Campobasso (provincija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Provincija Campobasso
Provincia di Campobasso
Položaj Provincije Campobasso u Italiji
 
Država Italija
Regija Molise
Sjedište Campobasso
Stanovništvo 226 419 st.
Površina 2 910 km²
Gustina naseljenosti 80/km²
Veb stranica www.provincia.campobasso.it

Provincija Campobasso (talijanski: Provincia di Campobasso) je jedna od 110 talijanskih provincija, koja se nalazi u regiji Molise u Južnoj Italiji. Glavni grad provincije i najveće gradsko naselje je istoimeni grad Campobasso od 48 747 stanovnika.[1]

Geografske karakteristike[uredi | uredi kod]

Površina provincije iznosi 2 910 km², a broj stanovnika 226 419 (2011. godine).[1]

Karta Provincije Campobasso

Provincija Campobasso prostire se uglavnom unutar granica nekadašnje historijske pokrajine Molise. Ona leži u južnom dijelu Italije, sa manjim izlaskom na Jadransko more na sjeveru. Na jugu se prostire preko masiva Apenina (Samnitski Apenini). Između njih nalazi se brdovit kraj poznat po vinogradarstvu i proizvodnji vina. Najveće rijeke provincije su Trigno i Biferno.

Provincija Campobasso sa sjevera graniči sa Abruzzom (Chieti), na jugoistoku s Apulijom (Foggia), na jugu s Kampanijom (provincije Benevento i Caserta), te na zapadu sa Provincijom Isernija.

Grad Campobasso

Stanovništvo[uredi | uredi kod]

Po poslednjim procenama iz 2011. godine u Provinciji Campobasso živi 226 419 stanovnika.[1] Gustoća naseljenosti je mala, oko 80 st/km². Sjeverna, primorska polovica provincije je gušće naseljena, kao i kraj oko glavnog grada Campobassa u centralnom dijelu provincije. Ostali - planinski dio je rijetko naseljen i slabije razvijen.

Pored većinskog talijanskog stanovništva u provinciji žive i dvije značajne manjine, Moliški Hrvati i Moliški Albanci. Moliški Hrvati žive u komunama Kruč (Acquaviva Collecroce), Štifilić (San Felice del Molise) i Mundimitar (Montemitro).

Općine i naselja[uredi | uredi kod]

Provincija Campobasso ima 84 općina (talijanski: Comuni). Pored Campobassa drugi značajni grad je Termoli sa 32 793 stanovnika[1] u sjevernom dijelu provincije.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 ITALY: Molise (engleski). Citypopulationde. Pristupljeno 21. 05. 2013. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]