Stjepan Varaždinac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Stjepan Varaždinac (Orahovica, 27. VII. 1962), enigmat, idejni začetnik i jedan od osnivača Enigmatske udruge Orahovica.

Enigmatikom se počeo baviti 1999. godine kad su njegovi prvi radovi objavljeni u riječkom "Feniksu". Do kraja 2006. godine objavio je preko 2.500 radova u "Feniksu", "Skandi Feniksu" (i njihovim specijalnim izdanjima), "Kviskoteci", "Kvizorami", "Kvizu", bjelovarskoj "Osmosmjerci", "ZG križaljkama", osječkom enigmatskom časopisu "Slova do krova", u listu "Meta"...

Kao autor zagonetaka vrlo je svestran, a posebno se istakao u sastavljanju logičkih zagonetaka i svih vrsta osmosmjerki. Vrhuncem njegovog sastavljačkog rada može se smatrati poziv organizatora da bude jedan od autora logičkih zagonetaka za Svjetsko zagonetačko prvenstvo WPC održano 2004. godine u Opatiji. U knjizi "Magični kvadrati ili sudoku 2" (Rijeka, 2006) uvršteno je 16 njegovih sudoku-zadataka.

Ostvario je nekoliko zapaženih rješavačkih i sastavljačkih rezultata na hrvatskim enigmatskim takmičenjima (SOZAH, Enigmatski vlak, dopisna i uživo takmičenja u rješavanju logičkih zagonetaka...).

Jedan je od organizatora 22. SOZAH-a.

Izvor[uredi | uredi kod]