Columbo (TV serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Columbo
FormatDetektivsko-policijska TV-serija
KreatorRichard Levinson
William Link
NastupajuPeter Falk
Zemlja porijeklaSAD
Jezik/ciengleski
Broj epizoda69 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)Philip Saltzman[1]
Postavke kamereJedna kamera
Trajanje30 x 73 min.
39 x 98 min.
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Audio formatMonaural
Stereofonski zvuk
Originalno prikazivanje20. februar 1968. – 30. januar 2003.

Columbo je američka kriminalistička TV serija u kojoj Peter Falk nastupa kao poručnik Columbo, detektiv Odjela za krvne delikte pri Policiji Los Angelesa.

Serija je poznata po tome što je popularizirala koncept tzv. invertirane detektivske priče; skoro svaka epizoda je počela s opisom zločina i prikazom identiteta počinitelja, ali je gledatelje u napetosti držao način na koji će detektiv, odnosno poručnik Columbo, uspjeti raskrinkati naizgled savršeni zločin.

Lik Columba se prvi put pojavio godine 1960. u epizodi TV-antologije The Chevy Mystery Show. Ta je epizoda adaptirana u kazališnu predstavu, da bi se 1968. pojavila kao TV-film koji će poslije postati pilot za TV-seriju. Serija se prvi put snimala od 1971. do 1978, a potom od 1989. do 2003.

Columbo je skromni, neugledni i naizgled ne baš previše bistar policajac koji je obično potcijenjen kako od zločinaca, tako i od svojih kolega. Međutim, usprkos svega, on uvijek uspijeva povezati konce i na temelju naizgled nevažnih detalja pronaći dokaze koji će optužiti počinitelja. To se obično događa tako da uspije izvući informacije od zločinaca koje je uspio uvjeriti u svoju prividni nedostatak inteligencije.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Philip Saltzman, Producer of 'Barnaby Jones'”. Los Angeles Times. 21. 08. 2009.. Pristupljeno 23. 08. 2009. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]