The Weeknd

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Weeknd
Abel danas
Lični podaci
Ime po rođenjuAbel Makkonen Tesfaye
Datum rođenja16. februara 1990.
Mjesto rođenjaToronto, Ontario, Kanada,
Zanimanjepevač, tekstopisac, muzički producent, aranžer
Muzički rad
ŽanrPBR&B
Diskografska kućaRepublic Records, XO
Ostalo
Povezani izvođačiDrake, Ariana Grande, Sia, Wiz Khalifa
Službene stranicetheweeknd.com

Abel Tesfaye (rođen 16. februara 1990), poznat po svome pseudonimu the Weeknd, je kanadski pjevač PBR&B pjevač, tekstopisac, umjetnik i producent. Tokom 2010, Tesfaye je anonimno postavio par pjesama na YouTube pod imenom "The Weeknd". Nakon toga je izdao 3 kompilacije kroz 2011. godinu House of Balloons, Thursday, i Echoes of Silence, koje su dobili pohvale kritika.[1] 2012. izdaje finalnu kompilaciju, Trilogy, koja je bila rezultat nanovo obrađenih pjesama sa prošlih kompilacija i još nove 3 pjesme. Album ili kompilacija je izdata od strane Republic Records i pod autorovom oznakom XO. 2013. izdaje svoj debi album Kiss Land, koji su bili podržani singlovima "Kiss Land (song)", i "Live For".

The Weeknd je primio više pohvala od različitih muzičkih giganta, uključujući Pitchfork,MTV,BET,Rolling Stone,XXL i The Source. MTV-ijev John Norris ga naziva "pticom pjevalicom naše generacije" i "najboljim muzičkim talentom od Michaela Jacksona".

Mladost[uredi | uredi kod]

The Weeknd je rođen kao Abel Tesfaye na Februar 16, 1990 u Torontu, Kanadi. Pohađao je Samuel Hearne Middle school. Ima Etiopijske korijene. Rastao je slušajući različite muzičke žanrove, uključujći soul, quiet storm, hip hop, funk, indie rock, i post-punk. Otac nikad nije bio tu za Abela, a njegova majka je stalno radila, većinom ga je odgojila baka koja se brinula za njega dok je bio mlađi. Jer je rastao sa bakom Tesfaye fluentno priča Amharski; i to je bio njegov prvi jezik koji je naučio.

Tesfaye uzima ime "The Weeknd", nakon što on i par njegovih kolega napuštaju srednju školu sa 17 godina. Razlog navodi da je ime ispalo iz toga da, "jedan vikend sam napustio i nikad se kući vratio."

Stil[uredi | uredi kod]

Tesfaye ima karakterističan stil koji se čini "maglovit, melanholičnog osjećaja zore ili zalaska sunca, sa sporim ritmovima, vibrirajućim basom i vrlo tužnim, usamljenim ekoima. Tesfaye pjeva u falsettu i ima tmuran, moljakav glas sa dozom anksioznosti. Mnogi smatraju da je ima veliku kvalitetu, i da stiže skoro i Michaela Jacksona, i da su razlike tu da Michael je imao više bluza u svom glasu dok Abel više ide prema Arapskoj melodiji. Njegova muzika uključuje samplove koji nisu česti u R&B produkciji, uključujći punk i alternativi rock. Ipak njegov stil se mijenja od albuma Beauty Behind the Madness, gdje Tesfaye prihvata svoju slavu i kreće u pohode na pop ljestvice i više komercijalnu vrstu muzike. Dva zadnja albuma se ipak razlikuju od njegovog ranijeg stila, i na samo par momenata se javlja stari Tesfaye koji je imao takav "magloviti" stil.

Njegovi emotivni tekstovi većinom obrađuju teme poput seksa, droge i partijanja. Hermoine Hoby iz The Guardian-a karakteriše njegove pjesme kao "drogirane spore balade" i koje donekle isključuju poruku, koja se može na prvi utisak dobiti, da je partijanje, droge i seks sve što je bitno. Naprotiv Hoby smatra da The Weeknd sva ta iskustva uspostavlja kao veća iskustva, gdje je seks nadljudski i na sve se gleda sa nemirom i neprijatnošću. Paul Maclnnes [2] takođe iz Guardian-a ukazuje da su prve kompilacije Tesfayea jedna gruba linija partija, after-partija i mamuranja. Iako ponekad veoma vulgaran The Weeknd uspjeva da svoje tekstove izvede na elgantan i seksi način, podsjećajući tako na R.Kelly-ija i donekle Princa. [3]

Muzički novinari asociraju Weeknd-a sa PBR&R [4], novim rastućim žanrom koji još više širi nježnu sliku R&B-ija. Mnogi ga danas smatraju i svrstavaju kao R&B alternativu.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „House of Balloons – The Weeknd”. Metacritic. Pristupljeno March 16, 2012. 
  2. MacInnes, Paul (November 15, 2012). „The Weeknd: Trilogy – review”. The Guardian (London): section G2, p. 23. Pristupljeno January 6, 2013. 
  3. Morgan, Nakiya (July 15, 2013). „The Weeknd's Kiss Land Album Captures First Experiences Outside Of Toronto”. MTV News. Arhivirano iz originala na datum 2015-11-10. Pristupljeno July 19, 2013. 
  4. Kellman, Andy. „The Weeknd – Music Biography, Credits and Discography”. Allmusic. Rovi Corporation. Pristupljeno January 6, 2013. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]