Law & Order: Criminal Intent (sezona 6)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: Criminal Intent od premijere 6. sezone u sezoni (2006–2007).

Law & Order: Criminal Intent
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda22
Emitiranje
MrežaNBC
Originalno prikazivanje19. 9. 2006 (2006-09-19)
21. 5. 2007 (2007-05-21)
Kronologija
← Prethodna
5
Sljedeća →
7
Spisak epizoda "Law & Order: Criminal Intent"

Format[uredi | uredi kod]

Eric Bogosian se pridružio glavoj postavi na početku sezone. Julianne Nicholson se pridružila glavnoj postavi u epizodi "Prava ljubav", da bi napustila istu nakon epizoda "Obnova".

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Epizodne[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
1121 Slepa tačka Norberto BarbaSinopsis: Charlie Rubin
Scenario: Charlie Rubin i Warren Leight
19. 9. 2006 (2006-09-19)06001
U epizodi sezone premijerno, Detektivi Goren i Eames istražuju smrt kćeri bivšeg ambasadora, koji se nalazi brutalno ubijena u svom uptown kući. Detektivi okrenu sumnju da žrtve ljubomorni bivši dečko, ali kada još jedno ubistvo nosi jezivo sličnosti sa slučajem serijskog ubistvo iz prošlosti, Goren je povučeni starog mentora, Declan Gage, i njegova kćer, Jo, dolaze u pomoć u istrazi. Veteran detektiv stiže na scenu sa firmom ideje o slučaju, i da upozori na serijskog ubicu koji mogu biti ponovo na slobodi, ali to nije dugo prije nego što je prst sumnje uperen u njega kad Eames nestaje iz svog doma. Navodno, ona je oteta i može biti sledeća meta. Eames se vidi povezom preko očiju sa šal, zagrcnuo sa selotejp, i visi joj vezane ruke od kuku za meso. Nakon što su ispitali Declan, Eames 'automobil nalazi se još uvijek u garaži sa još jedna žrtva u prtljažniku. Eames međuvremenu pobegao, ali ne znam ko ju je otmičar je. U završnoj sceni Declan je ispitivao Kapetan Ross dok Goren i Jo gledati i razgovarati o slučaju. Jo priznaje kako joj je otac prema njoj kao pomoćnik, a ne dijete, i da nije vjerovao žena može biti serijski ubica. U njene izjave ona otkriva da je počinila nedavnog ubistva tako da bi ponovo imaju nešto zajedničko sa svojim ocem.
Prva pojava Daniela Rossa
1132 Prava ljubav Norberto BarbaSinopsis: Diana Son
Scenario: Diana Son i Warren Leight
26. 9. 2006 (2006-09-26)06004
Detektivi Logan i Wheeler istražuju slučaj ženskarenje plastični kirurg, koji je umro kao rezultat motocikl nesreće. Prividna nesreća se zaokret kada je motocikl Pronađeno sabotirali, ali još jedan dokaz vodi tim za realizaciju žrtva imala nedozvoljene aferu sa svog sina srednje škole nastavnik. U početku, detektivi vjeruju da ljubomorni muž čini se najvjerojatnije osumnjičenog, ali su ubrzo postali sumnjičavi sina žrtve Keith. A blagi twist je uveden krajem, samo da bi saznali da su svi koji su uključeni u slučaj imao razlog da počini zločin. Postavlja se pitanje, ko? I zašto?
Prva pojava Megan Wheeler
1143 Zvuk sirene Frank PrinziSinopsis: Julie Martin
Scenario: Julie Martin i Warren Leight
3. 10. 2006 (2006-10-03)06005
Detektivi Goren i Eames istražuju brutalno ubistvo tinejdžerke u Hamptonu, pronađena je mrtva u svom automobilu u Queensu nakon noći provoda. Detektivi istražiti nelagodno porodičnim odnosima u vezi očuh ubijenog tinejdžera, lokalni policajac koji je morao da se nosi sa svojom buntovne kćeri, sve dok je pokušavao da zaštiti svoju najmlađe dijete i njegova umiranja žena. Ipak, otkriće mobitel evidencije uskoro odbija istragu tima u drugom pravcu, vodeći ih da istraže oženjen šefa žrtve, supermodel suprug, koji je održavan vanbračnoj aferi dugo vremena sa žrtvom. Ali, kada još jedan trebao ljubavnik dolazi naprijed, njihove pažnje okreće na drugi izvor, dok otpor iz lokalne policije otežava istragu. Na kraju je otkrila da joj je očuh žrtve, policajac, ubijen zbog stresa divlje ludorije žrtve je nanoseći joj umire majka, koja ima rak. Na kraju krajeva, njen ubica odlučuje da ubije Goren i onda se, znajući da ako se ubije pre nego što je optužen, njegova žena će dobiti penziju. Goren uspeva da ga razoružaju, ali on je odveden u pritvor, on je zgrabi pištolj oficira i ubija se ispred policije i njegova užasnut porodice. 
1154 Malteški krst Jim McKayJacquelyn Reingold10. 10. 2006 (2006-10-10)06006
Detektivi Logan i Wheeler istražuju kada je vatrogasac izboden 22 puta i propada nakon vožnje se na posao. Narednim istrage i ispitivanja ih pokreće u tuči sa vatrogascima, što je dovelo do saslušanja pred komesara za Logan i Wheeler. Priča lukovi nazad u borbi kao Logan i Wheeler prepriča svoju priču na komesara, dajući perspektivu borbi i osnovnog pitanja između NYPD i FDNY. Tuča se pokazuje kao zabluda i čini se da je zločin počinio je moguće ponavljanje ubica kada identičan ubistvo prije dvanaest godina dolazi na vidjelo. Postavljaju pitanja u vezi seksualne orijentacije žrtve, zatim službeni upit i tajnu uključuje njegova supruga, kolega, i mržnje zločin neko drugi priznao da je ranijih godina. 
1165 Loši momci Frank PrinziSinopsis: Stephanie Sengupta
Scenario: Julie Martin, Stephanie Sengupta i Warren Leight
17. 10. 2006 (2006-10-17)06003
Detektivi Goren i Eames istražuju 911 poziva od strane sin bogatog i istaknuti istoričar, navodeći da operator 911 da su njegovi roditelji neće probuditi. Detektivi stižu i pronaći čovjeka otrovan, sa suprugom se još drži njegov leš. U početku, čini se da je nesreća, dok Goren i Eames pogledati ispod površine smrti. Prvo, oni gledaju na vrtlar, s kojima je varao suprugu. Ali on je oslobođen zbog njegove višestruke druge poslove sa suprugama svojih klijenata u vremenskom periodu. Onda je prst pretvara u ženu žrtve koja ide u nervni slom. Njen brat-in-zakon i otac-u-zakon (koji ju mrze zbog prošlosti) jasno joj je tvrdeći da ona ne mogu ostati čist dovoljno dugo da se kroz sa ozbiljnim planovima kao što je to. Prst sumnje uskoro ukazuje na brata žrtve, neodgovoran čovjek koji je bio stalno nedostaje novca, na rubu gubitka svega i koji su nedavno bili prekinuti njegov brat ili sestra. Ipak, kada je također pronađen mrtav, detektivi okrenuti pažnju na dva muškaraca žene, od kojih su imali više razloga da žele braća mrtva. 
1176 Maskarada Christine MooreSinopsis: Gina Gionfriddo
Scenario: Gina Gionfriddo i Warren Leight
31. 10. 2006 (2006-10-31)06007
Detektivi Goren i Eames putuju u Vijetnamu da vrati osumnjičenog u New York na suđenje, koji je priznao da je dugo neriješeno ubistvo djeteta ljepotica. Ipak, Goren pronalazi priznanje osumnjičenog da je previše predvidljiv, iako se spominje samo činjenice poznat policiji i uže porodice djeteta. Istraga otkriva da je mrtvo dijete majka, njihov sljedeći-vrata-susjeda (koji je zarađujemo na ubistvo sa nekoliko knjiga), kao i sin sledeća vrata susjeda svi mogući motiv za ubistvo. Također je otkriveno da prvobitne istrage, četrnaest godina ranije, je uprskao od rookie istražitelj. Dodavanje u drami je novi ADA koji se zalažu za brzo rješavanje dugo hladno slučaj. 
1187 Prekoputa države Bill L. NortonSinopsis: Gina Gionfriddo
Scenario: Gina Gionfriddo i Warren Leight
7. 11. 2006 (2006-11-07)06002
Detektivi Logan i Wheeler istražuju kada je istaknuti muzički producent pronađen mrtav ispred njegove Recording Studio, navodno ubijen u hit-and-run saobraćajnoj nesreći. U početku, detektivi vjeruju da je žrtva mogla biti ubijena iz razloga vezanih za njegovu karijeru, ali uskoro počinju da sumnjaju da je zbog romantičnu vezu. Kako je istraga se nastavlja, poslovnim partnerima, nezadovoljnih klijenata i bliski prijatelji su svi osumnjičeni sa različitim motivima. Na listi osumnjičenih uključuju društveno ambiciozni mladi pjevač koji su možda aferu sa žrtvom, njen ljubomorni muž, ekscentrični izbacivač koji teži da bude rep zvijezda, i ozloglašenog vlasnika noćnog kluba. Na kraju, kapetan Ross počinje da se bliži pogled u slučaju kroz vjerovatno osumnjičenih dok se ekipa pokupi nit da vrlo vjerovatno jedan. 
1198 Rat kod kuće Darnell MartinSinopsis: Diana Son
Scenario: Julie Martin, Diana Son i Warren Leight
14. 11. 2006 (2006-11-14)06009
Detektivi Goren i Eames su pozvani da istraže kada je kćerka prvog zamjenika komesara njujorške policije nestao na Dan zahvalnosti odmor. Istraga traje skretanje za gore kada je mlada žena, vojnik i Iraku ratni veteran, otkriva ubijen i bacio u samicu mjestu. Izgleda ubistvo je da se teror u vezi dok detektivi pogledati ispod površine. U međuvremenu, Goren se bori sa ličnim krize kada svoju bolesnu majku, Frances (kojeg vidimo po prvi put u seriji), je u bolnici se liječi od raka i paranoično ponašanje, što uzrokuje da izgubi živce i imaju eventualno kriza sa svojim partnerom Eames i kapetan Ross. 
1209 Razbijači Constantine MakrisSinopsis: Charlie Rubin
Scenario: Charlie Rubin i Warren Leight
21. 11. 2006 (2006-11-21)06008
Kada se utvrdi da je tijelo bivšeg teen zvijezda Alvin Stevens sahranjen u Potter polje, Logan i Wheeler pokušati da sazna ko bi imao motiv da ubije mladić koji generacija Wheeler je milošte pamti kao simpatični štreber Skater. Njihova istraga ih uskoro dovodi do bootleg DVD, albanska mafija, i još jedno dijete zvijezda koja nikada nije preselio sa svojim životom. 
12110 Žalosna Vrba Tom DiCilloSinopsis: Stephanie Sengupta
Scenario: Stephanie Sengupta i Warren Leight
28. 11. 2006 (2006-11-28)06010
Nakon popularnog on-line vlogerka Vrba je otet tokom uživo, Logan i Wheeler istražuju zločin koji sumnjaju mogu imati ikada dogodila. Dok pokušavaju da uđu u trag pravi identitet Willow, njen dečko Holden, i otmičari, neko UPS ante tražeći online otkupninu za par, tražeći navijači idite na web da spasi duo. Istraga traje zaokret kada je bivši drug iz razreda akcija Holden je scenarij pisao o cyber otmice koja je sablasno slična žalosnavrba17 saga. 
12211 Svetski vašar Steve ShillSinopsis: Jacquelyn Reingold
Scenario: Julie Martin, Jacquelyn Reingold i Warren Leight
2. 1. 2007 (2007-01-02)06012
Detektivi Logan i Wheeler istražuju ubistvo mladog pakistansko-američki ženski student, nađen ubijen ispred Unisphere , koji izaziva rasnog nasilja između njene porodice i da od nje talijansko-američki dečko. Tokom istrage, Logan i Wheeler naučiti žrtva imala strastvenu, svesrdnu odnos sa svojim dečkom, kao da je trudna sa svojim djetetom i htio da se uda za njega. Nažalost, njeni roditelji su već planirali ugovoreni brak iz etničkih razloga, a majka dečka ocrnjuju svoje porodice poreklo i nije da joj sin bude prisiljena na brak sa nekim iz inostranstva. U početku, detektivi u pitanje čovjek ju je tajno seks, kao i oba njegova i neodobravanja rođaci žrtve, dok ne nađu kulturne i psihološke komponente koja je od ključnog značaja za stavljanje zajedno na metke slučaj, kao i slučaj mogao ići dalje od rase i postati stvar porodične časti. 
12312 Prvenstvo Jean de SegonzacWarren Leight, Julie Martin i Siobhan Byrne O'Connor9. 1. 2007 (2007-01-09)06013
Detektivi Goren i Eames istražuju kada je novinar i njen datum, koji predaje joga, u oba pronađeno brutalno ubijena u svom stanu. Dok su udubi u slučaj, oni otkrivaju da je jedna od žrtava je unuka uglednog bogatog visokog društva, vezan za krevet s bolešću, i bivši član jedne aristokratske porodice iz New Yorka. Goren i Eames nula u na oženjen otac žrtve 18-mjesec-kćerku, ali kako su dublje, detektivi se utvrdilo da li je zločin povezan sa porodicom pitanjima duboko ukorijenjene, i prošlosti i sadašnjosti. 
12413 Albatros Frank PrinziSinopsis: Marsha Norman
Scenario: Marsha Norman i Warren Leight
6. 2. 2007 (2007-02-06)06011
Detektivi Goren i Eames istražuju smrt poštuje sudija ubijen u istorijski uprizorenje u Burr-Hamilton duel ispred kapetana Ross. Tokom istrage, Goren i Eames okrenu sumnje da dueling partner sudije, korumpirani, ženskarenje muž istaknuti političar, koji je u braku sa kandidata za izbore naredne gradonačelnika New Yorka. Iako je ovaj čovjek nije u potpunosti eliminirana je kao osumnjičeni, on nudi alibi koji otkriva da je on bio stvarni cilj hit. Dok su probe dalje i dublje u zločin, Goren i Eames prosijati kroz vjerovatno osumnjičenih dok ne pokupi nit da vrlo vjerovatno jedan. 
12514 Ispaljen Jim McKaySinopsis: Charles Kipps
Scenario: Charles Kipps i Warren Leight
13. 2. 2007 (2007-02-13)06014
Detektivi Logan i Wheeler istražuju ubistvo mladog hip-hop izvođača, ubijen dok ostavljajući radio stanica nakon završetka intervjua i debi svoj najnoviji hit. Tokom istrage, detektivi naučiti žrtva je ohrabrujući svoje fanove da prijavljuju zločine kada su čuli o njima. Kasnije su razgovor sa jednog svjedoka naći na sceni, koji otkriva da je on prikriveni detektiv čiji je zadatak snagu specijalizirana za zločine u svijetu rap. On ih upozorava i da se gleda. Zatim, Logan i Wheeler odlučiti da se udruži sa čovekom, ali kad počne pomažući ih, svjedoci pojaviti mrtav. Kada je slučaj postao složeniji par počne da sumnja njihov novi kolega radi na pogrešnoj strani zakona. 
12615 Bratovljev staratelj Ken GirottiSinopsis: Marsha Norman
Scenario: Marsha Norman i Warren Leight
20. 2. 2007 (2007-02-20)06015
Detektivi Goren i Eames istražuju slučaj supruge poznatog televangelist a, pronađen je ubijen nakon mitinga. U početku, čini ubistvo da bude povezan pokušaj ucjene. Dalja istraga ih vodi do otkrića misteriozne DVD, a Semenska odnos između televangelist i prevarant koji su možda doprinijeli da zločin. U međuvremenu, Goren pronalazi svoju istragu otežava ličnim pitanjima koja se tiču ​​svoju bolesnu majku, koja je u kritičnom stanju, a ponovno pojavljivanje Frank, njegova problematičnog brata koji ima problem sa kockanjem. 
12716 30 Andrei Belgrader i Jean de SegonzacSinopsis: Charlie Rubin
Scenario: Charlie Rubin i Warren Leight
27. 2. 2007 (2007-02-27)06016
Detektivi Logan i Wheeler istražuju kada Josh Lemle, novinar prijatelja koji su podržali Logan nakon što je i sam dobio prognan godina ranije, u pitanju Major Case prijaviti svoje ubistvo. Logan pristaje da pomogne svom prijatelju saznati koji su Polonijum-210 da ga otruje, ali Lemle je nerado otkrivaju cijelu priču u Logan, jer nije sve to je prilično. Oba Hazmat i FBI se uključe kao pretraživanje pretvara grad-širok, i sa gradonačelnikom i domovinske sigurnosti žele odgovore. 
12817 Igrači Tom DiCilloSinopsis Peter Blauner
Scenario Peter Blauner i Warren Leight
27. 3. 2007 (2007-03-27)06018
Detektivi Logan i Wheeler istražuju ubistvo sina sudije, našao pucao na smrt, ubrzo nakon što je zloglasni rap izvođača Calvin "apokalypto" Liscomb je osuđen na sudu. U početku, detektivi okrenuti svoju sumnju okruženju muzičara, ali uskoro shvatiti zločin može imati više veze s bliskim odnosima žrtve, uključujući i sin najboljeg prijatelja sudije, samo da se utvrdi da je neko da su skloni možda imali ga je ubio iz osvete. U međuvremenu, Wheeler saznaje da je njen davno izgubljeni otac još uvijek može biti živ, i da bi mogao biti uključen u neke sumnjive poslovne prakse. 
12918 Utišavač Dean WhiteSinopsis Marygrace O'Shea
Scenario Marygrace O'Shea i Warren Leight
3. 4. 2007 (2007-04-03)06017
Detektivi Goren i Eames istražuju ubistvo uvaženog uha hirurg nađen ubijen u svojoj kancelariji. Tokom istrage, Goren i Eames naučiti žrtva imala je svjedočio u slučaju koji uključuje kontroverzni kohlearni implantat i članovi radikalne zajednice gluvih. Detektivi ubrzo okrenuti svoju pažnju na još jedan doktor koji je implantiran ovaj elektronski uređaj na bebu, koji je ugovoren infekciju i umro kao rezultat operacije. Iako je ovaj doktor nije u potpunosti eliminirana je kao osumnjičeni, on nudi alibi da traži Goren i da se udruži s detektiv koji tumači za nagluvih, dok pokušavaju doći do dna slučaj u kojem niko ne spremni da komunicira s njima. 
13019 Astronaut Michael SmithSinopsis: Siobhan Byrne O'Connor
Scenario: Julie Martin, Siobhan Byrne O'Connor i Warren Leight
1. 5. 2007 (2007-05-01)06019
Detektivi Goren i Eames istražuju smrt jednog ženskog astronaut koji je pronađena mrtva u svojoj hotelskoj sobi ujutro na konferenciji za novinare da promoviše predstojeći shuttle lansiranje. Istraga vodi Goren i Eames na pitanje bivšeg dečka i ljubomorna kolege mrtvih žena, koji je postavljen da bude najmlađi astronaut ikada ići u svemir. Dok su probe dalje i dublje u slučaj, istražitelji pronaći link na sumnjiv zapovjednik shuttle oženjen prostor s kojim je žrtva aferu, i ženski član posade, koji je blizak prijatelj komandanta supruga. Blizu kraja, neočekivani preokret mijenja sve. Ispostavilo se da je komandant supruga izazvala Sandy, a ljubomorni kolega, da se vjeruje da ju je zapovjednik volio slanjem joj e-pošte i poklone. Ona sama je Sandy losion za nju suhu kožu za koje se ispostavilo da steroidi u njemu. Kada Sandy nije mogao uzeti činjenicu da je komandant je spavao sa ženom, ona je uzela stvar u svoje ruke i ubio je. 
13120 Bomba Darnell MartinSinopsis: Brant Englestein
Scenario: Julie Martin i Warren Leight
8. 5. 2007 (2007-05-08)06020
Jedna žena koja se udala za milijardera navija mrtav pod nerazjašnjenim okolnostima ubrzo nakon što je njen sin umire. Detektivi Logan i Wheeler istražuju kada se utvrdi da je odrasla sina bivšeg striptizeta/model i slavni milijarder otac mrtav od metadona/anti-depresije predoziranja prilikom snimanje jednog reality show. Slučaj ispostavi da ima nekoliko rupa kada je majka žrtve umre, što je dovelo i detektivi za strah za sigurnost njene bebe kada oni smatraju da je neko uzeti svoje dijete. 
13221 Kaj igre Jean de SegonzacSinopsis: Kate Rorick, Julie Martin i Warren Leight
Scenario: Kate Rorick i Warren Leight
14. 5. 2007 (2007-05-14)06021
Kao smrtne kazne zatvorenik Mark Ford Brady bliži njegov kraj, on traži da vidi Detektiv Goren u nadi da će produženje kazne, i dovodi ga u skriveni spomenara koji hronika neriješenih predmeta i žrtve. Kada Detektivi Eames i Goren otkriti identitet žene i žrtve u Brady je spomenara, naiđu poznata slika: to je Goren majka, Frances. Kroz pomoć svog brata, Frank, Goren uči problematičan tajnu o njegovoj majci dok je bavi s njom odbrojani dani. 
13322 Obnova Norberto BarbaSinopsis: Jacquelyn Reingold
Scenario: Jacquelyn Reingold i Warren Leight
21. 5. 2007 (2007-05-21)06022
Policijski regrut koji je proglašen herojem nakon što se je bodega pljačke pronađen je ubijen ubrzo nakon toga. Detektivi Logan i Wheeler u početku sumnja da ima neke veze s herojstvom regrut, ali onda su otkrili njegova djevojka je odjednom nestao. U međuvremenu, detektiv Logan ide na sastanak s prilično ženu koju je upoznao iz svoje zgrade, ali on dobiva previše blizu slučaj kada ga je skraćenica za drugi dan, a pronađen je mrtav u blizini. Detektiv Wheeler se zove u inostranstvu da nadgleda prošlosti slučaju radila na dok je sa zajedničke radne grupe, i detektiv Eames korake u pomoći.
Poslednja stalna pojava Megan Wheeler


Izvori i napomene[uredi | uredi kod]

Prethodi:
Peta sezona
(2005-2006)
Spisak epizoda "Law & Order: Criminal Intent"
(2001-2011)
Slijedi:
Sedma sezona
(2007-2008)