Home Alone 2: Lost in New York

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Home Alone 2: Lost in New York

kino-poster
Režija Chris Columbus
Producent John Hughes
Scenario John Hughes
Uloge Macaulay Culkin
Joe Pesci
Daniel Stern
John Heard
Tim Curry
Brenda Fricker
Catherine O'Hara
Muzika John Williams
Fotografija Julio Macat
Montaža Raja Gosnell
Studio Hughes Entertainment
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere
20. novembar 1992 (1992-11-20)
Trajanje 120 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 20 mil. $
Bruto prihod 358,994.850 $[1]

Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku (engl. Home Alone 2: Lost in New York) je drugi filmski nastavak komedije, porodičnog filma Sam u kući, reditelja Krisa Kolambusa iz 1992. snimljen po scenariju Džona Hjuza.

Radnja[uredi - уреди | uredi kôd]

Kevin Makalister razdvojen od svojih roditelja ponovo provodi božićne praznike sam. Ovog puta poraodica Makalister odlazi u Majami dok Kevin, izgubljen na O'Hare International aerodromu greškom ulazi u avion za Njujork. Shvativši da se prošlogodišnja priča ponovila, Kevin odlazi u obilazak Bliznakinja, kineske četvrti i ostalih znamenitosti Njujorka. U isto vreme Marv i Hari, Mokri banditi koji su prošle godine hteli da opljačkaju Kevinov dom, beže iz zatvora i dolaze u Njujork.

Dok Kevin odlazi da potraži strica Boba i strinu Džordžet, ne znajući da su se oni preselili zbog renoviranja kuće, njegovi roditelji shvataju da su ponovo zaboravili najmlađeg sina. Setivši se reklame za hotel Plaza, Kevin rezerviše apartman na trećem spratu. Kevin odlazi u Dankanovu prodavnicu igračaka. Kupujući igračke ne sluti da se upoznao sa vlasnikom Dankanom koju mu poklanja dve grlice. Saznaje da sav prihod od prodaje igračaka tradicionalno odlazi u humanitarnu pomoć Dečije bolnice Sveta Ana.

U parku Kevin upoznaje čudnovatu ženu okruženu golubovima. Sprijateljuje se sa njom. Zajedno odlaze u njen dom, potkrovlje Njujorške koncertne dvorane. Ona mu otkriva da je, razočarajući se u ljubav, napustila dom, izgubila poverenje u ljude i da je prošlo više od dve godine kako sa nikim nije razgovarala

Marv i Hari, sada Lepljivi banditi planiraju pljačku Dankanove prodavnice. Sreću Kevina na ulici i pokušavaju da ga otmu ali on uspeva da pobege. Kevin će u kući svojih rođaka postaviti zamke, jer je ta kuća jedna od ključnih delova pljačke. Kada se reši lopova, sve se polako vraća u normalu i njegova porodica dolazi u Njujork po njega.

Nagrade [2][uredi - уреди | uredi kôd]

Godina Rezultat(i) Nagrada Kategorija
1993. osvojio BMI Film Music Award
1993. osvojio Golden Screen
1993. osvojio People's Choice Awards
1993. nominovan Young Artist Awards

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

Vidi još[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]