Thirtysomething (TV serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Thirtysomething
Formatdramska serija
KreatorMarshall Herskovitz
Edward Zwick
NastupajuKen Olin
Mel Harris
Melanie Mayron
Timothy Busfield
Patricia Wettig
Peter Horton
Patricia Kalember
Polly Draper
David Clennon
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda85
Produkcija
Trajanje60 minuta po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje29.9. 1987. – 28.5. 1991.

Thirtysomething je bila nagrađivana američka dramska TV-serija koju su stvorili Marshall Herskovitz i Edward Zwick za United Artists Television. Originalno se prikazivala na programu ABC-a četiri sezone u 85 epizoda - od 29.9. 1987. do 28.5. 1991.

Radnja serije je pratila sudbine mladih, uspješnih i prodornih profesionalaca u tridesetim godinama života (od čega dolazi naslov koji na engleskom doslovno znači trideset i nešto), a u koji su živjeli u Philadelphiji. Glavna dva lika su bila bračni par Michael (Ken Olin) i Hope Steadman (Mel Harris), a među stalnim likovima su bili Michaelova rođaka - fotografkinja Melissa Steadman (Melanie Mayron). Michaelov poslovni partner je bio Elliot Weston (Timothy Busfield), koji je ima težak brak s Nancy (Patricia Wettig). Michaelov najbolji prijatelj bio je Gary Shepherd (Peter Horton) koji se oženio za Susannah (Patricia Kalember), a Hopeina najbolja prijateljica je bila Ellyn Warren (Polly Draper).

Serija, za koju neki kritičari drže da je inspirirana filmom Big Chill je prikazivala tjeskobu baby boomera, buntovne generacije odrasle u burnim 1960-im i 1970-im, a koja se krajem 1980-ih suočavala s činjenicom da je odrasla odnosno da postaje dio istog onog establishmenta protiv koga se bunila.

Serija je dosta hvaljena zbog izvrsne karakterizacije i glume, te je dobila cijeli niz nagrada. Međutim, nikada nije bila u vrhu gledanosti. Kada su 1991. članovi glumačke ekipe zajedno postavili zahtjev za većim honorarima, studio je to iskoristio kao priliku da jednostavno prekine snimati seriju.

Zahvaljujući toj seriji izraz thirtysomething je ušao u engleski rječnik, a kasnije se ponekad koristi i u drugim jezicima kao sinonim za baby boomere ili nekadašnje mladenačke buntovnike nakon što uđu u tridesete godine života.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]