Lista likova serije Law & Order: Criminal Intent

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Zoe Callas)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je spisak likova serije "Law & Order: Criminal Intent". Serija ima deset sezone, a jedini koji su se pojavili u svim sezonama su detektivi Robert Goren i Alexandra Eames.

Pregled[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Pozicija Sezone Epizode
1 2 3 4 5 6 7 8 9[1] 10
Robert Goren[2] Vincent D'Onofrio Mlađi Detektiv Glavni 141
Alexandra Eames[3] Kathryn Erbe Stariji Detektiv Glavni 144
James Deakins Jamey Sheridan Kapetan Glavni 111
Ron Carver Courtney B. Vance Pomoćnik tužitelja Glavni 111
Mike Logan Chris Noth Stariji Detektiv Epizodni Glavni 36
Carolyn Barek Annabella Sciorra Mlađi Detektiv Glavni 12
Daniel Ross Eric Bogosian Kapetan Glavni 61
Megan Wheeler Julianne Nicholson Mlađi Detektiv Glavni 24
Nola Falacci Alicia Witt Mlađi Detektiv Glavni 5
Zachary Nichols Jeff Goldblum Stariji Detektiv Glavni 24
Serena Stevens Saffron Burrows Mlađi Detektiv Glavni 15
Zoe Callas Mary Elizabeth Mastrantonio Kapetan Glavni 14
Joseph Hannah Jay O. Sanders Kapetan Glavni 8
Paula Gyson Julia Ormond Policijski psihijatar Glavni 7

Napomena[uredi | uredi kod]

  1. Jedino u 2. epizodi 9. sezone nije bilo kapetana.
  2. Goren se od 5. do 8. sezone pojavljivao naizmenično sa drugim muškim detektivom (od 5. do 7. sa Loganom, a u 8. sa Nicholsom).
  3. Eamesova se od 5. do 8. sezone pojavljivala naizmenično sa drugim ženskim detektivom (u 5. sa Barekovom, u 6., 8. i drugoj polovini 7. sa Wheelerovom i u prvoj polovini 7. sa Falaccijevom).

Likovi[uredi | uredi kod]

Glavni[uredi | uredi kod]

Robert Goren[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Robert "Bobby" Goren
O liku
Vrijeme u seriji2001. - 2011.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Jedan"
Posljednji nastup"Dečaku sa plavim kačketom"
Igra gaVincent D'Onofrio

Robert "Bobby" Goren (Vincent D'Onofrio), je čudan, ali izuzetno inteligentan detektiv, poznat po svom instinktu. Često se događa da je Gorenova intuicija ključ za rješavanje zločina, a ne dokazi (za razliku od ostala dva ogranka). U svakoj epizodi Goren primjenjuje svoje iznimno znanje koje seže i na područja kao što su teorijska fizika, kemija, književnost, likovna umjetnost, povijest, psihologija i svoje znanje stranih jezika. Goren je jedno vrijeme služio u Istražiteljskoj diviziji vojske, a bio je stacioniran u Njemačkoj i Južnoj Koreji. Lik Roberta Gorena u mnogo je pogleda sličan liku Sherlocka Holmesa. Kao i Holmes, Goren često primjećuje sitne, naizgled nebitne detalje koji znaju biti ključni dokazi, a posjeduje i široko znanje. Goren često dobiva bitne informacije i priznanja od svjedoka tako što koristi razne prihološke metode. Gorenova obitelj je puna mentalnih bolesnika. Njegova majka je bolovala od shizofrenije, a njegov brat je beskućnik (sudbina koju dožive mnogi mentalno bolesni ljudi). Nekad sam Goren pokazuje znakove Aspergerovog sindroma, no za to nema nikakve potvrde. Goren seriju napušta u 9. sezoni, da bi se ponovo vratio u posljednjoj sezoni.

Alexandra Eames[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Alexandra "Alex" Eames
O liku
Vrijeme u seriji2001. - 2011.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Jedan"
Posljednji nastup"Dečaku sa plavim kačketom"
Igra gaKathryn Erbe

Alexandra "Alex" Eames (Kathryn Erbe), je mirna, praktična partnerica Roberta Gorena, koja se, unatoč razlikama u osobnosti, uvijek dobro slaže sa njim. Njezin lik je jako sličan liku Holmesova pomoćnika dr. Watsona. Iako je uporna i ozbiljna, njezini dijalozi su uglavnom sarkastične primjedbe izrečene baš u pravo vrijeme (osobina koju je imao i Lennie Briscoe iz Zakona i reda). Postoje određene naznake o snažnim osjećajima između dvoje partnera, no nisu u romantičnoj vezi. Njihov odnos je profesionalniji od odnosa Elliota Stablera i Olivie Benson, dvoje glavnih detektiva iz Odjela za žrtve. Dok se Elliot i Olivia tijekom posla nazivaju imenima, Alexandra Eames i Robert Goren jedno drugo oslovljavaju prezimenom. No, kada ona uoči da je Goren jako rastresen, zove ga "Bobby". Ona je "nasljedni" lik - njezin otac i pokojni suprug su oboje bili policajci. Det. Eames seriju napušta u 9. sezoni, da bi se ponovo vratila u posljednjoj sezoni. Kada je Kathryn Erbe morala na porodivni dopust, zamijenila ju je Samantha Buck kao Det. G. Lynn Bishop. Za to vrijeme Erbein lik je obavljao određene dužnosti u uredu. Objašnjenje za to je bilo da je Alexanda Eames bila zamjenska majka svom bratu i njegovoj supruzi.

James Deakins[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
James "Jimmy" Deakins
O liku
Vrijeme u seriji2001. - 2006.
Prethodnikniko
NasljednikDaniel Ross
Prvi nastup"Jedan"
Posljednji nastup"Dobro"
Igra gaJamey Sheridan

U seriji, Jeames "Jimmy" Deakins je šef Odjela za teške slučajeve. Njegovi najduži detektivi su bili partneri Robert Goren (Vincent D'Onofrio) i Alexandra Eames (Kathryn Erbe), kao i partneri Mike Logan (Chris Noth) i Carolyn Barek (Annabella Sciorra). Iako je Deakinsov prvi prioritet uspjeh u kaznenim istragama, on je često prisiljen obuzdati svoje više nepredvidive detektive, posebno Gorena i Logana, da izbjegne loš publicitet. Iako je to stvorilo neko trenje između Deakinsa i njegovih detektiva, najvećim dijelom poštuju svoju profesionalnu prosudbu i ovlasti. Deakins i njegova supruga Angie, ima tri kćeri. Imao je problema sa jednim okom tijekom 4. sezone. Dok se oporavljao, nosio je povijez preko tog oka. On se sada više oslanja na naočale. (Sheridan je zapravo sam imao bolest oka kada su se snimile tih nekoliko epizoda). Deakins odlazi u mirovinu na kraju 5. sezone, nevoljan da se bori protiv zavjere koju mu je smiještao bivši policajac Frank Adair (Michael Rispoli), kojega su detektivi uhitili zbog ubojstva svoje djevojke i njezina supruga. Problem počinje kada je Logan bio prisiljen pucati u čovjeka u samoobrani. Kasnije, Logan saznaje da je čovjek kojeg je ubio bio policajac na tajnom zadatku. U policajac u odori, službenik Martinez, podupire Loganovu samoobranbenu tvrdnju, ali Adair podmijeće lažni e-mail i implicira Deakinsa u korupciju. Adair je planirao da tvrdi da je Deakins "kupio" Martinezovo svjedočenje za Logana. Goren i Eamesova su otkrili krivotvoreni e-mail, ali Adair se i dalje borio protiv Deakinsa. Ne želeći da se to razvlači po policiji, i njegovoj jedinicu posebno, zbog daljnjih neugodnosti, Deakins odlučuje da se povuče iz službe. Njega je zamijenio Daniel Ross na početku 6. sezone.

Ronald Carver[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Ronald "Ron" Carver
O liku
Vrijeme u seriji2001. - 2006.
Prethodnikniko
NasljednikPatricia Kent
Prvi nastup"Jedan"
Posljednji nastup"Dobro"
Igra gaCourtney B. Vance

Ronald "Ron" Carver (Courtney B. Vance) često radi u suradnji s detektivima Robertom Gorenom, Alexandrom Eames, Mikeom Loganom i Carolyn Barek Odjelu za teške zločine. Diplomirao je na fakultetu za kriminaistiku "John Jay". Kao POT, njegovo tumačenje i progon zakona je strog i nepopustljiv, a on ima malo razumijevanja za ljude koji ga krše, bez obzira na okolnosti. To ga ponekad stavlja u sukob s Gorenom, koji je riješio neke zločine empatije i povremeno manipulirao istrage da bi zločinci dobili blaže zatvorske kazne od onih koje je Carver želio nametnuti. Carver je također često u sukobu sa svim detektivima jer oni imaju tendenciju da se oslanjaju na predosjećaje i instinkte, kad želi više čvrstih dokaza. Unatoč tom sukobu, međutim, on ima jak radni odnos s oba tima. Malo je toga otkrio o svom osobnom životu. On očito ima iskustva s religijom, jer može prepoznati i recitirati biblijske odlomke. Iako on ima vjenčani prsten, jedina direktna rečenica o njegovom braku je tijekom posebno uvrnute istrage; nakon što je čuo sve odvratne pojedinosti, on je rekao: "Zbog ovoga mi se ide kući da poljubim svoju ženu". On je pro-životni tip i ljubitelj klasičnih modela automobila. Dok je bio u pravnoj školi, on je također formirao brijačnicu kvartetsku pjevačku skupinu s nekoliko svojih kolega. Carver je ispisan iz serije nakon Vanceovog napuštanja serije na kraju 5. sezone. Carvera je zamijenila Patricia Kent. Nju je trebalo da igra Nona Gaye (kćer Marvina Gayea), ali je napustila seriju u roku od nekoliko dana, navodeći kreativne razlike. Gayevu je zamijenila Theresa Randle, koja se pojavila samo u dvije epizode. Kentova je jednom rekla da se Carver odnosi na Teške zločine kao "Teški predosjećaj." Pošto se često pojavljivao u franšizi Zakon i red, Vance se prvi put pojavio u seriji Zakon i red u epizodi "Za kurvu, za lopova", kao neimenovani gradonačelnikov pomoćnik. Također se pojavio 5. sezoni, u epizodi "Bes". U toj epizodi, on je igrao Benjamina Greera, osumnjičenog koga je intervjuirao i uhitio detektiv Mike Logan. Pojavivši se u 111 epizoda, Carver je drugi POT koji se najviše pojavljivao u franšizi Zakon i red, iza POT Casey Novak iz Odjela za žrtve.

Carolyn Barek[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Carolyn Barek
O liku
Vrijeme u seriji2005. - 2006.
Prethodnikniko
NasljednikMegan Wheeler
Prvi nastup"Dijamantski psi"
Posljednji nastup"Dobro"
Igra gaAnnabella Sciorra

Carolyn Barek (Annabella Sciorra) je kazneni profiler iz Brooklyna. Barekova je provele dvije godine nakon napada 11.9. u FBI-ju. Osim engleskog, ona također govori poljski, španjolski, talijanski, kreolski, ruski, kantonski i jidiš. Barekovin broj značke je 6141. Barekova je prije radila bez partnera, što čini njezinu naviku da govori sama sa sobom dok ispituje mjesto zločina. Njezina majka je bila stroga, a to je otkriveno kad je djevojka koja je koristila heroinu obukla haljinu ispred nje i Logana u bolnici, a ona rekla Loganu da bi nju majka ubila ako bi se tako oblačila ili bila naga pred potpunim strancima. Barekova je katolik i za razliku od Logan, ona vjeruje da je čak i najgori grješnik zaslužio oprost. Barekovin otac je bio stolar koji je bio u zajednici. Barekova je priznala da ima bivšeg dečka s problemom kockanja, te je provela dvije godine pokušavajući da mu pomogne prije nego što je raskinula s' njim. Ona i Logan se ne gledaju uvijek oči u oči, ali ona ga podržava, kada je to potrebno. Na primjer, ona ga javno podupire, kada je slučajno upucao policajca koji je bio na tajni+om zadatku. Ona je također primjetila da njemu nije bilo dobro pa ga je vodila do iscjelitelja. Iscjelitelj otkriva da je Logan došao u kontakt s otrovim bršljanom, na koji je alergičan te im nehotice to pomaže da riješe slučaj. Barekova se ne pojavljuje u seriji nakon završetka 5. sezone. Nju je zamijenila Megan A. Wheeler (Julianne Nicholson). Razlog za njezin iznenadni odlazak nije naveden u seriji, ali u 6. sezoni se naslutilo da ona i Logan nisu bili u dobrim odnosima. To je bilo kada je novi kapetan Daniel Ross (Eric Bogosian) sarkastično naveo da Logan može dobili Barekovu natrag ako Wheelerova ne radi, Logan reagira kolutanjem očima i grimasom.

Megan A. Viler[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Megan A. Wheeler
O liku
Vrijeme u seriji2006. - 2009.
PrethodnikCarolyn Barek
NasljednikSerena Stevens
Prvi nastup"Prava ljubav"
Posljednji nastup"Glavni slučaj"
Igra gaJulianne Nicholson

Kad je Megan A. Wheeler (Julianne Nicholson) došla u Odjel za teške zločine, Logan ju je pitao da li će netko ko je mlad kao ona biti sposoban da radi teškim zločinima i napominje da mu je ona prva partnerka sa pjegama. Ross je rekao da za tri godine na tajnim zadacima nitko nije bio kao ona. Međutim, razlika u godinama se pokazuje korisna pošto je Wheelerova upoznata s skraćenicama koje koriste adolescenati u SMS porukama koje šalju jedni drugima. Međutim, u istoj epizodi je prikazano da može čuti ultrazvučni ton zvona koji koristi tinejdžer osumnjičen za švercovanje mobitela u školu, a tu frekvenciju može nekoliko ljudi preko 30 godina da otkrije. Zaručila se sa poslovnim čovjekom po imenu Colin Ledger (igra ga muž Nicholsonove u privatnom životu, Jonathan Cake). Na kraju, međutim, Ledgera uhićava FBI za prijevaru, pranje novca i iznudu.

Na kraju sezone 6, Wheelerova govori Loganu da će ići u Europu na tečaj američkog postupanje policije (Ovom pričom je objašnjen izostanak Julianne Nicholson, koja je na porodiljskom dopustu). Tijekom svoje odsutnosti u 7. sezoni nju je mijenjala detektivka Nola Falacci (Alicia Witt). Wheeler se vraća u odjel u epizodi "Ugovor".

Nakon Loganovog napuštanja odjela, Wheelerovoj je dodijeljen novi partner, Zachary Nichols (Jeff Goldblum). Ross navodi Nicholsu da je Wheelerova imala problema sa svojim prethodnim partnerom i njezinim bivšim zaručnikom i nije spremna da mu vjeruje. Ona je rekla da je Ledger osuđen na 12 godina u federalnom zatvoru i da je trudna sa njegovim djetetom što se poklapa s drugom trudnoćom Nicholsove. Ona također kaže da mu neće dopustiti da zna o djetetu.

Wheelerova se suočila sa drugom krizom kad je Unutarnja kontrola optužila da je Ledgerov suučesnik. Kasnije, ona kaže da je Biro želi da joj se jave kao svjedok na suđenju, ali se boji da će to utjecati na njen posao. Ross ju uvjerava da situacija nije njezina greška i da nitko ne misli da je ona korumpirana.

Wheelerova se posljednji puni put pojavila u epizodi "Srast", a to se podudara s drugom trudnoćom Nicholsove. Alexandra Eames (Kathryn Erbe) preuzima njeno mjesto u posljednje dvije epizode sezone. Wheelerova je nakratko bila u epizodi "Odred", sve dok joj nije pukao vodenjak u Rossovom uredu i onda ju je Eamesova odvela u bolnicu. Nakon što ju je Eamesova odvela u bolnicu, otkriveno je da Wheelerova ima sestru koja će biti s njom tokom porođaja. Bebi je dala ime "Margo Jane Wheeler."

U 9. sezoni Wheelerovu je zamjennila Serena Stevens (Saffron Burrows). Njezin odlazak u početku nije bio objašnjen. Međutim, u 15. sezoni Odjela za žrtve, u epizodi "Kockarska zabluda", detektiv Amanda Rollins (Kelli Giddish) koristi Wheelerovinu legitimaciju i broj značke da bi uklonila pištolj iz prostorije za dokaze. Detektiv Nick Amaro (Danny Pino) ​​kasnije govori da je "Detektiv Wheeler u mirovini od prije četiri godine."

Daniel Ross[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Danny Ross

Daniel Ross (Eric Bogosian), je Deakinsov nasljednik na mjestu Šefa odjela. Tu poziciju dobio je kao nagradu zbog svojih zasluga u zaustavljanju pranja novca. Sa sobom je u Odjel doveo det. Megan Wheeler. Ross seriju napušta u 9. sezoni kada u prvoj epizodi biva ubijen tijekom tajnog zadatka.

Nola Falacci[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Nola Falacci

Nola Falacci (Alicia Witt) je detektivka koja privremeno mijenja det. Wheeler u Odjelu dok je ova u Europi (Julianne Nicholson, glumica koja tumači det. Wheeler je na porodivnom dopustu).

Zachary Nichols[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Zach Nichols

Zachary Nichols (Jeff Goldblum) je došao kao zamjena za det. Logana koji je seriju napustio zbog nezadovoljstva pravosudnim sustavom. U Odjel za teške zločine dolazi u epizodi "Rock Star", prekidajući sedmogodišnju privremenu mirovinu. U devetoj je sezoni imao ulogu glavnog (i jedinog) detektiva, da bi u 10. sezoni prepustio mjesto Gorenu.

Serena Stevens[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Serena Stevens
O liku
Vrijeme u seriji2010.
PrethodnikMegan Wheeler
Nasljednikniko
Prvi nastup"Odanost -II deo-"
Posljednji nastup"Tri u jednom"
Igra gaSaffron Burrows

Serena Stevens (Saffron Burrows) je zamjenila za detektivku Megan Wheeler (Julianne Nicholson), koja je bila partnerka Nicholsu (Jeff Goldblum) pred kraj 8. sezone (epizoda "Odred"), a takođe i detektivku Alexandru Eames (Kathryn Erbe), koja je dala ostavku na kraju 2. epizode 9. sezone ("Odanost -II deo-"). Serena se prvi put pojavila u epizodi "Odanost -II deo-".

Prije prelaska u New York, ona je radila u Policijskoj upravi u Chicagu. Tijekom djetinjstva, Stevens je kratko živjela u Islamabadu sa svojim ocem, vojnikom stacioniranim u američkoj ambasadi, i tamo je naučila da čita urdu i arapski. Ona je ljubitelj Chicaških Belih Čarapica. Naslutilo se da je pomalo obožavalac bejzbola kad je prepoznala mrtvu osobu kao bivšeg igrača bejzbola i kad je počela da govori Nicholsu statistikauu u vezi njegove kratke karijere. Serena ima osmogodišnju kćer po imenu Kira.

Zoe Callas[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Zoe Callas
O liku
Vrijeme u seriji2010.
PrethodnikDaniel Ross
NasljednikJoseph Hannah
Prvi nastup"Broud čenl"
Posljednji nastup"Tri u jednom"
Igra gaMary Elizebeth Mastrantonio

Zoe Callas (Mary Elizabeth Mastrantonio) je nasljednik kapetana Daniela Rossa (Eric Bogosian), koji je poginuo u na službenoj dužnosti na početku 9. sezone. Callasova je u odjel prešla iz Zavoda za unutarnje poslove. Međutim, ona je ostala kapetan samo u 9. sezoni dok je nije zamjenio Joseph Hannah na početku 10. u sezone. Njezin nagli odlazak iz odjela nikada nije objašnjen.

Callasova je pomenula da je iz grčko-američke obitelji i ima kćer. Callasova je razvedena. Njezina najstarija kći studira na Sveučilištu Columbia. Također je pomenuto da Callasova ima brata koji radi kao građevinac.

Joseph Hannah[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Joseph "Joe" Hannah
O liku
Vrijeme u seriji2011.
PrethodnikZoe Callas
Nasljednikniko
Prvi nastup"Poštovanje"
Posljednji nastup"Dečaku sa plavim kačketom"
Igra gaJay O. Sanders

Josip "Joe" Hannah (Jay O. Sanders) je zamjenio kapetanku Zoe Callas. Hannah je prijatelj detektivu Robertu Gorenu još od policijske akademije. Hannah ima jednostavan autoritet, ali i duhovitu stranu, a on dijeli drugarski odnos s nekim od svojih detektiva. Hannah ima sličan odnos s detektivima Gorenom i Eamesovom kao što je kapetan Deakins (Jamey Sheridan) imao s njima.

Na početku, Hannah lagano suočava Gorena o njegovim obveznim posetama dr. Gyson, podsjećajući ga da su sesije mandat da bi se Goren vratio u prijašnje stanje, a neki i dalje vjeruju da je Goren lud. U "Utjeha", nakon što je Goren vrijeđao Hannah zbog slučaja pred Eamesovom, Hannah u privatnosti kaže Gorenu da ga razumije i da razumije kako on radi stvari, i obrnuto. On je tada rekao Gorenu "Ja ti čuvam leđa, a ti me poštuj i ne unosi mi se u lice." To prisiljava Gorena da počne pohađati svoje sesije.

Dr. Paula Gyson[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Dr. Pola Gyson
O liku
Vrijeme u seriji2011.
PrethodnikDr. Elizabeth Olivet
Nasljednikniko
Prvi nastup"Utešitelj"
Posljednji nastup"Dečaku sa plavim kačketom"
Igra gaJulia Ormond

Dr. Pauly Gyson (Julia Ormond) je policiji psiholog koji je određen za vođenje obaveznih sesija sa detektivom Gorenom kao uslov za njegov povratak u Odjel.

Epizodni[uredi | uredi kod]

G. Lynn Bishop[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
G. Lynn Bishop
O liku
Vrijeme u seriji2003. - 2004.
PrethodnikAlexandra Eames
NasljednikAlexandra Eames
Prvi nastup"Pravda"
Posljednji nastup"Bunika"
Igra gaSamantha Buck

G. Lynn Bishop (Samantha Buck) je detektivka koja je mijenjala Eamesovu u toku 3. sezone kada je Eamesova bila na porodiljskom dopustu. Za to vrijeme Erbein lik je obavljao određene dužnosti u uredu. Objašnjenje za to je bilo da je Alexanda Eames bila zamjenska majka svom bratu i njegovoj supruzi.

Patricia Kent[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Patricia Kent
O liku
Vrijeme u seriji2006.
PrethodnikRonald Carver
NasljednikEmma Niles
Prvi nastup"Prava ljubav"
Posljednji nastup"Prekoputa države"
Igra gaTheresa Randle

Patricia Kent (Theresa Randle) je bila Carverova zamena u dve epizode. (sezona 6)

Kenny Moran[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Kenny Moran
O liku
Vrijeme u seriji2007. - 2008., 2010.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Odšteta"
Posljednji nastup"Odanost -II deo-"
Igra gaMike Pniewski

Kenny Moran (Mike Pniewski) je šef detektiva odjelu. Prvi put se pojavio u epizodi "Odšteta" u 7. sezoni. Poslednji put se pojavio u epizodi "Broad channel" u 9. sezoni. Šef Moran je predložio Eamesovoj da da otkaz Gorenu i preuzme odjel. Ona je to učinila, ali je kasnije i sama dala otkaz. Šef Moran je onda u odjel dovao kapetanku Zoe Callas.

Emma Niles[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Emma Niles
O liku
Vrijeme u seriji2010. - 2011.
PrethodnikPatricia Kent
Nasljednikniko
Prvi nastup"Ulažem sve"
Posljednji nastup"Ljubavna bolest"
Igra gaBrenda Whiters

Emma Niles (Brenda Whiters) je zamjenila Patriicu Kent u 8. sezoni. Prvi put se pojavila u epizodi "Ulažem sve" u 8. sezoni, a poslednji put u epizodi "Ljubavna bolest" u 9. sezoni. Također, ona je jedini epizodni pomoćnik tužitelja koji se pojavio u više od jedne sezone u seriji.

Stanley Maas[uredi | uredi kod]

Zakon i red: Zločinačke nakane
Stanley Maas
O liku
Vrijeme u seriji2011.
Prethodnikniko
Nasljednikniko
Prvi nastup"Odanost -I deo-"
Posljednji nastup"Odanost -II deo-"
Igra gaDavid Zayas

Stanley Maas (David Zayas) se pridružio kao privremena zamjena za kapetana Daniela Rossa, koji je ubijen dok je radio na slučaju reketiranja i korumpirane organizacije sa FBI-jom. Maas je prvi poručnik koji je bio zapovjednik u odjelu. On omogućuje Gorenu, Eamesovoj i Nicholsu da rade na slučaju, a usput i na ubojstvu Rossa. Nakon što Goren pobijesni i napadne Jana Van Dekkera na sudu, Maas ga suspendira s dužnosti. On je kasnije Eamesovu preporučio šefu detektiva Moranu da bude sljedeća kapetanka odjela, pod uvjetom da da otkaz Gorenu. Ona je to uradila, ali je i sama dala otkaz odmah nakon toga. Oboje, i Maasa i Eamesovu je zamjenila Zoe Callas.

Napomene[uredi | uredi kod]