Royal Artillery Barracks

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kraljevska artiljerijska kasarna
Royal Artillery Barracks

Glavna zgrada Kraljevske artiljerijske kasarne 2005.

Informacije
Lokacija Ujedinjeno Kraljevstvo London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Koordinate 51°29′12″N 0°03′37″E / 51.48667°N 0.06028°E / 51.48667; 0.06028
Status Upravna zgrada
Upravljanje Britansko ministarstvo odbrane

Kraljevska artiljerijska kasarna (engl. Royal Artillery Barracks) predstavlja nekadašnji dom Britanskog Kraljevskog artiljerijskog puka, a danas je jedno od glavnih središta Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva. Nalaze se u Boroughu Greenwich, u kvartu Woolwich, na istoku Londona (Ujedinjeno Kraljevstvo). Glavna zgrada je poznata po svojoj džordžijanskoj fasadi, a sama kasarna ima najveći paradni trg tog tipa u državi.

Kasarna je građena između 1776. i 1802. godine.

Letnje olimpijske igre 2012.[uredi | uredi kod]

Za vreme Letnjih olimpijskih igara 2012. u okviru ovog objekta će se održavati sva takmičenja u streljaštvu (uključujući i streljačke discipline modernog petoboja). Za te potrebe na trgu ispred kasarne su podignuta tri montažna zatvorena strelišta koja su sa spoljašnje strane presvučena sa preko 18.000 m² PVC materijala koji strelištima daje jedinstven izgled. U privremenim dvoranama održavat će se takmičenja u streljaštvu malokalibarskim oružjem, dok će se discipline trap i skit održavati na strelištima na otvorenom.

Kraj svakog strelišta su postavljene montažne tribine za gledaoce. Postavljanje strelišta započelo je početkom 2011, a okončano je u januaru 2012. godine. Odmah posle igara strelišta će biti uklonjena i premeštena na druge destinacije.

Videti još[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]