Daniel J. Travanti

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Daniel J. Travanti
Biografske informacije
RođenjeDanielo Giovanni Travanti
7. 3. 1940. (1940-03-07) (dob: 84)
Kenosha (Wisconsin), Wisconsin, SAD
Znamenite uloge
Kapetan Frank Furillo u Hill Street Blues

Danielo Giovanni Travanti (7.3. 1940.-) je američki glumac, najpoznatiji po ulozi policijskog kapetana Franka Furilloa u TV-seriji Hill Street Blues.

Travanti se rodio u gradu Kenosha u državi Wisconsin, kao jedno od petoro djece italijanskih imigranata. Otac mu je bio fabrički radnik. Zahvaljujući odličnim ocjenama, ali i sportskom talentu, dobio je stipendije i ponude za najelitnije univerzitete kao Harvard, Princeton i Dartmouth College ali se na kraju ipak odlučuio za University of Wisconsin-Madison.[1]

Travanti se za vrijeme studija počeo interesirati za glumu, te ju je nastavio studirati na Yaleu. Sredinom 1960-ih je otišao u Los Angeles gdje je započeo glumačku karijeru u filmovima, uglavnom tumačeći male, epizodne uloge negativaca. Frustriran zbog neuspješne karijere se okrenuo piću, da bi 1973. kolabirao prilikom predstave u Indianapolisu.

Nakon višegodišnje terapije, Travanti se vratio svom poslu i dobio ulogu u sapunici General Hospital. Godine 1981. je dobio ulogu po kojoj je najpoznatiji - kapetana policijske stranice Hill Street. Za nju je dva puta osvojio Emmy.

Međutim, nakon završetka serije Travanti nije imao velikog uspjeha u karijeri. Godine 1989. je imao malu ulogu u SF-filmu Millennium, a potom je tumačio ulogu poručnika Raya McAuliffea u TV-seriji Missing Persons 1993. godine. Nakon toga su slijedila tek povremena pojavljivanja u serijama kao što su Poltergeist: The Legacy (1997) i Prison Break (2005).

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Horwitz, Simi (20.2. 2007.). „Having 'The Last Word...'”. Backstage.com. Pristupljeno 21. 02. 2007. 

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]