Englefield (Berkshire)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Englefield
Crkva s. Marka
Crkva s. Marka
Crkva s. Marka
Koordinate: 51°26′N 1°6′W / 51.433°N 1.100°W / 51.433; -1.100
država  UK
Regija Jugoistočna Engleska
Ceremonijalna grofovija Berkshire
unitarna jedinica West Berkshire
Površina
 - Ukupna 9.25 km²
Stanovništvo (2016.)
 - Grad 286
 - Gustoća 31 stan. / km²
Vremenska zona UTC+0 (UTC+1)
Karta
Englefield na mapi Engleske
Englefield
Englefield
Englefield na karti Engleske

Englefield je selo i civilna parohija u engleskoj grofoviji Berkshire. Najveći dio sela je danas dio privatnog zagrađenog imanja pod imenom Englefield House.

Smješteno je u unitarnoj jedinici West Berkshire, blizu Readinga. Ostala obližnja mjesta su Bradfield i Theale.

Godine 870. se u njemu odigrala bitka kod Englefielda između Anglosaksonaca pod Æthelwulfom, ealdormanom Berkshirea na jednoj, i Danaca na drugoj strani, koja je završila anglosaksonskom pobjedom, ali predstavljala tek prvu u nizu bitaka zimi 870-1. Vjeruje se da je selo ime dobilo po bitki, s obzirom da se ono grubo može prevesti kao "Englesko polje".

Englefield House je bio dom porodice Englefield, navodno još od vremena kralja Edgara. Njen najpoznatiji stanovnik je bio Sir Thomas Englefield predsjednik (spiker) Doma komuna. Godine 1559. je imanje konfiscirano od njenog sina Sir Francis Englefielda, sluge katoličke kraljice Mary, zbog navodnog "šurovanja s neprijateljem" novog protestantskog monarha Elizabete I. Porodica se nakon toga preselila u Whiteknights Park u Earleyju, ali su sve do 1822. njeni članovi sahranjivani u župnoj crkvi Englefield.

Lokalni folkor tvrdi da je kraljica Elizabeta imanje poklonila svog glavnom obavještajcu Francisu Walsinghamu, iako za to nema dokaza. Nakon niza kratkotrajnih vlasnika, imanje je dobio John Paulet, poznat po obrani Basing Housea u Hampshireu za vrijeme građanskog rata. Za vrijeme Restauracije se povukao na imanje, i sahranjen je u župnoj crkvi. Preko braka sa njegovim potomcima je imanje dobila porodica Benyon.

Krajem 19. vijeka je Richard Fellowes Benyon nanovo sagradio seoske kuće nastojeći stvoriti "uzorno selo" te stanovnicima omogućio korištenje bazena za plivanje, javne kuhinje i nove škole. Današnjim imanjem, koje ima 20000 akri, upravlja zaklada Englefield Charitable Trust, a njena farma je jedna od najvećih primatelja poljoprivrednih subvencija Evropske Unije[1]

Mnogi od Benyona su bili članovi parlamenta, uključujući današnje stanara glavne kuće - Sir Williama i njegovog sina Richarda.

Englefield House se koristio kao lokacija za filmove X-Men: First Class i The King's Speech i TV-seriju kao Agatha Christie's Marple.

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]

Izvori

[uredi | uredi kod]
  1. Robert Verkaik (27 February 2011). „Wealthy minister earns £2m subsidies in EU farm subsidies which his department tried to cover up”. Daily Mail. Pristupljeno 27. II 2011. 

Literatura

[uredi | uredi kod]