Akoš Dončec

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Akoš Anton Dončec mađ. Doncsecz Ákos Antal (rođen 1988) je slovenski filolog, istraživač, pisac, amaterski lingvist i prevodilac Malog princa na prekmurski slovenski jezik.

Rodio u Mađarskoj. Diplomirao je slavistiku u junu 2012. godine u Szombathelyu u Mađarskoj. Magistarski je studij savršio u oktobru 2021. godine u Mariboru u Sloveniji na pedagoškom smjeru.

2016. godine je objavio prvo naučno djelo na slovenskom jeziku Neverjetna usoda medžimurskega »jezika« o pitanju pripadnosti hrvatskog Međimurja u 19. i 20. vijeku i u vremenu Drugog svjetskog rata. Rasprava je kasnije napisana i na hrvatskom jeziku, a pod naslovom Megyimurszki-szlovenszki – Nevjerojatna sudbina “međimurskoga jezikaˮ.

Kao slavist se bavi istorijom, lingvistikom, istraživanjem te prevođenjem i pisanjem proze u Sloveniji, sjevernoj Hrvatskoj, Mađarskoj i Austriji.

2018. godine je izdao prekmurski prevod Malog princa pod naslovom Mali kralič. Također, 2018. godine je bio objavljen prevod na kajkavskom dijalektu pod naslovom Mali kralevič. Suprevoditelj ovog djela je prof. dr. Đuro Blažeka.

Povezano[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]