Mile Kekin

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Milan Kekin)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Milan Kekin
Lični podaci
Drugo imeMile
Datum rođenja11. siječnja 1971.
Mjesto rođenjaBretten, Njemačka,
Zanimanjepjevač, tekstopisac
Muzički rad
Period aktivnosti1988. -
Žanrrock, punk rock

Milan (Mile) Kekin (Bretten, 11. siječnja, 1971.[1]) hrvatski glazbenik, glavni tekstopisac i pjevač rock skupine Hladno pivo. Ostvario i nekoliko sporednih uloga u domaćim tv serijama, kao i u nekoliko filmova.[2]

Životopis[uredi | uredi kod]

Milan Kekin rođen je u Njemačkoj odakle se preselio u BIH, u Tuzlu, gdje je završio sedmi i osmi razred osnovne škole.[3] Nakon smrti oca sa obitelji se preselio u Zagreb.[4] Profesor je njemačkog i engleskog jezika.

U Zagrebu je oformio punk rock sastav Hladno pivo zajedno sa ostalim članovima koji su, kao i Kekin, svi iz predgrađa Gajnice kao i njihov prvi producent Aleksandar Dragaš.

Godine 2001. pjevač Hladnog piva objavio je album U dva oka sa skupinom drugih glazbenika pod imenom "Mile i Putnici". Ostali glazbenici su Vladimir Mirčeta na gitari, Mario Rašić na basu, Kristijan Zebić na bubnju i Viktor Lipić na klavijaturama.[5]

Mile Kekin glumio je u hrvatskoj seriji »Bitange i princeze« erotomana Sašu, kao i u epizodi serije »Zakon!«, kao vozač kombija.[6] Nastupio je i u filmovima »Max Schmelling«, »Vjerujem u anđele«, »Nije kraj«, »Ta tvoja ruka mala« i u filmu »Pjevajte nešto ljubavno«[6] nazvanom po istoimenoj pjesmi Hladnog piva.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. naslovi.net[mrtav link] preneseno iz biografije Hladnog piva Trening za umiranje Aleksandra Dragaša
  2. dnevni avaz.ba intervju, Milan Kekin
  3. barikada.com Arhivirano 2013-05-22 na Wayback Machine-u intervju, Milan Kekin
  4. večernji.hr intervju, Milan Kekin
  5. croatian music.info
  6. 6,0 6,1 imdb