Wikipedija:Članci za brisanje

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Wikipedija:ČzB)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Prečica:
WP:ČZB

Na ovoj stranici korisnici mogu raspravljati o člancima predloženim za brisanje. Uglavnom treba predlagati članke o temama spornog značaja, članke za koje se vjeruje da ne ispunjavaju smjernicu o provjerljivosti i članke koji su potencijalno nastali vlastitim istraživanjem. Svako može predložiti članak za brisanje.

Pri predlaganju označite članak šablonom {{Članak za brisanje}}. Osim toga, molimo vas da tvorca i značajne doprinosioce (prema unesenom materijalu) obavijestite o brisanju članka dodajući šablon {{Obavještenje o brisanju članka}} na njihovu korisničku stranicu za razgovor. Značajne doprinosioce možete naći upotrebom funkcije „Historija stranice” alatke XTools.

Ako primjetite sporan članak, unesite njegov naziv na donji spisak i obrazložite zahtjev. Svi korisnici imat će priliku da se izjasne o prijedlogu i iznesu svoje komentare. Administratori će potom postupiti u skladu s postignutim konsenzusom. Rasprava o brisanju članka okvirno traje jednu sedmicu. U nedostatku komentara administrator ima diskrecijsko pravo da odobri ili odbije zahtjev.

Imajte na umu da administratori po brzom postupku brišu članke koji sasvim očigledno ne pripadaju Wikipediji. Takve članke označavajte šablonom {{Brzo brisanje}}.

Donja anketa je zaključena. Nemojte je mijenjati.


Predlažem brisanje, budući da tekst reproducira klasične karakteristike promidžbenog članka na Wikipediji: kratka – rekao bih oprezna – biografija bez bitnih elemenata o autorovom životu, dakle mjesto i godina rođenja, studij, moguća akademska karijera, što je objavio i za koju izdavačku kuću. Spominju se dvije-tri knjige koje je objavio. Ponekad netko u samopromociji spomene čak i knjige koje priprema. Slijedi lijepa fotografija na desnoj strani i vrlo dug popis članaka, prijevoda i raznih intervencija koje je objavio u časopisima i novinama. – Inokosni organ (razgovor) 23:02, 22 maj 2024 (CEST)[odgovori]

Radi se o očitoj promidžbi, a sam članak je zapravo bio popis publikacija, a ne enciklopedijski tekst. – Edgar A. Poe 13:42, 23 maj 2024 (CEST)[odgovori]
Gornja anketa je zaključena. Nemojte je mijenjati.