Wikipedija:Članci za brisanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Prečica:
WP:ČZB

Na ovoj stranici korisnici mogu raspravljati o člancima predloženim za brisanje. Uglavnom treba predlagati članke o temama spornog značaja, članke za koje se vjeruje da ne ispunjavaju smjernicu o provjerljivosti i članke koji su potencijalno nastali vlastitim istraživanjem. Svako može predložiti članak za brisanje.

Pri predlaganju označite članak šablonom {{Članak za brisanje}}. Osim toga, molimo vas da tvorca i značajne doprinosioce (prema unesenom materijalu) obavijestite o brisanju članka dodajući šablon {{Obavještenje o brisanju članka}} na njihovu korisničku stranicu za razgovor. Značajne doprinosioce možete naći upotrebom funkcije „Historija stranice” alatke XTools.

Ako primjetite sporan članak, unesite njegov naziv na donji spisak i obrazložite zahtjev. Svi korisnici imat će priliku da se izjasne o prijedlogu i iznesu svoje komentare. Administratori će potom postupiti u skladu s postignutim konsenzusom. Rasprava o brisanju članka okvirno traje jednu sedmicu. U nedostatku komentara administrator ima diskrecijsko pravo da odobri ili odbije zahtjev.

Imajte na umu da administratori po brzom postupku brišu članke koji sasvim očigledno ne pripadaju Wikipediji. Takve članke označavajte šablonom {{Brzo brisanje}}.