Razgovor s korisnikom:August Dominus/Ratna glazba u ratovima raspada SFRJ

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Mislim, gospodo, meni ovo izgleda kao komad originalnog istraživanja koji ne samo da je enciklopedijski nerelevantan nego je upitno njegovo postojanje pojma. Što je to "ratna glazba"? Tko je skovao taj termin? Spadaju li i Clash u tu glazbu? Ne znam dal' postoji ijedna relevantna publikacija koja se ovime bavi, a ovaj je korisnik već pokazao tendenciju da na Wikipediju lijepi krajnje opskurne, irelevantne ili (u ovom slučaju) fiktivne članke. Molim kolege da se izjasne, ali ja smatram da ovome nije mjesto na Wikipediji i da ovo nema veze s nekom konkretnom pojavom (mislim da nešto koherentno, kao nekakav glazbeni pokret ili podžanr, nije niti postojao; odnosno, siguran sam da nije) već je, eto, zbirka nasumičnih i nepovezanih fakata sklepana u članak. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:19, 7 april-травањ 2014 (CEST)

Ja ovo ne bih odmah odbacio. Možda se može ubaciti u neki članak sa širom temom, npr. Propaganda u jugoslavenskim ratovima ili Jugoslavenski ratovi u popularnoj kulturi. --OC Ripper (razgovor) 14:38, 7 april-травањ 2014 (CEST)
To svakako. Ovo može biti (u debelo skraćenoj i objektivnijoj verziji) dio nekog drugog članka, ali samostalno - ovo naprosto nije postojalo. Mislim, to su se našli pojedine lole i pjevale borbene pjesme i sad je to "ratna glazba"? Kažem, što je to uopće? I je li se ijedna relevantna publikacija ovime bavila kao pojmom? Ovo je više trivijalni kuriozitet nego enciklopedijski članak, a korisnik je od svojih vlastitih uvida i sklepanih činjenica napravio enciklopedijski članak... Meni prosto djeluje nerealno i nedovoljno za samostalni članak, ali ako će se u nešto uklopiti - svakako :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:42, 7 april-травањ 2014 (CEST)
Ja bi Augustu dao rok od recimo 10-15 dana da ovaj članak uklopi u nešto smisleno (OC Ripper je dao prijedlog gore). Ako do tada ne sredi, biti će obrisano.--Seiya (razgovor) 14:52, 7 april-травањ 2014 (CEST)
10-15? S obzirom na revnost Augusta i njegovu periodičnost na Wiki, mislim da mu je dovoljno i 5 dana, ali eto, neka bude tih 10 dana. Ako se ovo do kraja dana 16. aprila ne uklopi u nešto smisleno, bit će briasno. Mislim... svašta :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:14, 7 april-травањ 2014 (CEST)
Ubacio sam okvirni članak Ratna pjesma, pa ako bude potrebno seliti, ima gdje. --OC Ripper (razgovor) 09:56, 8 april-травањ 2014 (CEST)

Ja sam za zadržavanje članka i preimenovanje u npr. Ratna muzika u raspadu SFRJ. Priložen je vjerodostojni rad koji obrađuje temu, a po medijima bi se dalo iskopati još toga za reference. To je prvi razlog, a drugi je čisto subjektivne sentimentalne naravi – "uspješnice" kao Sebi ruke Klintone, Džamije lete, Kapučino u Kninu i slične zaista treba enciklopedijski pohraniti za nadolazeće generacije. --Orijentolog (razgovor) 21:48, 15 april-травањ 2014 (CEST)

P.S. Što se Ripperovih prijedloga tiče, prvi je malo preopsežan jer trebao bi sadržavati od gore navedenih muzičkih uspješnica do govora na Gazimestanu i historiografije. Drugi je već bolji, osim muzike uključi se još kinematografija i ostalo (slično World War II in popular culture). --Orijentolog (razgovor) 22:07, 15 april-травањ 2014 (CEST)

Ovo bi možda valjalo prebaciti na onu Wikipediju što objavljuje parodije i slične stvari :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:50, 15 april-травањ 2014 (CEST)
I meni je predobra tema da bi je predložio za brisanje, svakako je zadržati kako god znamo i umjemo. Ovo može samo na sh.wiki preživiti. Samo malo naslov promjeniti u npr Ratna muzika za raspada SFRJ--DobarSkroz (razgovor) 23:51, 15 april-травањ 2014 (CEST)