Popis iranskih otoka

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Popis iranskih otoka:

Morski otoci[uredi - уреди | uredi izvor]

Perzijski zaljev[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Perzijski zaljev
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Abu Musa ابوموسی 25°52′30″N 55°1′48″E / 25.87500°N 55.03000°E / 25.87500; 55.03000 Hormuzgan 12,0 km² 2131
Bani Forur فرور کوچک 26°7′6″N 54°26′38″E / 26.11833°N 54.44389°E / 26.11833; 54.44389 Hormuzgan 0,8 km² 0
Bune بونه 30°8′27″N 49°10′3″E / 30.14083°N 49.16750°E / 30.14083; 49.16750 Huzestan 2,5 km² 0
Dara دارا 30°6′1″N 49°6′4″E / 30.10028°N 49.10111°E / 30.10028; 49.10111 Huzestan 1,5 km² 0
Džabrin تهمادو 27°51′54″N 51°26′44″E / 27.86500°N 51.44556°E / 27.86500; 51.44556 Bušeherska pokrajina 24,0 km² 0
Farsi فارسی 27°58′0″N 50°11′0″E / 27.96667°N 50.18333°E / 27.96667; 50.18333 Bušeherska pokrajina 0,3 km² 0
Forur فرور 26°17′15″N 54°30′59″E / 26.28750°N 54.51639°E / 26.28750; 54.51639 Hormuzgan 28,0 km² 0
Hark خارک 29°14′45″N 50°18′57″E / 29.24583°N 50.31583°E / 29.24583; 50.31583 Bušeherska pokrajina 20,0 km² 10.000
Harku خارکو 29°19′21″N 50°20′46″E / 29.32250°N 50.34611°E / 29.32250; 50.34611 Bušeherska pokrajina 4,2 km² 0
Hendorabi هندرابی 26°40′26″N 53°37′55″E / 26.67389°N 53.63194°E / 26.67389; 53.63194 Hormuzgan 22,8 km² 80
Hengam هنگام 26°38′40″N 55°52′56″E / 26.64444°N 55.88222°E / 26.64444; 55.88222 Hormuzgan 36,6 km² 2500
Hormuz هرمز 27°3′53″N 56°27′51″E / 27.06472°N 56.46417°E / 27.06472; 56.46417 Hormuzgan 42,0 km² 3000
Kaber-e Nahoda قبر ناخدا 30°20′40″N 48°55′36″E / 30.34444°N 48.92667°E / 30.34444; 48.92667 Huzestan 5,0 km² 0
Kešm قشم 26°41′43″N 55°37′06″E / 26.69528°N 55.61833°E / 26.69528; 55.61833 Hormuzgan 1491,0 km² 113.846
Kiš کیش 26°31′59″N 53°57′59″E / 26.53306°N 53.96639°E / 26.53306; 53.96639 Hormuzgan 91,5 km² 20.922
Larak لارک 26°51′12″N 56°21′20″E / 26.85333°N 56.35556°E / 26.85333; 56.35556 Hormuzgan 49,0 km² 1000
Lavan لاوان 26°48′38″N 53°15′0″E / 26.81056°N 53.25000°E / 26.81056; 53.25000 Hormuzgan 76,0 km² 2500
Mali Tunb تنب کوچک 26°14′31″N 55°8′50″E / 26.24194°N 55.14722°E / 26.24194; 55.14722 Hormuzgan 2,0 km² 0
Nahilu نخیلو 27°49′20″N 51°28′17″E / 27.82222°N 51.47139°E / 27.82222; 51.47139 Bušeherska pokrajina 0,8 km² 0
Nedel Gar ندل گار 30°14′9″N 49°2′47″E / 30.23583°N 49.04639°E / 30.23583; 49.04639 Huzestan 9,0 km² 0
Negin نگین 28°59′51″N 50°50′25″E / 28.99750°N 50.84028°E / 28.99750; 50.84028 Bušeherska pokrajina 0,3 km² 0
Om-e Sile ام سیله 28°0′20″N 51°19′31″E / 28.00556°N 51.32528°E / 28.00556; 51.32528 Bušeherska pokrajina 4,0 km² 0
Omol-Karam ام‌الکرم 27°50′2″N 51°33′34″E / 27.83389°N 51.55944°E / 27.83389; 51.55944 Bušeherska pokrajina 0,4 km² 0
Sadra صدرا 28°59′5″N 50°51′43″E / 28.98472°N 50.86194°E / 28.98472; 50.86194 Bušeherska pokrajina 2,5 km² 0
Siri سیری 25°54′30″N 54°31′54″E / 25.90833°N 54.53167°E / 25.90833; 54.53167 Hormuzgan 17,3 km² 500
Šidvar شیدور 26°47′23″N 53°24′37″E / 26.78972°N 53.41028°E / 26.78972; 53.41028 Hormuzgan 0,8 km² 0
Šif شیف 29°3′32″N 50°52′41″E / 29.05889°N 50.87806°E / 29.05889; 50.87806 Bušeherska pokrajina 15,0 km² 2976
Veliki Tunb تنب بزرگ 26°15′50″N 55°18′18″E / 26.26389°N 55.30500°E / 26.26389; 55.30500 Hormuzgan 10,3 km² 300

Kaspijsko more[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Kaspijsko more
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Ašurade آشوراده 36°54′25″N 53°59′8″E / 36.90694°N 53.98556°E / 36.90694; 53.98556 Golestan 12,0 km² 0
Ismail Sai اسماعیل سائی 36°51′5″N 53°37′41″E / 36.85139°N 53.62806°E / 36.85139; 53.62806 Mazandaran 3,2 km² 0

Riječni otoci[uredi - уреди | uredi izvor]

Arvand-Rud[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Arvand-Rud
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Abadan آبادان 30°4′34″N 48°33′55″E / 30.07611°N 48.56528°E / 30.07611; 48.56528 Huzestan 500,0 km² 300.000
Minu مینو 30°20′45″N 48°12′48″E / 30.34583°N 48.21333°E / 30.34583; 48.21333 Huzestan 6,8 km² 2000

Aras[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Aras
  • Na Arasu se nalazi ukupno 427 iranskih riječnih otoka.

Jezerski otoci[uredi - уреди | uredi izvor]

Bahtegan[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Bahtegan
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Ali-Jusef علی یوسف 29°30′52″N 53°34′22″E / 29.51444°N 53.57278°E / 29.51444; 53.57278 Fars 1,9 km² 0
Čah-Biše چابيشه 29°23′58″N 53°50′15″E / 29.39944°N 53.83750°E / 29.39944; 53.83750 Fars 0,1 km² 0
Hane-je Sijae خانه سیاه 29°18′25″N 53°56′18″E / 29.30694°N 53.93833°E / 29.30694; 53.93833 Fars 0,3 km² 0
Manak-e Abi منک آبی 29°22′11″N 53°57′45″E / 29.36972°N 53.96250°E / 29.36972; 53.96250 Fars 9,4 km² 0

Tašk[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Tašk
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Gunban گونبان 29°44′20″N 53°29′31″E / 29.73889°N 53.49194°E / 29.73889; 53.49194 Fars 1,7 km² 0
Kalat-e Zire كلاته زیره 29°43′9″N 53°31′35″E / 29.71917°N 53.52639°E / 29.71917; 53.52639 Fars 0,4 km² 0
Kuh-e Zire کوه زیره 29°43′44″N 53°30′3″E / 29.72889°N 53.50083°E / 29.72889; 53.50083 Fars 0,9 km² 0
Nargesk نرگسک 29°44′41″N 53°41′13″E / 29.74472°N 53.68694°E / 29.74472; 53.68694 Fars 4,3 km² 0

Namak[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Namak
Ime otoka Perzijski Koordinate Pokrajina Površina Stanovnika
Kuh-e Sargardan کوه سرگردان 34°22′34″N 51°52′0″E / 34.37611°N 51.86667°E / 34.37611; 51.86667 Isfahanska pokrajina 13 km² 0

Urmijsko jezero[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: Urmijsko jezero

Na jezeru se do sredine 2000-ih godina nalazilo 103 otoka, no padom razine vode zbog gradnje brana većina njih danas nije okružena vodom. Otoci su:

  • Aram
  • Araš
  • Ardešir
  • Arezo
  • Ašk
  • Ašk-Sar
  • Ašku
  • Ataš
  • Azar
  • Azin
  • Bahram
  • Bard
  • Bardak
  • Bardin
  • Barzin
  • Bastu
  • Bon
  • Bon-Ašk
  • Borz
  • Borzu
  • Bozorg-Tape
  • Čak-Tape
  • Češme-Kenar
  • Dej
  • Gorz
  • Mag
  • Espir
  • Espirak
  • Espiru
  • Garivak
  • Garive
  • Gerde
  • Giv
  • Golgun
  • Iran-Nezhad
  • Džo-Dare
  • Džovin
  • Džozar
  • Kabudan
  • Kafče-Nok
  • Kakai-je Bala
  • Kakai-je Mijane
  • Kakai-je Pain
  • Kalsnag
  • Kam
  • Kaman
  • Kame
  • Karkas
  • Kave
  • Kenarak
  • Hersak
  • Kučak-Tape
  • Mahdis
  • Mahvar
  • Markid
  • Mehr
  • Mehrdad
  • Mehran
  • Meškin
  • Mejdan
  • Mijane
  • Nadid
  • Nahan
  • Nahid
  • Nahoft
  • Nahoda
  • Navi
  • Navijan
  • Omid
  • Panah
  • Penhan
  • Pišva
  • Sahran
  • Samani
  • Sangan
  • Sangu
  • Sariče
  • Sepid
  • Šabdiz
  • Šahi
  • Šahin
  • Šamširan
  • Šur-Tape
  • Šuš-Tape
  • Sijahsang
  • Sijah-Tape
  • Sijavaš
  • Sohran
  • Sorh
  • Soruš
  • Tak
  • Taht
  • Tahtan
  • Tandžak
  • Tandže
  • Tašbal
  • Tir
  • Tus
  • Zag
  • Zarkaman
  • Zarkanak
  • Zar-Tape
  • Zirabe

Veze[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]

Ostali projekti
Commons-logo.svgU Wikimedijinoj ostavi ima još materijala vezanih za: Iranski otoci