Kiril Naumov

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kiril Naumov
Kiril Naumov na Skopskom ljetu 2005.
Lični podaci
Datum rođenja8. VIII. 1981.
Mjesto rođenjaSkoplje,
PrebivališteOsijek
Zanimanjeviolinist
Muzički rad
Žanrozbiljna muzika
Instrumentviolina

Kiril Naumov (Skoplje, 8. VIII. 1981), makedonsko-hrvatski violinist.

Školovanje[uredi | uredi kod]

Rođen je u Skoplju u porodici diplomiranih muzičara (otac Petre Naumov prva violina u Makedonskoj filharmoniji, majka Jagoda Cvetičanin viši predavač klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku).

Muzičko obrazovanje započinje je sa 6 godina u Skoplju, a školovanje nastavio 1989. u Osijeku. Violinu je učio kod profesora: Pavline Misirkove, Tonija Terzieva, Krunoslava Peljhana, Franje Finte, Eve Hühn, Vlatke Peljhan i Ines-Ane Tomić. Za vrijeme školovanja učestvovao je na županijskim, državnim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajao razne nagrade i priznanja.

Usavršavao se na majstorskim tečajevima uglednih pedagoga: Asje Kouchner, Blagoja Dimčevskog, Midori Goto, Leonida Sorokova, Yurija Korchynskog, Catherine Mackintosh i Dejana Mihailovića. Diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2006, u klasi izv. prof. Marije Ćepulić.

Nastupi[uredi | uredi kod]

Sarađivao je s kazališnim orkestrima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu, s Riječkom filharmonijom te s komornim orkestrima u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu. Nastupa: s komornim orkestrom Muzičke omladine Makedonije i Nordijsko-balkanskim orkestrom (Nordic-Balkan String Ensembl) na renomiranom međunarodnom festivalu Ohridsko ljeto i na festivalu Belef u Beogradu, i u inozemstvu: Austriji i Italiji s mladom bečkom filharmonijom te s Hrvatskim komornim orkestrom u Švicarskoj.

Od solističkih nastupa izdvaja se učestvovanje na međunarodnom festivalu 26. Skopskog ljeta kulture.

Trenutno je član opernog orkestra HNK-a u Osijeku.