Law & Order: Criminal Intent (sezona 1)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: Criminal Intent od njene premijere u sezoni (2001–2002).

Law & Order: Criminal Intent
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda22
Emitiranje
MrežaNBC
Originalno prikazivanje30. 9. 2001 (2001-09-30)
10. 5. 2002 (2002-05-10)
Kronologija
← Prethodna
Sljedeća →
2
Spisak epizoda serije Law & Order: Criminal Intent

Format[uredi | uredi kod]

Vincent D'Onofrio, Kathryn Erbe, Jamey Sheridan i Courtney B. Vance ulaze u glavnu postavu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
11 Jedan[1] Jean de SegonzacSinopsis: René Balcer
Scenario: Dick Wolf
30. 9. 2001 (2001-09-30)E2101
Detektivi Robert Goren i Alexandra Eames istražuju dijamant pljačke u kući koja je ostavila dva stanara i jedan lopov mrtav. Karl Atwood, krivičnog koji su planirali pljačku vara policije. On ih čini vjeruju krađe je u vezi sa mafijom, ali detektivi otkrivaju prevaru kada su trag tetovaža koja pokazuje da Atwood proveo vrijeme u kanadskom zatvoru. Atwood je skočio parole i prešao granicu. Goren i Eames intervju Atwood devojka Gia. Oni komuniciraju da Atwood ugovorene AIDS-a u zatvoru i ju je zaraženo. Oni obećavaju da će biti popustljiv s njom i dati joj liječenje ako to pomaže ih uhapsi Atwood. Ona uspeva da ispuni Atwood, a kada se pojave kupci dijamant, Goren i Eames ih uhapsi. Onda su obavijestiti Gia da ona nije zaražena HIV-om.
Prva pojava Roberta Gorena, Alexandre Eames, Jamesa Deakins i ADA Rona Carvera
22 Umetnost David PlattElizabeth M. Cosin7. 10. 2001 (2001-10-07)E2110
Anne Ellis i Bernard Jackson, dvije umjetnosti ovjerovitelja, su pronađeni mrtvi; jedan je obješen, a drugi hitac u grudi. Početni dokazi ukazuju na ubistvo i samoubistvo, a istraga vodi Goren i Eames na krivotvorenih Claude Monet slika. Detektivi sumnjaju njemački Art Gallery vlasnik Rudy Langer, koji implicira ženski falsifikator, ali neće njeno ime. Goren otkriva da je falsifikator je Sylvia Moon, bivši student Jacksona, čiji art-škole cimer je izvršio samoubistvo vješanjem sama. Nakon suočavanja Moon i Langer na mjestu ubistva, Moon otkriva da Langer ubijen Jackson, i priznaje da mu se pomogne ubiti Ellis. 
33 Ugušen Michael FieldsMarlane Gomard Meyer14. 10. 2001 (2001-10-14)E2111
Major Case Squad tim istražuje ubistvo Lois Romney, trudnica koja je odustala od njenog narkomanije i bori se da ostane čista. To u početku se da je ubica je nestabilna narkoman dečko žrtve, Dale van Acker, i kapetan Deakins govori Goren i Eames da zatvori slučaj. Odlučujući da je smrt trudnice zaslužuje više pažnje, njihova istraga ih vodi u bogatim i dominantnim na dečka visokog društva majka, Priscilla van Acker, a njegov očuh. Goren sumnja da Priscilla je sociopata , koji je odobravao devojke njenog sina, planirali da je ubije i uokviren njen suprug. 
44 Vernost Constantine MakrisStephanie Sengupta17. 10. 2001 (2001-10-17)E2104
Goren i Eames istražuju smrt katoličke crkve Sexton, Morris Abernathy. Oni počinju da sumnjaju Kevin Donovan, a lopov narkoman koji radi u crkvi, dok se on nalazi ubijen u svom stanu. Kao Goren i Eames udubi u posao crkve, oni otkriju pronevjere novca iz fondova kolekcije, i da je to bilo od strane Abernati koji je pokušao da smesti Donovan. Kada shvate neko obavlja posljednji obredi nad Donovan tijelo, detektivi su dovela do svećenika koji je pokušavao zadržati dvadeset godina tajna skrivena. 
55 Džouns Frank PrinziSinopsis: Geoffrey Neigher
Scenario: Geoffrey Neigher i René Balcer
21. 10. 2001 (2001-10-21)E2114
Detektivi Goren i Eames istražuju ubistvo prilično, petite žena pronađeno udavila u kadi. Nekoliko dana kasnije, drugi petite žena nalazi se goli i isplivalo na obalu, a to se zatim otkriće zadavljena treće žensko, a zatim četvrti žrtva. Oni otkrivaju da je druga žrtva je također utopio u kadi, a oni naći vezu između sva četiri - Henry Talbott, nasilni, droge ovisnik advokat je njihov dečko koji je uzimao novac od njih da pomognu nahraniti svoju kockanje ovisnosti. U nemogućnosti da se pomoć iz njegova nevjerovanja supruge, detektivi moraju da rade protiv sat da se okupe svoje dokaze prije nego što je ubije peta žena. 
66 Statista Jean de SegonzacMarlane Gomard Meyer28. 10. 2001 (2001-10-28)E2106
Detektivi Goren i Eames istražuju ubistvo muškarca pronađeno pretučen na smrt u hotelskoj sobi. Čini se žrtva bio Didier Foucault, švajcarski prevaranta koji je prevario grupu bogatih investitora i romansama i njihove žene, ali još jedan dokaz otkriva da je mrtav čovjek nije Foucault, ali je njegov pomoćnik Felix Perez. Detektivi otkrivaju da su investitori unajmila ubicu da nauči Foucault ozbiljan lekciju, ali da je on saznao za napad i poslao Perez u svojoj hotelskoj sobi u svom mjestu. Hitman napali Perez, ali je ostavio ga živog, i Goren počinje da sumnja da Foucault se vratio u hotel i ubio ga. ADA Carver podignuta optužnica protiv investitora na optužbe lažne ubistvo, u pokušaju da privuče Foucault iz skrovišta, tako da mogu da ga uhapse zbog ubistva Perez. 
77 Otrov[1] Gloria MuzioStephanie Sengupta11. 11. 2001 (2001-11-11)E2108
Detektivi Ed Green i Lennie Briscoe od 27. Precinct prijavljuju sumnjive trovanja cijanidom u Major Case Squad. Kada drugi cijanid smrtnih slučajeva u bolnici, Goren i Eames početku sumnja Colleen Braxton, medicinska sestra koja se uklapa u tipičan krivično profila , ali trovanja nastaviti dok Braxton je u pritvoru . Izvor cijanida je trag na seriju Laced Necedrol pilule over-the-counter. Istraga se okreće porodicama žrtava koje vodi detektivi da udovica po imenu Trudy Pomeranski. Detektivi otkrivaju je ubila muža i tužio kompaniju medicine, onda začinjena druge kutije istog leka oko grada u pokušaju prikrivanja ubistva i jačanje njene tužbu . Kao što je ona iskoristila tužbu novca da kupi u odjeću novorođenčadi franšize, ona je uhvaćen mailing cijanida začinjena pismo Ledger. Ona je potom uhapšen dok postavljanje nju radnju, nakon što joj je franšizni ugovor je poništen zbog morala klauzulu, kada je njena majka smatra osumnjičenog. 
88 Oprostiteljeva priča Steve ShillTheresa Rebeck18. 11. 2001 (2001-11-18)E2112
Istražni reporter i njegova djevojka su ubijen na ulici, i detektiva saznali da je novinar imao povijest otkrivanja korupcije u policiji. Njihova istraga o smrti dovodi do kupovine i prodaje pomilovanja , i vezu sa organizovanim kriminalom . Kada im istraga vodi u uredu državne guvernera, kapetan Deakins naređuje detektivi sa slučaja, ali radnu etiku Carver ga staviti u suprotnosti sa Goren i Eames. 
99 Dobar lekar[1] Constantine MakrisGeoffrey Neigher25. 11. 2001 (2001-11-25)E2103
Goren i Eames istražuju nestanak preljubničke droge ovisnik supruga plastičnog kirurga. Dok je doktor kaže da je pokušao da locira njegova supruga, detektivi sumnjaju da laže, posebno kada su otkrili da ima tajnog ljubavnika, ali se bore da pronađu bilo nedostataka u njegov alibi. Nedelja kasnije, dijelova tijela u raspadanju žene peru na obalu, pa detektivi dogovoriti za lažnu priču da se štampaju u novinama, tvrdeći da su iz nedostaje žena. Detektivi čekati reakciju muža kada je on čita članak, nadajući se da oni mogu okrenuti jak ego protiv njega i otkriti istinu. 
1010 Unutrašnji neprijatelj John David ColesDavid Black9. 12. 2001 (2001-12-09)E2107
Major Case Squad istraži smrt Harold Sternman, stariji i paranoični bankar koji je umro u apartmanu u potkrovlju svoje luksuzan stan zgrade tokom paljevine požara. Istraga vodi Goren i Eames Harold je disfunkcionalne porodice , koji se sastoji od njegovih mladih trofej ženu Kit, njegov alkoholnih sin Edward, i Rick Zainer, privatna medicinska sestra Harold je. Kada DNK iz Kit i Edward se nalaze u Harold krevet, detektivi sumnjaju Harold ih je koristio kao dokaz da se razveo od Kit, ali i Kit i Edward negiraju spava međusobno; Edward je gay. Sumnja pada na Zainer, koji priznaje da je spavao sa Edward i okretanjem tri člana porodice jedni protiv drugih kao osveta za Harold uspijeva realizirati na obećanje da pišu pisma preporuke za Zainer sinovi za ulazak u elitnu privatnu školu. Nakon povećanja Harold je doza droge, što ga je još više zabrinut i paranoičan nego obično, vodio je Harold da veruje da Kit je vara sa svog sina; Kit onda zaveru sa Edwardom da ga ubije da bi mogla da joj nasljedstvo i Edward bi napustio stambene zgrade, koji nije mogao odmah prodati. 
1111 Treći jahač Constantine MakrisRené Balcer6. 1. 2002 (2002-01-06)E2115
Goren i Eames istražuju ubistvo abortus doktora koji je ubijen u svom stanu. Detektivi su uvjereni da je pro-life aktivista je kriv i početi ga prati kroz svoje kontakte. Kada su pronašli drugi pištolj, sumnjaju snajper nije stekao svoj konačni cilj. Dokazi šalje detektiva u potragu za ubicom prije nego neko drugi postane sledeća žrtva. U međuvremenu, Goren pokušava saznati pravi razlog za bes je napadač, a ADA Carver brine o tome da se slučaj ubistva u test o abortusu pred porotom. 
1212 Ludilo Steve ShillRené Balcer13. 1. 2002 (2002-01-13)E2102
Larry Feldman, srce hirurg je ubijen u Bar Mitzvah njegovog sina Ricky. Goren i Eames shvatiti da Feldman je nedavno prošla kroz gorak razvod, i da mu je gorko bivša supruga, Julie, verovao da je počinio seksualno zlostavljanje djece protiv njihove kćeri Sophie. Kao njihov istraga produbljuje, njihove pažnje okreće Charles Webb, forenzički psihijatar koji često govori kao vještak za ADA Carver u krivičnim postupcima. Detektivi otkrivaju da nakon što je postao opsjednut sa Sarom Lindstrom, Julie sestra, Webb je pokušao da dobije joj naklonost pomažući njena sestra dobiju starateljstvo nad djecom, i unajmio korumpirana detektiva da ubije Feldman. Kada se suoče, Webb je advokat utvrđuje na odbranu ludila i pokušava da ga je poslao u psihijatrijsku bolnicu, ali Goren dokazuje da je ludilo je lažna. 
1313 Doušnik Jan EglesonElizabeth M. Cosin27. 1. 2002 (2002-01-27)E2105
Detektivi istražuju ubistvo Wharton Carlyle, pronađena izbodena na smrt u marinu za jahte. Oni intervjuirati tinejdžera kćeri žrtve, Lilly Carlyle, često noćni klub koji voli plaže s droge i alkohola. Tokom istrage, Goren i Eames 'sumnje okrenuti vlasnik noćnog kluba koji ima bliske veze sa organizovanim kriminalom. Kada detektivi pogledati dublje u slučaj, oni misle da je odnos između kluba vlasnik devojku i izazvao strah žrtve, i bio je uzrok ubistva. Sve nije ono što se čini, međutim, jer je glavni osumnjičeni, John Hampton, je tajni agent FBI-a predstavljajući se kao razbojnik da se infiltrira prsten droge. On bi mogao biti glavni krivac, ali detektivi i FBI u sukobu oko sukoba interesa. 
1414 Čovek čoveku vuk David PlattRené Balcer3. 3. 2002 (2002-03-03)E2113
U nemogućnosti da prikupi novac da izvrši plaćanje Carl Pettijohn, opasan zelenaša, broker Lucas Colter se vraća kući iz jutarnje trčanje pronaći da je njegova porodica nedostaje. Colter majka-in-zakon ide u Major Case Squad s njom sumnje da je porodica otet radi otkupnine. Detektivi Goren i Eames pokušavaju da dobiju saradnje Colter, ali on je pravi ponovio opravdanja i pokušava da ih izbjeći. Colter se telefonski poziv od otmičara koji počinju ugrožava život njegove porodice, i siluju njegova najstarija kćerka, Maggie. Colter pita svog oca, Melvin, za pomoć u isplati ajkula kredita, a porodica se vratila. U početku pate od Stockholm sindroma , porodica negiraju da su bili oteti, dok Eames stiče povjerenje Maggie koji podsjeća tetovažu na svog silovatelja. Detektivi trag Pettijohn, koji daje do imena njegovih Bagman . Kada su uhapsili Simon Matić, bivši srpski vojnik, on slučajno otkriva svoju tetovažu, što se poklapa sa skica koje Maggie. 
1515 Polu-poslovno Gloria MuzioSinopsis: Stephanie Sengupta
Scenario: Stephanie Sengupta i René Balcer
10. 3. 2002 (2002-03-10)E2118
Tijelo Emily Trudeau, a sud činovnik , nalazi se u kući svog oženjen ljubavnika, sudija Peter Blakemore, kandidat za otvoreno mjesto u žalbenom sudu . Goren i Eames smatraju da, iako se održava u visoko mišljenje od strane pravne zajednice kao stručnjak u području prava intelektualnog vlasništva, pregled zakon članaka pripisati Blakemore zapravo napisao Trudeau. Istraga ubistva vodi Major Case Squad da Arnie Cox, low-profile ex-osuđenika sa linkovima na jedan od žalbenih rivala Blakemore sjedište, sudija Raoul Sabatelli, koji je autor brojnih međunarodno uspješnih kriminalističkih romana. Uprkos Cox odbijaju saradnju, i pozitivna osećanja Carver prema Sabatelli, detektivi pritisnuti na sa njihovom slučaju, i saznajte Sabatelli bio razjaren da pravna zajednica želi da vidi Blakemore dobije žalbenom sjedište, a ne sebe. Dok uspjeh Blakemore došla samo rađaju u bogatim i dobro povezane porodice, Sabatelli smatra da je zaslužio sjedište jer je naporno radio čitav život da se, gdje je danas, bez novca da padne natrag na. Goren i Eames otkrivaju da nakon Sabatelli našli neke od Trudeau-a neobjavljenih pravnih tekstova, on ju je ubio da bi mogao da ih za sebe. 
1616 Utvara Juan J. CampanellaSinopsis: Marlane Gomard Meyer
Scenario: Marlane Gomard Meyer i René Balcer
17. 3. 2002 (2002-03-17)E2116
Detektivi Goren i Eames istražuju ubistvo uslovnoj banke pljačkaš, ubio samo dva dana nakon što je pušten iz Sing Sing zatvora. Tokom istrage, Goren i Eames posjetiti sestre žrtve, Charlotte Fielding, i njen dečko, Gerry Rankin, misteriozni čovjek živi dvostruki život. Rankin dovodi svi vjeruju da je ekonomista za UN, ali UN kaže NYPD da nemaju saznanja o njemu. Kao detektivi zatvoriti u na osumnjičenog, smatraju da su svi koji su uključeni u slučaj je živi zabluda, ali da je Charlotte brat je znao istinu. Iako Rankin očajnički želi odobravanje njegove djece, Goren sumnja da bi mogao biti planira da ih ubije, i da ga od toga, on ubedi da su ga vide kao heroja. 
1717 Oduzimanje Michael FieldsSinopsis: Hall Powell
Scenario: Hall Powell i René Balcer
31. 3. 2002 (2002-03-31)E2119
Detektivi Goren i Eames istražuju ubistvo biseksualnih žena koja se nalazi ubijen u hotelskoj sobi. U početku, Goren i Eames napomenuti ubistvo ima karakteristične osobine jednog učini zatvoru serijski ubica, izazvalo bojazan da je pronašao saučesnik da nastavi svoj rad, dok je on u zatvoru. Istraga ih vodi u istraživački institut ljudskog ponašanja, gdje su otkrili da je razvio niz eksperimenata na čovjeka da otkrije glavni uzrok njegovog ludila. Tada se detektivi intervjuirati direktor instituta, arogantni liječnik koji se bori za javne i naučne kredibilitet, i njegov istraživački asistent, stidljiv žena koja je možda pala pod ubice pravopisa i počinio ubistvo imitatora. Ipak, dok je DA Carver odugovlači da spriječi oslobađanje zatvorenih čovjeka, Goren i Eames otkrivaju dokaze koji bi mogli ukazati prema najneobičnijim kraj. 
1818 Juče Jean de SegonzacSinopsis: Theresa Rebeck
Scenario: Theresa Rebeck i René Balcer
14. 4. 2002 (2002-04-14)E2117
Detektivi Goren i Eames istražuju otkriće ženskog tijela na obalama Bronx River . Pojavljuje se žena vezan i pažljivo umotana u plastičnu ceradu, i uče da je prijavljen nestanak ranije 20 godina. Njen dobro očuvane tijelo pokazuje znakove da je izložen fizičkom mučenju prije nego što je ubijen. Kemijski ostaci na tijelu vodi Goren i Eames u podrum kuće u kojoj je prvobitno sahranjen, a kasnije i na droge ovisnik čovjek čiji su roditelji u vlasništvu kuće. Kada je narkoman završava ubijen, kao i, detektivi fokusirati na istragu o njegovom koledž školski drug, bivši majstor šah koji je sada uspješan i kontrolu orijentisane inženjer mašinstva, zna da odjednom nestane na neko vreme iz njegove porodice. Čovjek, koji ima istoriju drogira i seksualno zlostavljanje žena, mogla biti povezana sa dva ranije slučaja silovanja sa sličnosti sa ubistvom. Slučaj se veliki zaokret kada ga je Goren suočava tokom ispitivanja. 
1919 Muškost Frank PrinziSinopsis: Stephanie Sengupta
Scenario: Stephanie Sengupta i René Balcer
21. 4. 2002 (2002-04-21)E2122
Detektivi Goren i Eames istražuju slučaj obezglavljena žene čije tijelo je nestalo. Oni otkrivaju da je žrtva kćerka zatvorenih šefa ruske mafije. U početku, oni sumnjaju da je ubijen nakon što je objavio da planira da napiše otkriva knjigu o porodični posao, i nasilnika planirali gangland pogodio da će je ubiti, ali očigledno ih neko pretekao. Dalja istraživanja pokazuju da je jedan od njenih prethodnih privatne škole u razredu imao još prljave razloga da je izvrši. Goren i Eames otkrivaju da je napet, samo-mučeni magnat nekretnina možda bojali izloženost svoje tajne tamne djetinjstva i njegova kinky alter ego ako je knjiga objavljena. 
2020 Značka[1] Constantine MakrisTeleplay by: Marlane Gomard Meyer
Scenario: Marlane Gomard Meyer i René Balcer
28. 4. 2002 (2002-04-28)E2124
Major Case Squad istraži ubistvo i samoubistvo jednog grada revizora koji izgleda da je ubio svoju porodicu i onda se; Međutim, analiza mjestu zločina ukazuje na drugačiji scenarij. Kada Goren i Eames saznali da je mrtvac otkrila penzije skandala penzionisani policajci, trag ih vodi u korupciju u policiji. Kada izvještaj mrtve računovođe grada školskog distrikta škola sigurnosti Division je otkriven, detektivi saznaju da je istraživao ilegalnu praksu penzionisanih policajaca crtanje grad penziju dok istovremeno crtež drugi NYC platu kao škola Division službenika. Dokazi o ubistvima ukazuje na nekoliko bivšeg policajaca, posebno težak ženski škole oficir sa hitnu potrebu za novcem kako bi njene kćeri u skupu privatnu školu. 
2121 Vera Ed SherinSinopis: Theresa Rebeck
Scenario: Theresa Rebeck i René Balcer
28. 4. 2002 (2002-04-28)E2121
Goren i Eames istražuju smrt bogatog izdavača ubio auto bombe. Tokom istrage otkriju da je žrtva ubijena nakon što je tražio između invaliditetom Žena mu je podršku. Ona je poznata kao siroče i neuhvatljiva tinejdžera autora čije lične tragedije su se izrodila najprodavanije knjige i profitabilan dobrotvorne svrhe. Nakon razgovora sa jednom od svojih urednika počinju da sumnjaju da je djevojka u pitanju čak i ne postoji; niko ne može reći da su je ikada upoznao. Oni sumnjaju da joj udomitelja rade složenu prevaru. 
2222 Večernje odelo Steve ShillRené Balcer10. 5. 2002 (2002-05-10)E2127
Goren i Eames istražuju napad/saobraćajnoj nesreći oficira korporativnih financija i ubistvo njenog dečka, a oni naići na korporativni računovodstvene prevare/zaliha manipulacija shema. Službenik Corporate Finance, Elizabeth Dawson, je istražni računovodstvene nepravilnosti njene korporacije i da je odbio da potpiše računovodstvene iskaze. Bez znanja Dawson, to je bila njena korporativne šef glavni direktor za financije Jack Crawley koji ju je napao, ubio njen dečko, a potom uokviren joj je za to ubistvo. Crawley ponudila da joj pruži alibi ako je potpisala računovodstvene iskaze. 


Izvori i napomene[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Ova epizoda je unakrsna sa serijom "Zakon i red".


Prethodi:
N/A
Spisak epizoda "Law & Order: Criminal Intent"
(2001-2011)
Slijedi:
Druga sezona
(2002-2003)