Royal Artillery Barracks

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Kraljevska artiljerijska kasarna)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kraljevska artiljerijska kasarna
Royal Artillery Barracks

Glavna zgrada Kraljevske artiljerijske kasarne 2005.

Informacije
Lokacija Ujedinjeno Kraljevstvo London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Koordinate 51°29′12″N 0°03′37″E / 51.48667°N 0.06028°E / 51.48667; 0.06028
Status Upravna zgrada
Upravljanje Britansko ministarstvo odbrane

Kraljevska artiljerijska kasarna (engl. Royal Artillery Barracks) predstavlja nekadašnji dom Britanskog Kraljevskog artiljerijskog puka, a danas je jedno od glavnih središta Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva. Nalaze se u Boroughu Greenwich, u kvartu Woolwich, na istoku Londona (Ujedinjeno Kraljevstvo). Glavna zgrada je poznata po svojoj džordžijanskoj fasadi, a sama kasarna ima najveći paradni trg tog tipa u državi.

Kasarna je građena između 1776. i 1802. godine.

Letnje olimpijske igre 2012.[uredi | uredi kod]

Za vreme Letnjih olimpijskih igara 2012. u okviru ovog objekta će se održavati sva takmičenja u streljaštvu (uključujući i streljačke discipline modernog petoboja). Za te potrebe na trgu ispred kasarne su podignuta tri montažna zatvorena strelišta koja su sa spoljašnje strane presvučena sa preko 18.000 m² PVC materijala koji strelištima daje jedinstven izgled. U privremenim dvoranama održavat će se takmičenja u streljaštvu malokalibarskim oružjem, dok će se discipline trap i skit održavati na strelištima na otvorenom.

Kraj svakog strelišta su postavljene montažne tribine za gledaoce. Postavljanje strelišta započelo je početkom 2011, a okončano je u januaru 2012. godine. Odmah posle igara strelišta će biti uklonjena i premeštena na druge destinacije.

Videti još[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]