Nina Ditmajer

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Nina Ditmajer (2018.)

Nina Ditmajer (rođena 26. mart 1988, Maribor, Slovenija) slovenska historičarka književnosti, istraživačica i urednica.

Rođena je u Mariboru, no odrasla u Slovenskoj Bistrici, gde je završila osnovnu i srednju školu. Nakon mature se je upisala na Filozofski fakultet Univerziteta u Mariboru, gde je studirala slovenski jezik i književnost do 2012. godine.

2012.-2015. godine je studirala na Bogoslovskom Fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Od 2016. godine je nastavila svoje studije na doktoratu Slovenske akademije znanosti i umetnosti. Tema je njezinog doktorskog rada bila pjesništvo u slovenskoj Štajerskoj u drugoj polovini 18. i prvoj polovini 19. veka. 2019. godine je doktorirala na Filozofskom fakultetu u Mariboru.

Delatnost Nine Ditmajer obima povest slovenskog književnog jezika i istočno-štajerske slovenske književne inačice, slovensko propovedništvo, historiju prevoda Bilije na slovenski, crkveno i svjetovno pesništvo u slovenskoj Štajerskoj u drugoj polovini 18. i prvoj polovini 19. veka te dijelom i povest prekmurskog jezika.

U studijskim godinama je bila urednica nekojih književnih revija u Mariboru i Ljubljani, nek Liter jezika (2010.-2013.) ili Colloquia (2014.-2016.). Danas je urednica revije Tretji dan.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]