Anjaam

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Anjaam
RežijaRahul Rawail
ProdukcijaRahul Rawail, Maharukh Jukhi, R. K. Nayyar, Rita Rawail
UlogeMadhuri Dixit,
Shahrukh Khan
MuzikaAnand-Milind
Premijera22 april 1994
Jezikhindi
Trajanje160 min.
DržavaIndija Indija
Kompanija
DistributerVideo Sound
Anjaam na Internet Movie Database

Anjaam (Hindi: अंजाम, Urdu: انجام, Prevod: "Posledice") je Indija Bolivud film, ostvaren 22 aprila 1994 godine. Glavne uloge su pripale Madhuri Dixit i Shahrukh Khanu. Muziku je komponovao Anand Milind a tekstove je napisao Sameer.

Ovo je tretreći film po redu, u kojem Shahrukh Khan igra ulogu negativca, posle Baazigar i Darr, oba su ostvarena prethodne godine. A takođe prvi put zajedno igraju Shahrukh i Maduri. Film nije prošao dobro na tržištu, ali Shahrukh Khan je dobio nagradu za najboljeg negativnog glumca 1994 godineFilmfare Best Villain Award za ulogu u ovom filmu. A glavna ženska uloga je trebala da pripadne Rekhi.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Vijay Agnihotri (Shahrukh Khan) je bogat čovjek, koji živi sa svojom majkom u Mumbaiju. U životu je naučio da ono sve što želi to i dobije. On sreće Shivani Chopru (Madhuri Dixit) i zaljubljuje se u nju. On joj stalno prilazi, ali ona ne odgovara na njegovu ljubav. On govori svojoj majci da želi da se ženi. Kada on i njegova majka odu da je prose, oni postaju svjedoci Shivaninog vjenčanja sa Ashok Choprom. Vijayu je srce slomljeno i pokušava sve kako bi je zaboravio.

Sudbina ih ponovo spaja, i ovaj put on ne želi da je pusti. On nudi njenom mužu posao, jer se sprijateljio sa njim, ali ona zna pravi razlog tog drugarstva i ne prihvata to. Kada je njen muž napadne, Vijay ga prebije na mrtvo, i u bolnici mu skine oksigen masku, kako bi on izdahnuo. Što i biva. Pomoću prijateljstva inspektora Arjuna, on uspijeva da stvori sebi alibi i uprkos Shivanijinoj priči, njega ne terete za smrt njenog muža. Vijay dolazi kod Shivani, kako bi zatražio od nje da čuje da ga voli, ali kako ona ne želi da čuje za to, on je prebija, a nju krivi za pokušaj ubistva. Shivani odlazi u zatvor.

Ona proživljava pakao u zatvoru, a posebno, kada sazna da su njena sestra i kćer izbačene iz zetove kuće. One su kasnije poginule u saobraćajnoj nesreći, a vozač je bio Vijay. Zbog zlostavljanja od strane zatvorske nadzornice, ona je tuži, i tako gubi svoje nerođeno dijete, od batina koje je dobila od strane nje. Ona odlučuje da se sveti svima koji su joj nanijeli zlo.

Zahvaljujući podršci njenih koleginica iz zatvora, ona ubija nadzornicu. Kada izađe iz zatvora, ubija zeta, zbog njene kćerke i sestre. Arjun Singh, inspektor, sumnja u nju i sreće je, pokušavajući da je ubije, međutim dešava se suprotno.

Pošto nema đe da ode, ona odlučuje da se priključi bolinici, jer je i ranije pomagala mentalnim bolesnicima. Tu na njeno veliko iznenađene zatiče Vijaya, koji se tu nalazi posle auto nesreće. Ona odlučuje da sama vodi brigu o njemu, kako bi se on oporavio. Ona uspijeva u tome, i on misli da ga ona voli. Međutim ona je sve to radila, kako bi on bio psihički zdrav, kada ga bude ubijala. Film se završava na litici, đe se Vijay drži za nju, kako ne bi poginuo. On govori, ako on umre, onda i ona umire sa njim. Ona mu govori, da njen život više nije bitan, sve dok i on umire, tako oboje padaju u smrt zajedno.

Uloge[uredi | uredi kod]

References[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]