Za sada bez dobrog naslova

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za sada bez dobrog naslova
RežijaSrđan Karanović
ProdukcijaMilan Žmukić
Ilija Milutinović
Đorđe Milojević
ScenarioSrđan Karanović
UlogeMira Furlan
Meto Jovanovski
Čedomir Orobabić
Sonja Jačevska
MuzikaZoran Simjanović
Premijera
12. 1. 1988 (1988-01-12)
Jeziksrpskohrvatski
albanski
Trajanje80 minuta
DržavaSocijalistička Federativna Republika Jugoslavija SFRJ
Kompanija
StudioCentar film Beograd
Beograd film
Tehnička ekipa
FotografijaBožidar Nikolić
MontažaBranka Čeperac

Za sada bez dobrog naslova je jugoslovenski igrani film snimljen u režiji i po scenariju Srđana Karanovića i premijerno prikazan početkom 1988. godine. Po žanru je mešavina drame i crne komedije, a inspiraciju je dala eskalacija srpsko-albanskog sukoba odnosno dramatično pogoršanje odnosa između većinskih Albanaca i manjinskih Srba u tadašnjoj SAP Kosovo.

Radnja paralelno prikazuje brutalno prekinutu ljubavnu priču kosovskog Srbina i Albanke, kao i pokušaje da se o tome snimi igrani film. Za sada bez dobrog naslova se odlikovao neobičnim stilom i velikom dozom ironije, ali je vrlo brzo pao u zaborav zbog eskalacije političke krize u Jugoslaviji i antibirokratskom revolucijom nakon koje je Karanović pao u nemilost Miloševićevog režima.

Kratak sadržaj

[uredi | uredi kod]

U gradu na Kosovu na brutalan način je prekinuta ljubav Srbina i Albanke. Reditelj iz prestonice odlazi sa video kamerom da snimi učesnike događaja, rad istražnih organa i porodice zaljubljenih. Priča se odvija kroz preplitanje više slojeva: zvanični televizijski zapisi, lični video zapisi reditelja, njegov pokušaj da od materijala napravi igrani film. Svako ima svoj stav o ovom događaju, neko svoje viđenje i daje svoj savet za najbolje rešenje.

Likovi

[uredi | uredi kod]

Restauracija

[uredi | uredi kod]

Jugoslovenska kinoteka u saradnji sa A1 i Centar filmom je digitalno restaurisala ovaj film. Svečana projekcija digitalizovane kopije održana je 24. aprila 2023 godine.[2]

Izvori

[uredi | uredi kod]
  1. Za sada bez dobrog naslova - IMDb 
  2. „Besplatna projekcija restaurisanog filma Srđana Karanovića „Za sada bez dobrog naslova" u Jugoslovenskoj kinoteci - Kultura - Dnevni list Danas”. 2023-04-20. Pristupljeno 2024-03-24. 

Spoljašnje veze

[uredi | uredi kod]