John Densmore

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
John Densmore
John Densmore, 1971
Rođenje1. 12. 1944. (1944-12-01) (dob: 79)

John Paul Densmore (Los Angeles, Kalifornija, 1. 12. 1944.), američki glazbenik, bubnjar sastava The Doors od 1965. do 1973. godine.

U počecima svoje karijere glumio je u kazalištu u La Mama Theatre. Glumio je i u mnogi TV emisijama, imo je i jednu vlastitu emisiju, show Square Pegs, radio je kao bubnjar u Johnny Slash's sastavu. Napisao je najprodavaniju autobijografiju: "Riders on the storm". Kao bubnjar i kao član grupe The Doors, John je smještn u središte Rock 'n' Rolla. On i Robby Krieger radili su kao tehnički savjetnici na snimanju flma The Doors s Valom Kilmerom. Od 2006. John ima novi band, Tribaljazz. U njihovim su pjesmama posebno naglašeni zvukovi afričkih bubnjeva.

Manzarek, Krieger i Asbury (bivši pjevač grupe The Cult) ponovno su počeli svirati pjesme Doorsa. Pošto John Densmore nije htio da se grupa zove The Doors band su nazvali "Riders on the storm". John Densmore također je veliki protivnik komercijalizacije rocka u smislu prodavanja skladbi za reklamne spotove velikih korporacija.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]