Medeno Polje

Izvor: Wikipedia
Medeno Polje
Osnovni podaci
Država  Bosna i Hercegovina
Entitet Federacija Bosne i Hercegovine
Opština/Općina Bosanski Petrovac
Stanovništvo
Stanovništvo ((1991)) 92
Geografija
Koordinate
Medeno Polje na karti BiH
Medeno Polje
Medeno Polje
Medeno Polje (BiH)
Ostali podaci


Koordinate: 44° 33′ 50" SGŠ, 16° 16′ 28" IGD

Medeno Polje je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Bosanski Petrovac koja pripada entitetu Federacija Bosne i Hercegovine. Na popisu stanovništva 1991. u njemu je živjelo 92 stanovnika.[1]

Geografija[uredi - уреди]

Mjesto je smješteno na južnom obodu polja odakle se strmo uzdiže planina Osječenica. Po svom karakteru polje je kraško, ali je zemljište relativno plodno. Kroz polje ne teče rijeka, čak ni potok. Japaga i Suvaja su potoci koji poniru na samom ulasku u polje.

Istorija[uredi - уреди]

Za vrijeme 2. svjetskog rata tu je bio izgrađen improvizovani aerodrom, odakle je evakuisano oko 2000 ranjenika na liječenje u savezničke bolnice. Poslije rata, na mjestu aerodroma, redovno se 27. jula, na dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine održavao narodni zbor.

Stanovništvo[uredi - уреди]

Nacionalnost 1991.
Srbi 90
Muslimani 0
Hrvati 0
Jugosloveni 1
ostali 1
Ukupno 92

Privreda[uredi - уреди]

Zbog nedostatka vode uslova za industriju nije nikad bilo pa se stanovništvo isključivo bavilo stočarstvom i zemljoradnjom.

Reference[uredi - уреди]

  1. Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.. Sarajevo: Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine. 

Vanjske veze[uredi - уреди]