi svoju umjetničku crtu.

3017"Pogodi tko dolazi na večeru"Vinko BrešanZoran Lazić
Tonći Kožul
3. ožujka 2006.TBC

Kazo i Robi pripremaju zamku za Umjetnika (Davor Gobac) jer su umislili da je on ubio i raskomadao Irenu i pripremio je za večeru. Lucija je očajna jer joj je Vračara (Vlasta Knezović) prorekla da će prvom prilikom prevariti Tea. Armando i Gazda zajedno pokušavaju pronaći film o iskrenom muškom prijateljstvu.

3118"Baba Manda"Vinko BrešanZoran Lazić
Tonći Kožul
10. ožujka 2006.TBC

Luciji u posjet dolazi baba Manda, no Lucija izbjegava upoznati babu Mandu s Teom, jer je Teo na sudu popio tabletu extasyja. Teo luduje. Kazo postaje zvijezda interneta, a Robi pristaje na Armandovu ponudu da se zaposli u pubu. Irena i Gazda doživljavaju ekstazu.

3219"Mohlci 2 – Leteća smrt"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez17. ožujka 2006.TBC

Vrijeme je karnevala. Robi, Irena, Teo, Lucija i Kazo spremaju se u pub sudjelovati u natjecanju za najbolju masku. Ali, avaj! Nenadano postanu žrtvama napada fantomskih bića i utočište od njihovih ugriza prisiljeni su potražiti u kupaonici. Je li to kraj naših junaka ili će iznaći načina spasiti se i iz ove bezizlazne situacije?

3320"Epizoda 20"Goran KulenovićGoran Kulenović
Irena Krčelić
24. ožujka 2006.TBC

Teo namjerava voditi Luciju na važan uredski party. Robi i Kazo ga uvjeravaju da je to greška i da bi ga Lucijina ekstravagancija mogla koštati posla. Koga je Teo na kraju poveo sa sobom i zašto je Lucija na njega bacila urok, pogledajte u večerašnjim «Bitangama i princezama».

3421"Epizoda 21"Goran KulenovićGoran Kulenović
Zoran Lazić
Tonći Kožul
31. ožujka 2006.TBC

Lucija je natjerala Robija i Irenu da zajedno krenu u estradne vode. Erotoman im za početak savjetuje snimanje spota pa oni nagovore Kazu da im napiše scenarij. Lucija bi željela plesati u spotu, dok bi Teo to svakako htio izbjeći. Kako izgleda snimanje niskobudžetnog glazbenog videa za koji Robi i Irena (Aj Dži) nemaju ni glazbu, vidjet ćemo u današnjoj epizodi.

3522"Daj mi, daj mi medeni"Goran KulenovićGoran Kulenović
Zoran Lazić
Tonći Kožul
7. travnja 2006.TBC

Kazin i Teov bend, Oralne hijene, priprema se za snimanje prve pjesme, što im organizira Gazda. Međutim, stvari pođu po krivu kad im Gazda nametne Irenu (Aj Dži) kao pjevačicu u njihovom punk bendu i potpuno odbaci njihove ideje te s Irenom snima budući hit, "Daj mi, daj mi medeni".

3623"Epizoda 23"Goran KulenovićGoran Kulenović
Natali Golušić
Irena Krčelić
14. travnja 2006.TBC

Teo priznaje Luciji da je voli, što kod nje izazove pogrešnu reakciju i ona želi prekinuti njihovu vezu. Istovremeno, Irena se nalazi sa zgodnom prijateljicom Glorijom, na koju padaju i Kazo i Robi te obojica, bezuspješno, pokušavaju dogovoriti spoj s njom.

3724"Inkasator uvijek zvoni dvaput"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez
Antonio Gabelić
21. travnja 2006.TBC

Kazo se odluči voditi unaprijed izgubljenu bitku suprotstavljajući se zulumu novog RTV inkasatora. Za to se vrijeme Gazda obraća Teu ne bi li mu ovaj pomogao u najnovijem naumu - kako završiti u zatvoru. Robi, pak, odluči promijeniti profesiju: postat će taksist.

3825"Karika koja nedostaje"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez28. travnja 2006.TBC

Tko je devizni štediša Ljubljanske banke? Kome Katar nudi državljanstvo? Tko nikada neće dovršiti butelju crnog na Tenerifima? Pronađite kariku koja nedostaje!

3926"Bećari i kontese"Ivan-Goran VitezIvan-Goran Vitez
Antonio Gabelić
5. svibnja 2006.TBC

Zbog loše financijske situacije, petero glavnih likova iznajmljuje svoje stanove za potrebe snimanje sapunice Bećari i kontese, u kojoj su glavni likovi dva mladića i tri djevojke. U epizodi se pojavljuje i magična kornjača koja ispunjava želje.

Kućna izdanja[uredi | uredi kod]

Za razliku od prve sezone, druga sezona Bitangi i princezi nikada nije dobila kućna izdanja, razlog čega nije poznat. Ipak, cijela je sezona dostupna na streaming servisu HRTi bez naknade, kao i na službenom YouTube kanalu produkcijske kuće Interfilm.[5]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Tri epizode emitirane su izvan redovnog termina emitiranja:
  2. Forum.hr - "Bitange i princeze", str. 17
  3. 3,0 3,1 Forum.hr - "Bitange i princeze", str. 20
  4. Forum.hr - "Bitange i princeze", str. 25
  5. Bitange i princeze na službenom YouTube kanalu Interfilma (pristupljeno 18. studenog 2023.)

Vanjske veze[uredi | uredi kod]