Rezervat prirode Nosi Mangabe

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rezervat prirode Nosi Mangabe
Pozicija Rezervata prirode Nosi Mangabe na karti Nacionalnog parka Masoala
Lokacija
Položajprovincija Toamasina
Najbliži gradMaroantsetra
Država Madagaskar
Koordinate15°18′01″S50°03′09″E
Historija
Osnovan1965.[1]
Karakteristike
Površina520[1] ha

Rezervat prirode Nosi Mangabe je dio Nacionalnog parka Masoala na sjeveroistoku Madagaskara, na otoku Nosi Mangabeu u provinciji Toamasini.

Geografija i priroda[uredi | uredi kod]

Rezervat prirode Nosi Mangabe udaljen je 2 km od grada Maroantsetra u Antongilskom zaljevu, do njega je moguće doći jedino brodom.[1] Rezervat prirode Nosi Mangabe osnovan je 1965., na čitavoj površini otoka Nosi Mangabe od 5,2 km²[1] koja je pokrivena tropskom kišnom šumom.[1] Rezervat prirode Nosi Mangabe ima specifičnu floru i faunu, od koje su najpoznatiji pet vrsta lemura, uključujući rijetkog noćnog madagaskarskog prstaša, bjeloglavog lemura, crno-bijelog lemura, mišjeg lemura i patuljastog lemura. Na otoku žive i brojni endemski gmazovi od kojih je najpoznatiji uroplatus (kamuflirajući gušter). Na vrhu otoka se nalazi antičko groblje naroda Betsimisaraka.[1]

Turizam u rezervatu[uredi | uredi kod]

Do parka je moguće doći iz grada Maroantsetra brodom, unutar rezervata može se i noćiti u kampu Nosi Mangabe. Informacije o posjetu parku moguće je dobiti u uredima parka u Maroantsetri.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Zohor Goulamhoussen (06. 01. 2002). „Réserve spéciale de Nosy Mangabe”. Maroantsetra. Arhivirano iz originala na datum 2011-10-05. Pristupljeno 10. 10. 2011. 

Povezano[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]