Seung-hui Cho

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ovo je korejsko ime; Čo je prezime.

Čo Sang-hi (kor: 조승희) (18. januar 198416. april 2007) bio je izvršilac masakra u Virdžinijskom politehničkom institutu u Bleksburgu, u Virdžiniji, 16. aprila 2007. godine. Počinio je samoubistvo kada su policajci prišli vratima zgrade u kojoj je prethodno ubio 30 žrtava i ranio mnoge druge, kako studente, tako i profesore. Oko dva sata ranije, ubio je dvoje studenata u drugoj zgradi studentskog doma.

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Čo Sang-hi rođen je u Seulu, u Južnoj Koreji. Septembra 1992, kada je imao osam godina, imigrirao je, sa roditeljima i starijom sestrom, u Sjedinjene Američke Države. Postao je stalni prebivalac SAD-a. Godine 2003, Čo je maturirao u školi Vestfild u okrugu Ferfeks, u Virdžiniji. Studirao je engleski jezik na Virdžinijskom politehničkom institutu i Državnom univerzitetu.

Masakr u Virdžinija Teku[uredi - уреди | uredi izvor]

Čo je ubio dvoje studenata u studentskom domu oko 7:15 po lokalnom vremenu (13:15 SEV). Tokom sledeća dva i po sata, Čo se vratio u svoju sobu, naoružao se, poslao slike, filmove i dokumenta televizijskoj kući NBC i otišao u drugu zgradu kampusa − Noris hol. U toj zgradi je izvršio još 30 ubistava i, našavši se okružen policijom, pucao sebi u glavu.

Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi izvor]