Dragan Marković

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Dragan Marković

Dragan Marković Palma rođen je 1960. godine. Privatni je preduzetnik, vlasnik kompanije koja zapošljava preko 100 radnika i u čijem sastavu, osim televizije "Palma plus" (koja pokriva 2/3 prostora Srbije) posluje i preduzeće za transport i trgovinu. Proglašen je za najboljeg menadžera i preduzetnika Srbije u 1995. godini.

Dragan Marković Palma je srpski političar koji je stekao srednjoškolsko obrazovanje.[1] U politički život uključuje se 1993. godine kada sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Borislavom Pelevićem osniva Stranku srpskog jedinstva. U toj stranci ostaje do 2003. godine.

Godine 2004. osniva stranku Jedinstvena Srbija, koja osvaja najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju. Na parlamentarnim izborima 2007. godine, ušla je u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom. Stranka jedinstvene Srbije dobila je dva poslanička mesta.

Dragan Marković Palma trenutno obavlja dužnost predsednika opštine Jagodina. U vreme njegovog mandata opština Jagodina doživljava velike ekonomske promene. Po prvi put Jagodina dobija zoološki vrt i Aqua Park.

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]