Rezervat prirode Nosi Mangabe

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Rezervat prirode Nosi Mangabe
Masoala park map.png
Pozicija Rezervata prirode Nosi Mangabe na karti Nacionalnog parka Masoala
Lokacija
Položaj provincija Toamasina
Najbliži grad Maroantsetra
Država  Madagaskar
Koordinate 15°18′01″S50°03′09″E
Historija
Osnovan 1965.[1]
Karakteristike
Površina 520[1] ha

Rezervat prirode Nosi Mangabe je dio Nacionalnog parka Masoala na sjeveroistoku Madagaskara, na otoku Nosi Mangabeu u provinciji Toamasini.

Geografija i priroda[uredi - уреди | uredi izvor]

Rezervat prirode Nosi Mangabe udaljen je 2 km od grada Maroantsetra u Antongilskom zaljevu, do njega je moguće doći jedino brodom.[1] Rezervat prirode Nosi Mangabe osnovan je 1965., na čitavoj površini otoka Nosi Mangabe od 5,2 km²[1] koja je pokrivena tropskom kišnom šumom.[1] Rezervat prirode Nosi Mangabe ima specifičnu floru i faunu, od koje su najpoznatiji pet vrsta lemura, uključujući rijetkog noćnog madagaskarskog prstaša, bjeloglavog lemura, crno-bijelog lemura, mišjeg lemura i patuljastog lemura. Na otoku žive i brojni endemski gmazovi od kojih je najpoznatiji uroplatus (kamuflirajući gušter). Na vrhu otoka se nalazi antičko groblje naroda Betsimisaraka.[1]

Turizam u rezervatu[uredi - уреди | uredi izvor]

Do parka je moguće doći iz grada Maroantsetra brodom, unutar rezervata može se i noćiti u kampu Nosi Mangabe. Informacije o posjetu parku moguće je dobiti u uredima parka u Maroantsetri.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Zohor Goulamhoussen (06. 01. 2002). "Réserve spéciale de Nosy Mangabe". Maroantsetra. http://www.maroantsetra.com/pages/nosy_mangabe.html. pristupljeno 10. 10. 2011. 

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]