Your Show of Shows

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Your Show of Shows je bila američka humoristička TV-serija čija se svaka epizoda sastajala od 90 minuta skečeva. Emitirala se jednom tjedno na programu NBC-u od 1950. do 5.6. 1954. Zvijezde su joj bile Sid Caesar i Imogene Coca, a članovi stalne postave Carl Reiner, Howard Morris, Nanette Fabray, Bill Hayes, Judy Johnson, The Hamilton Trio i sopranistica Marguerite Piazza. Jedan od čestih gostiju je bio i José Ferrer.

Scenaristički tim su sačinjavali Mel Brooks, Neil Simon, Danny Simon, Larry Gelbart, Mel Tolkin i Carl Reiner. Često se pogrešno navodi kako je tamo scenaristički debi imao Woody Allen; on je zapravo debitirao u nastavku Caesar's Hour, emitiranom 1954-1957.

Carl Reiner tvrdi da je Your Show of Shows poslužio kao inspiracija za uspješni sitcom The Dick Van Dyke Show; Your Show of Shows je također inspirirao film My Favorite Year 1982. godine, čiji je producent bio Mel Brooks, kao i dramu Neila Simona Laughter on the 23rd Floor.

Većinu snimaka serije je uništio NBC, a dio koji je očuvan je 1973. poslužio za dugometražni film Ten from Your Show of Shows

Albert Einstein je bio veliki fan emisije, te je jednom čak nazvao scenariste kako bi s njima porazgovarao.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]

Your Show of Shows na sajtu IMDb