The Young and the Restless

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Young and the Restless
Žanr Soap opera
Kreator(i) William J. Bell
Lee Philip Bell
Glavni glumac/ci Jeanne Cooper
Doug Davidson
Melody Thomas Scott
Eric Braeden
Eileen Davidson
Kate Linder
Tracey E. Bregman
Jess Walton
Peter Bergman
Kristoff St. John
Zemlja porijekla SAD
Jezik/ci engleski
Broj epizoda 9.453 (na dan 30. jula 2010)
Izvršni producent(i) Maria Arena Bell
(ko-izvršni producent)
Paul Rauch
(ko-izvršni producent)
Glavni scenarist(i) Maria Arena Bell,
Hogan Sheffer
i Scott Hamner
Distributer Bell Dramatic Serial Company and Corday Productions, Inc.
zajedno sa Sony Pictures Television (Columbia TriStar Television 2001 - 2002, Columbia Pictures Television 1974 -2001 i Screen Gems do promjene imena 1974)
Trajanje 30 min. (1973–1980)
60 min. (1980–)
Emitiranje
Originalni kanal CBS
26. mart 1973 (1973-03-26)
Eksterni linkovi
Službeni website

The Young and the Restless je američka televizijska sapunica koja se emitira na programu mreže CBS od 1973. do danas. Seriju su stvorili William Bell i Lee Philip Bell, a radnja je smještena u Genoa City, fiktivni grad u državi Wisconsin. Zapleti su se originalno bavili odnosima dvije porodice - bogatih Abbottovih i siromašnih Brooksovih, da bi ih početkom 1980-ih zamijenilo suparništvo Abbottovih i Williamsovih.

Serija je bila zamišljena kao jedna od prvih sapunica koja je publiku pokušavala tražiti među mlađim generacijama, odnosno u svom sadržaju uzeti u obzir burne društvene promjene u SAD 1960-ih i početkom 1970-ih. Zato su likovi, za razliku od ranijih sapunica, otvoreno govorili o seksualnim temama, a već nakon nekoliko sezona su neki od ženskih likova imali lezbijska iskustva.

The Young and the Restless je imala veliku gledanost, a od 1988. je čak 1000 tjedana bila, po Nielsenovom rejtingu, na vrhu gledanosti među američkim sapunicama. Danas je najgledanija od svih dnevnih sapunica u SAD. Osim u SAD emitirala se u nizu drugih zemalja, uključujući Srbiju gdje ju je 1990-ih TV Palma emitirala pod naslovom Mladi i nemirni te 2007. B92 kao Mladi i nestašni.

Sapunica je poznata i po naslovnoj muzičkoj temi koju su originalno 1971. napisali Barry de Vorzon i Perry Botkin, Jr. za film Bless the Beasts and Children. Godine 1976. ju je mreža ABC iskoristila kao muzičku podlogu priloga o nastupu rumunjske gimnastičarke Nadie Comaneci na montrealskoj Olimpijadi. Tada je postala veliki hit na top-listama i otada je poznata kao Nadia's Theme (Nadijina tema).

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]