Korisnik:Cleostratus/Glavna stranica/Predlog

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Dobro došli na Wikipediju,

slobodnu enciklopediju koju svako može uređivati.
459.466 članaka na srpskohrvatskom

Izabrani članak

Poster filma

Stalker (rus. Сталкер) je sovjetski SF art film iz 1979. u režiji Andreja Tarkovskog prema romanu Piknik pokraj puta braće Strugacki.

Film govori o ekspediciji koju vodi čovek poznat kao „Stalker“, koji vodi svoja dva klijenta — melanholičnog pisca koji traži inspiraciju i profesora fizike koji traži naučno otkriće— kroz opasnu pustoš do misterioznog zabranjenog mesta kaov„Zona”, gde navodno postoji soba koja ispunjava najskrivenije želje svake osobe koja kroči u nju. Film kombinuje elemente naučne fantastike sa dramatičnim filozofskim, psihološkim i teološkim temama. Kratko ošišan i kruto odeven Stalker takođe implicira političku alegoriju o totalitarnom društvu.

Stalker je prvobitno snimljen na filmu za koji je kasnije otkriveno da je neupotrebljiv i morao je da bude skoro u potpunosti ponovo snimljen sa novim direktorom fotografije Aleksandrom Knjažinskijem. Stalker je objavio Goskino u maju 1979. Po izlasku, film je bio kritikovan, ali je u narednim godinama prepoznat kao jedan od najvećih filmova svih vremena, a Britanski filmski institut ga je izlistao pod 29. u svoju listu „100 najboljih filmova svih vremena“. (Cijeli članak...)

Izabrana slika



Ženka polarnog medvjeda s mladunčetom na Svalbardu.

Novosti

Na današnji dan

Ostali događaji: 1.5.2.5.3.5.

Dobro došli

Dobro došli na Wikipediju srpskohrvatskog jezika, slobodnu enciklopediju koju svako može uređivati. Na Vama je da odlučite hoćete li pisati ćirilicom ili latinicom.

Broj članaka na ovoj Wikipediji u ovome momentu je 459.466. Svi dokumenti u Wikipediji su zaštićeni Licencom za slobodnu dokumentaciju GNU-a i kao takve svako ih može mijenjati i korigovati. U slučaju da ste ustanovili nepravilnosti na srpskohrvatskoj Wikipediji, obratite se nekom od administratora.

Zajednica

Do sada su na srpskohrvatskoj Wikipediji 211.874 korisnika otvorila nalog, a od toga su 182 aktivna.

Svi urednici Wikipedijinih članaka su volonteri, koji udružuju svoje napore i doprinose u okviru različitih tematskih celina.

Diskusije i komentari sadržaja članaka su dobrodošli. Stranice za razgovor se koriste za razmenu mišljenja i ukazivanje na greške, kako bi se postojeći članci učinili što boljim i sveobuhvatnijim.

Aktuelnosti na Wikipediji

Sadržaj

Sestrinski projekti

W(j)ečnik
Rječnik i tezarus
Wikiknjige
Udžbenici i knjige u javnom vlasništvu
Wikicitat
Zbirka citata
Wikiteka
Slobodna biblioteka
Wikivrste
Popis vrsta
Wikivijesti
Slobodni izvor vijesti
Ostava
Multimedijalno skladište
Meta-Wiki
Koordinacija Wikimedijinih projekata