English Babu Desi Mem

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
English Babu Desi Mem
Režija Praveen Nischol
Produkcija Praveen Nischol
Scenario Ali Raza
Uloge Shahrukh Khan
Sonali Bendre
Rajeshwari
Muzika Nikhil Vinay
Premijera 22.1. 1996
Jezik Hindi / Urdu
English Babu Desi Mem na Internet Movie Database

English Babu Desi Mem ( prevod : Engleski gospodin, indijska dama) je indijski Bollywood film, ostvaren1996 sa glavnim ulogama Shahrukh Khan i Sonali Bendre.

Sadržaj[uredi - уреди | uredi izvor]

Hari je iz bogate indijske porodice koja živi u Engleskoj. Pošto ga njegovi roditelji ćeraju, da se oženi sa ženom koju ne voli, on odlazi u Indiju, i tamo doživi brodolom, a svi misle da je mrtav. Međutim, on tamo upoznaje đevojku, koja ga je njegovala i on se ženi njom. Žena ostaje u drugom stanju, i tokom požara u jednoj kući, on umire, kako bi spasao nju. Ona rađa Nandua i od posledica od požara umire. Nandua žele da strpaju u dom za siročad, ali njegova tetka, tada još uvijek dijete, ga nosi iz bolnice i ide sa njim u šumu, đe se nalazi statua boginje. Vidjevši to, stanovnici sela odlučuju da je ne diraju, već da ostave dijete u njenim rukama. Bidžurija je radila svakakve poslove kako bi mogla da othrani i nju i Nandua.

Kada je Nandu napunio osam godina, Bidžurija je tada radila u kafiću kao igračica, što uopšte nije bio hvaljen posao. U Indiju dolazi Vikram, brat Harijev, koji je jako bogat, jer saznaje od Indijca iz sela, da njegov brat nije bio mrtav kada je došao u Indiju, već da ima i dijete. On dolazi u Indiju, kako bi odveo dijete sa sobom, ali tu upoznaje Bidžuriju, koja ne da dijete ni pod razno. Ona se njemu predstavila kao jako bogata dama, i on se zaljubljuje u nju. Kasnije saznaje da ona u stvari radi kao igračica.

Vikram sve češće provodi vrijeme sa Nanduom, i tako se Nandu upoznaje sa navikama visokog društva i shvata šta znači biti bogat, dok to Bidžuriji, jako teško pada.

Nemajući kud, Bidžurija govori Nandumu, kako ga ne voli i kako ga je hranila, samo da bi joj oni dali veliki novac, jer je znala da je njegova porodica po ocu jako bogata. To njemu teško pada, i on zajedno sa svojim stricem ostavlja njoj kofer sa novcima, za njegovo izdržavanje, a on ide sa Vikramom u Englesku.

Bidžuriji je jako teško, ali ona ne ide ni da ga isprati, jer bi popuštila. Kod nje dolazi u kuću vlasnik kafane i traži novac. Takođe, jedan bogat čovjek želi Bidžuriju za sebe i on hoće na silu da je otme. Nandu na aerodromu osjeća da je Bidžurija u nevolji i želi da se vrati da joj pomogne. On ispušta kofer i tu nalaze sve novce koje su dali Bidžuriji. Ona ih je ostavila za njega. Tu Nandu shvata, prevaru, kao i Vikram, koji saznaje koliko je u stvari Bidžurija dobra i požrtvovana osoba. Oni je spašavaju, i svo troje se spremaju da zajedno idu u Englesku.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]