Michael Richards

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Michael Richards
komičar, glumac
Michael Richards na 45. dodjeli nagrada Emmy, august 1993.
Biografske informacije
RođenjeMichael Anthony Richards
24. 7. 1949. (1949-07-24) (dob: 74)
Culver City
SupružnikCathleen Lyons (1974–1992; 1 dijete)
Profesionalne informacije
Zanimanjekomičar, glumac
Opus
Djelatni period1979 -
Znamenite uloge

Michael Anthony Richards (24.7. 1949.) je američki komičar i filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi ekscentrika Cosma Kramera u TV-seriji Seinfeld, ulozi zbog koje je dobio tri nagrade Emmy.

Richards je započeo karijeru kao stand up komičar, a nacionalnu slavu stekao nastupom u prvoj specijalnoj kablovskoj emisiji Billy Crystala. Kasnije je postao član stalne glumačke postave u ABC-ovoj TV-seriji Fridays. Prije Seinfelda je često gostovao u televizijskim serijama kao što su Cheers, Night Court, Miami Vice i St. Elsewhere. Među filmskim ulogama se ističu So I Married an Axe Murderer, Problem Child i UHF. Nakon Seinfielda, Richards je glumio u vlastitom sitcomi The Michael Richards Show, koja nije izdržala niti jednu sezonu. Nakon prekida snimanja, vratio se svojim korijenima i nastupa kao stand up komičar.

U novembru 2006. postao je predmetom kontroverze kada je uputio rasne uvredecrnim članovima publike koji su ga provocirali za vrijeme nastupa.[1] Nakon nekoliko dana se ispričao zbog svojih riječi.[2]

Richards je također producent, pisac i mason. Iz braka s Cathleen Richards ima kći Sophiju, a danas je zaručen za glumicu Beth Skipp.

Bilješke[uredi | uredi kod]

  1. TMZ Staff (2006). „"Kramer's" Racist Tirade -- Caught on Tape”. In The Zone. TMZ.com. Pristupljeno 20. XI 2006. 
  2. Richards Facing Ruination Or Opportunity?

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]